fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Vykdomojo komiteto sprendimas „Riterių“ komplektacijai įtakos nedarys

Gruodžio 7 dieną įvykusiame Lietuvos futbolo federacijos Vykdomojo komiteto posėdyje buvo priimta keletas naujovių, kurios palies ir „Optibet A lygos“ klubus. Pagrindinis akcentas – reikalavimas, kad rungtynių metu aikštėje žaistų ne mažiau trijų lietuvių. Amžiaus cenzas šiam reikalavimui taikomas nebus. Tiesa, sprendimas „Riterių“ komplektacijos darbams jokios įtakos nepadarys.

„Per visą 2021 metų „Optibet A lygos“ sezoną nebuvo nei vienos minutės, kad neįvykdytumėm šio reikalavimo, tad mūsų ši naujovė negąsdina. Apskritai, „Riterių“ vizija daug metų nesikeičia – mes kaip suteikdavome šansų lietuviams taip suteiksime jų ir toliau.

Sakyčiau, dar vienas aktualus momentas – atsisakymas atskirti Europos sąjungos ir ne Europos sąjungos piliečius. Dabartinis sprendimas komandos komplektacijai suteiks daugiau galimybių. Atsivers žaidėjų ratas ne tik iš Europos, bet ir iš trečiųjų šalių, kur kokybė kainuoja mažesnius pinigus“, – sakė „Riterių“ sporto direktorius Tadas Simaitis.

LFF VK posėdyje taip pat nuspręsta, kad didinamas legionieriaus mokestis ir atsižvelgiant į tai, kiek pinigų į fondą yra surenkama iš klubų, tokią pačią sumą įdėti turės ir federacija. Anksčiau iškeltas pasiūlymas dėl trenerių legionierių mokesčių patvirtintas nebuvo.

„Optibet A lygoje“ kitais metais 1-4 legionierius bus apmokestinamas 1250 eurų, 5-8 – 1500 eurų, 9 ir daugiau – 2000 eurų. Tuo tarpu rungtynėse leis ne daugiau nei 8 legionierių.