fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ neprilygo Vilniaus „Žalgiriui“

„Optibet A lygos“ 13-ojo turo rungtynėse „Riteriai“ LFF stadione susitiko su Vilniaus „Žalgiriu“. Principinė dviejų sostinės ekipų dvikova baigėsi žalgiriečių pergale 1:0.

Šiose rungtynėse „Riteriams“ vadovavo su komanda atsisveikinusį Glenną Stahlį pakeitęs treneris Vaidas Sabaliauskas. Laikinai vyriausiojo trenerio pareigas einantis specialistas buvo priverstas verstis be praėjusio turo rungtynėse Marijampolėje traumą patyrusio Felipės Brisolos, tačiau į rikuotę sugrįžo Mindaugas Grigaravičius.

Startinėje „Riterių“ sudėtyje rungtynes pradėjo vartininkas Armantas Vitkauskas, gynybinius įtvirtinimus cementavo Dominykas Barauskas, Plamenas Dimovas, Akseli Kalermo, Valdemaras Borovskis ir Aleksandras Levšinas, saugų grandyje darbavosi Matas Ramanauskas, Lucas Dias, Artūras Dolžnikovas ir M. Grigaravičius, o atakos smaigalyje žaidė Tomašas Vestenicky.

Pirmoje rungtynių dalyje „Riteriams“ teko daugiau dėmesio skirti gynybai. Aktyviai atakavę „Žalgirio“ futbolininkai neleido aikštės šeimininkams lengviau atsikvėpti, o 9 min. tik pasiaukojantis Armanto Vitkausko žaidimas sutrukdė žalgiriečiui Mathiasui Oyewusi pasiųsti kamuolį į „Riterių“ vartus.

Atrėmę pirmąją varžovų puolimo bangą, „Riteriai“ ir patys surengė kelis išpuolius, tačiau rimčiau pagrąsinti Edvino Gertmono ginamiems vartams nesugebėjo. 19 min. A. Dolžnikovo reidą pažeisdamas taisykles nutraukė svečių gynėjas, tačiau M. Grigaravičiaus perdavimas į baudos aikštelę tapo lengvu E. Gertmono grobiu, o mėgindamas sukliudyti „Žalgirio“ vartininkui įvesti kamuolį į žaidimą, geltoną kortelę užsidirbo „Riterių“ gynėjas Plamenas Dimovas.

Kurį laiką gan sėkmingai varžovų spaudimą atlaikiusi „Riterių“ gynyba subyrėjo 35 minutę. Po perdavimo nuo kampinio gairelės M. Oyewusi laimėjo oro dvikovą ir tiksliu smūgiu galva nuginklavo A. Vitkauską.

Po įvarčio žaidimo pobūdis nepasikeitė – žalgiriečiai ir toliau aktyviai atakavo, kėlė vieną kampinį po kito, o „Riteriai“ buvo priversti plušėti gynyboje. Jau per teisėjo pridėtą laiką arti savo antrojo įvarčio buvo M. Oyewusi, bet A. Vitkauskas pirmasis suskubo prie kamuolio.

Per pirmas 45 minutes „Riteriai“ neatliko nei vieno smūgio į „Žalgirio“ vartus, o kamuolį kontroliavo vos 26 proc. laiko. Tuo metu „Žalgirio“ futbolininkai smūgiavo 10 kartų, į vartų stačiakampį kamuolys skriejo 4 kartus.

Po pertraukos „Riterių“ trenerių štabas į kovą metė Roką Filipavičių ir Gytį Paulauską, pakeitusius M. Grigaravičių ir T. Vestenicky. Po keitimo aikštėje pasirodę žaidėjai pagyvino „Riterių“ puolamuosius veiksmus, o 55 min. šeimininkai pirmą kartą gavo teisę kelti kampinį. 60 min. G. Paulauskas smūgiu iš smailaus kampo patikrino ir E. Gertmono budrumą.

63 min. „Riteriai“ surengė bene pavojingiausią išpuolį, kai apsigynę nuo žalgiriečių kampinio žaibiškai perėjo į varžovų aikštės pusę, tačiau A. Dolžnikovui nepavyko pergudrauti E. Gertmono. Netrukus po pavojingos „Riterių“ atakos kamuolio į savus vartus vos nenukreipė „Žalgirio“ gynėjas Marko Paveličius.

65 min. „Riterių“ trenerių štabas dar labiau sustiprino atakuojantį komandos potencialą ir į aikštę išleido puolėją Dmytro Bilonogą. Po kelių minučių arti tikslo buvo G. Paulauskas, po aukšto V. Borovskio perdavimo su „Žalgirio“ vartininku kovojęs puolėjas nepataikė į kamuolį.

Tiesa, 73 min. „Riteriams“ teko pasirūpinti savo vartų saugumu, tačiau A. Vitkauskas susitvarkė su visais iššūkiais. Vis dėlto, baigiantis rungtynėms žalgiriečiams pavyko atvėsinti „Riterių“ įkarštį ir perkelti kovą į aikštės vidurį.

Paskutinėmis rungtynių minutėmis „Riteriai“ mėgino atakuoti didelėmis pajėgomis, į puolimą buvo mestas ir nominalus gynėjas Deividas Malžinskas, bet pavojingiau kontratakavo „Žalgirio“ futbolininkai. Vis dėlto, per arbitro Donato Rumšo pridėtas 3 minutes nei vienai komandai pasižymėti nepavyko, tad nuaidėjus finaliniam rungtynių švilpukui pergale džiaugėsi „Žalgiris“.

Kitas „Optibet A lygos“ rungtynes „Riteriai“ žais gegužės 29 d. išvykoje su „Jonavos“ ekipa. Į LFF stadioną komanda sugrįš tik birželio 18 d., kai LFF stadione priims FA „Šiauliai“ komandą.

„Riterių“ sudėtis: A. Vitkauskas, V. Borovskis (81 min. Choco), A. Kalermo, P. Dimovas (89 min. D. Malžinskas), D. Barauskas, A. Levšinas, L. Dias (65 min. D. Bilonogas), M. Ramanauskas, A. Dolžnikovas, M. Grigaravičius (46 min. R. Filipavičius), T. Vestenicky (46 min. G. Paulauskas).