fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Dar vienam sezonui „Riteriuose“ liekantis G. Paulauskas: „Komanda iš puolėjo tikisi įvarčių“

2021-ųjų čempionate tris įvarčius pelnęs puolėjas Gytis Paulauskas antradienį susitiko su naujuoju „Riterių“ fizinio rengimo treneriu Mariumi Čeliausku bei pradėjo pasiruošimą naujajam – jau trečiajam sezonui su „Riterių“ marškinėliais.

„Iš tikro, realaus poilsio turėjau vos savaitę. Tuomet po truputį pradėjau judėti, o dabar didinu krūvius. Noriu, kad tuo metu, kai prasidės komandinės treniruotės, galėčiau iškart kibti į darbą. Noriu ateiti labiau sutvirtėjęs ir stengsiuosi, kad nereiktų papildomo mėnesio tam, jog pajausčiau ritmą“, – sakė G. Paulauskas.

Pirmoje treniruotėje su fizinio rengimo treneriu puolėjas atliko pratimus, skirtus stabilizacijai bei prasibėgo ant bėgimo takelio. Pasak Gyčio, ruoštis su treneriu nėra tas pats, kas ruoštis vienam.

„Tai priklauso ir nuo paties žmogaus. Mariui, akivaizdu, rūpi jo darbas ir neabejoju, kad jis stipriai prisidės prie kiekvieno, kuris tik pats to norės, žaidėjo tobulėjimo. Kalbant apie patį pasiruošimą, tai reikia pažymėti, kad nuo pernykščio jis skiriasi iš esmės. 2020 metais sezonas buvo trumpas, todėl pasiruošimas prasidėjo dar lapkritį. Dabar į ritmą galima įeiti ramiau“, – pandemijos pakoreguotus metus lygino G. Paulauskas.

Praėjusį sezoną puolėjas pradėjo kaip starto sudėties žaidėjas, tačiau ilgai negalėdamas pelnyti įvarčio, jis pats sumažino savo minučių skaičių aikštėje. Pirmasis įvartis buvo įmuštas trečiajame rate į Gargždų „Bangos“ vartus, o likę du – paskutinėse sezono rungtynėse prieš Kėdainių „Nevėžį“.

„Labai daug tikėjausi, labai daug iš savęs spaudžiau, kad tik turėčiau gerą sezoną. Pernai padariau nemažą šuolį – to paties norėjau ir šiemet. Tačiau persistengti negali, nes kai neįmuši vienąsyk, neįmuši antrąsyk, krenta forma, o pats jautiesi labai prastai. Tuomet prasideda traumos ir psichologiškai esi žlugęs.

Vis tik, tikiuosi, kad tai jau praeitis. Atradau ramybę, darsyk supratau, kad vienintelis ėjimas į priekį yra darbas. Turiu stiprinti kūną, kad aikštėje jausčiausi gerai. Tikiuosi, kad kitą sezoną pradėsiu mušti įvarčius ir, apskritai, pagerės mano žaidimas. Puolėjui įvarčiai yra labai svarbūs, nes jei jų nemuši, tampi nelabai kam įdomus. Komanda iš puolėjo tikisi įvarčių, ir jei jis jų nemuša, tada puolėjo nauda aikštėje mažėja“, – baigdamas pokalbį konstatavo G. Paulauskas.

P