fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ – „Žalgiris“: antrasis derbis

Sėkmingai įveikę „Hegelmann LFF taurės“ antrąjį etapą, sostinės „Riterių“ ir „Žalgirio“ klubai turėjo beveik savaitę laiko pasiruošimui tarpusavio akistatai. Tai bus antrasis Vilniaus komandų jėgų išbandymas šiais metais.

Data: 2022 m. gegužės 14 d. 15:00 val.

Vieta: LFF stadionas, Vilnius. Bilietus platina kakava.lt. Tiesioginė transliacija – TV3play portale.

Naujienos

Iš pareigų pasitraukus „Riterių“ vyriausiajam treneriui Glennui Stahliui, jo vietą laikinai užėmė buvęs švedo asistentas Vaidas Sabaliauskas. Tai jau ne pirmas kartas, kai šis specialistas tampa laikinuoju vyriausiuoju treneriu. V. Sabaliausko štabe liko ta pati sudėtis: Edgaras Jankauskas, Mindaugas Malinauskas ir Marius Čeliauskas.

Visi šie specialistai komandą ruošė ir „Hegelmann LFF taurės“ turnyro rungtynėms prieš „Šiaulius“. Tąsyk stipriai pakeitę starto sudėtį, „Riteriai“ laimėjo 2:1, o pergalingą įvartį nuo 11 metrų žymos įmušęs Lucas Dias atidarė savo sąskaitą „Riterių“ gretose.

Mače su „Šiauliais“ dėl raumens traumos dar pirmajame kėlinyje buvo pakeistas Felipe Brisola. Ar galės saugas padėti šeštadienio rungtynėse, paaiškės prieš pat jų pradžią. Geresnė žinia ta, kad toje dvikovoje su „Šiauliais“ jau buvo registruoti po traumų pasveikę Olaide Badmus ir Mindaugas Grigaravičius. Pastarasis 73 minutę buvo mestas į aikštę.

Varžovas

Stipriai prieš šį sezoną atsinaujinęs Vilniaus „Žalgiris“ vis dar ieško sudėties, kuri leistų demonstruoti čempionišką žaidimą. Nors pastaruoju metu jų taškų kraitis auga, tačiau pergalės yra iškovojamos sunkiau nei patys žalgiriečiai norėtų.

Kaip ir „Riteriams“, „Žalgiriui“ antrajame „Hegelmann LFF taurės“ rate burtai dovanojo „Optibet A lygos“ klubą – Telšių „Džiugą“. Tose rungtynėse žalgiriečiai savo potencialą sugebėjo pademonstruoti kurdami progas. Vis tik, daugelyje situacijų pritrūkdavo sėkmės tas progas realizuojant.

„Žalgiris“ yra vienintelis lygos klubas, kuris šiame sezone dar nėra patyręs nei vieno pralaimėjimo. Tiesa, net penkerios lygiosios šiai komandai ant aukščiausio laiptelio būti neleidžia.

12 turas

Praėjusios savaitės viduryje vykusios dvyliktojo turo kovos Vilniaus komandoms susiklostė skirtingai. „Riteriai“ išvykoje susitikimą su Marijampolės „Sūduva“ baigė lygiosiomis 1:1, „Žalgiris“ po 97 minučių kovos palaužė Gargždų „Bangą“.

Galime prisiminti, kad „Riteriai“ itin užtikrintai pradėjo rungtynes ir pirmajame kėlinyje varžovams kamuolio palaikyti beveik neleido. Vaizdas itin pasikeitė po pertraukos. „Sūduva“ perėmė iniciatyvą ir visiškai pelnytai išsiveržė į priekį. „Riterių“ laimei, po keitimų pasirodę Lucas Dias ir Artūras Dolžnikovas sukūrė situaciją, kuri virto išlyginamuoju įvarčiu.

„Žalgirio“ rungtynėse prieš „Bangą“ atrodė, kad intriga neįmanoma. Vladimiro Čeburino auklėtiniai ketvirtą minutę išsiveržė į priekį, o besibaigiant pirmajam kėliniui iš aikštės buvo pašalintas Robertas Vėževičius. Nepaisant žaidimo mažumoje, „Banga“ rezultatą išlygino ir toks jis buvo iki 97 minutės.

Tarpusavyje

9-14-19. Per aštuonerius metus „Riteriai“ (arba tuometiniai „Trakai“) ir „Žalgiris“ sužaidė 42 rungtynes. Nebuvo nei vieno sezono, per kurį „Riteriai“ prieš žalgiriečius neiškovotų taškų.

Šiame sezone kol kas sužaistos vienos oficialios tarpusavio rungtynės ir jas laimėjo „Žalgiris“. Sėkmingai tą mačą pradėję „Riteriai“ pirmo kėlinio viduryje atidavė iniciatyvą, o per pridėtą pirmo kėlinio laiką praleido įvartį. Tai buvo pirmas praleistas Armanto Vitkausko įvartis šiame sezone.

Po pertraukos žalgiriečiai „Riterius“ gaudė kontratakomis ir tai leido sukurti ne vieną progą skirtumui padidinti. 89 minutę jiems tai pavyko.

Akistata

Lucas Dias prieš Marko Miličkovičių. „Riterių“ brazilas ilgai laukė pirmojo įvarčio vilkint „Riterių“ marškinėlius ir pagaliau pasiekė tikslą. Rungtynėse prieš tai jis pasižymėjo ir rezultatyviu perdavimu, tad saugo nuotaikos prieš artėjančią dvikovą turėtų būti pačios geriausios.

M. Miličkovičius šiame sezone yra pasižymėjęs tris kartus, tačiau pastaruoju metu žaidimo minučių gauna pakankamai mažai. Jei jis žais, „Riteriai“, neabejotinai, jo įvarčio pirmajame susitikime nebus pamiršę.

Orų prognozė

Šeštadienį sinoptikai prognozuoja šiltą, bet apsiniaukusią popietę. Termometro stulpelis pakils iki 12 laipsnių šilumos, pūs 7 metrų per sekundę vakarų vėjas. Gali palyti.