fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ apie varžovus „Optibet A lygoje“, čempiono likimą ir kovą dėl išlikimo

Sostinės „Riteriai“ dar likus dviem turams iki „Optibet A lygos“ sezono pabaigos užsitikrino galutinę šeštąją vietą bei ramiai laukia savo paskutiniųjų rungtynių Kėdainiuose. Tol, kol laukia, trims Riteriams Tomui Dombrauskiui, Rokui Filipavičiui ir Gyčiui Paulauskui uždavėme tuos pačius šešis klausimus apie varžovus, su kuriais šiemet teko susidurti stadionuose.

Ar trečiadienį „Žalgiris“ taps čempionu?

Rokas Filipavičius: Manau, „Žalgiris“ turi didelius šansus tai padaryti. Visų pirma, jiems užtenka lygiųjų, antra – jie žais namuose, bus palaikomi savų sirgalių.

Tomas Dombrauskis: Rungtynės parodys, bet, manau, kad „Žalgiris“ taps čempionu. Maža to, jis tai turėjo padaryti anksčiau.

Gytis Paulauskas: Manau, kad taip. Motyvacijos kuo anksčiau taurę iškelti į viršų jie tikrai turi.

Prieš „Žalgirį“ „Riteriai“ šiame sezone nepralaimėjo tris kartus, tačiau vis tiek žalgiriečiai turi didžiausius šansus tapti nugalėtojais. Kodėl?

Rokas Filipavičius: Vilniaus derbis yra kitokios rungtynės. Manau, mes jiems esame neparankus varžovas, nes niekada su mumis lengvų rungtynių nebūna. Visada daug kovos, dvikovų, niekas nenori nusileisti, todel taip ir gaunasi. Tai, ką praranda su mumis, „Žalgiris“ atsigriebia su kitomis komandomis. Tiesiog dažniau ir daugiau iškovotos pergalės atperka tuos prarastus taškus.

Tomas Dombrauskis: Žaidžiant prieš „Žalgirį“, mus dažniausiai lydi sėkmė. Į aikštę einame su dviguba energija, be to, prisideda ir neįvertinimas iš varžovo pusės. Tai ir lemia neprastus rezultatus derbiuose. Visgi, trejos lygiosios „Žalgiriui“ nėra taip baisu kaip trys pralaimėjimai. Koją pakišome labai minimaliai.

Gytis Paulauskas: „Riteriai“ jau daug metų neparankūs varžovai „Žalgiriui“, tačiau jų tikrai stipri ir gerai sukomplektuota komanda. Todėl jie ir turi didžiausius šansus tapti nugalėtojais.

„Sūduva“ prieš sezoną stipriai pasikeitė, bet išliko didžiule jėga. Ar tikėjote tokiu marijampoliečių pasirodymu?

Rokas Filipavičius: Aš tikėjausi, kad šiais metais „Sūduva“ gali nukristi laipteliu žemiau, tačiau vis tiek išlikti tarp prizininkų. Įprastai visiškai pasikeitusi komanda, prieš pat sezoną pakeistas treneris duoda daug. Jų atveju, pasirodo, užteko šiek tiek laiko, kad taptų tikrai gera komanda. Tiesiog kažko pritrūko sezono pabaigoje.

Tomas Dombrauskis: Pasikeisti prieš sezoną nėra taip blogai kaip pasikeisti viduryje jo. Atėję žaidėjai nebuvo jauni, priešingai, komandą papildė subrendę ir gana kokybiški futbolininkai. Treneris – puikus taktikas. Pasirengimo metu nebuvo daug pergalių, bet tai lėmė kiti veiksniai. Taip, tikėjausi, kad „Sūduva“ bus pirmaujančių komandų vaidmenyje.

Gytis Paulauskas: Tikėjausi, kad „Sūduva“ toliau konkuruos su „Žalgiriu“ ir viskas spręsis pabaigoje, nes vieni buvo suinteresuoti atgauti čempiono vardą, kiti – jį apginti.

„Kauno Žalgiris“ ir „Panevėžys“ kovoja dėl trečios vietos. Pirmieji „Riteriams“ buvo itin neparankūs, antrieji – įveikiamas varžovas. Koks didžiausias šių komandų skirtumas?

Rokas Filipavičius: „Kauno Žalgiris“ jau kelis sezonus mums yra neparanki komanda ir niekaip nesugebame jo nugalėti. Galbūt jų fiziškumas, intensyvumas ir taktinės subtilybės neleidžia pasiekti teigiamo rezultato. Kalbant apie „Panevėžį“, tai šios komandos žaidimo filosofija ir taktinis išsidėstymas yra visiškai kitoks. Mes žymiai lengviau prisitaikome prie jų žaidimo, o rezultatai tą puikiai parodo.

Tomas Dombrauskis: Labai panašios komandos, individualiai stiprūs žaidėjai tiek vienoje, tiek kitoje ekipoje. Kadangi mūsų žaidimas pirmoje sezone dalyje priklausė nuo Mėnulio fazių ir žvaigždžių išsidėstymo, „Kauno Žalgiris“ mums pakliūdavo būtent ant juodų dienų (juokiasi). O jeigu rimčiau žiūrint, tai prieš „Kauno Žalgirį“ tiesiog klydome daugiau nei prieš „Panevėžį“.

Gytis Paulauskas: Neturiu atsakymo.

Ar tikėjote tokiu „Hegelmann Litauen“ komandos debiutiniu sezonu? Kodėl „Riteriams“ nė karto jos taip ir nepavyko įveikti?

Rokas Filipavičius: Prieš sezoną jų renkama komanda atrodė tikrai solidi, todėl manęs toks rezultatas visiškai nenustebino. Šiek tiek nuliūdino faktas, kad mes likome žemiau jų. Aišku, nėra ko tikėtis, kai per ketverias rungtynes nė karto nesugebėjome jų įveikti. Net nelabai įsivaizduoju, kodėl mums taip nesisekė su jais. Nepasakyčiau, kad žaidimo prasme mes jiems kažkuo nusileidome. Tiesiog kai kuriais momentais trūkdavo sėkmės ar ryžtingumo.

Tomas Dombrauskis: Nuo pat pradžių tikėjausi gero „Hegelmann“ žaidimo, nes tai labai gerai sukomplektuota komanda – viduryje visada kaip mūšio lauke, rimtas trenerių štabas, kuris dažniausiai mus apžaisdavo taktiškai. Manau, kad komanda pelnytai rikiuojasi virš mūsų.

Gytis Paulauskas: Po praėjusio sezono, kai „Banga“ grįžusi į A lygą puikiai pasirodė, tikėjausi, kad kuri nors komanda iš Pirmos lygos ateis ir turės gerą sezoną. Jie labai agresyvūs puolime, turi daug kuriančių ir puikiai progas išpildančių žaidėjų, todėl ir buvo sunku mums prieš juos žaisti.

Dar viena intriga: kas išliks lygoje: „Banga“ ar „Dainava“. Kur prieš sezoną būtumėt įrašę šias komandas ir kokie kiekvienos jų privalumai?

Rokas Filipavičius: Iš šių komandų mažaug to, kad kovos dėl išlikimo, ir tikėjausi. Manau, kad „Banga“ turi didesnius šansus išlikti lygoje, tačiau viskas priklauso, ar iki paskutinių „Dainavos“ rungtynių „Žalgiris“ bus užsitikrinęs pirmą vietą, ar ne. Nes, galbūt, „Sūduvai“ nebebus motyvacijos žaisti paskutinių rungtynių. Na, o šių komandų didžiausi privalumai yra namų aikštės. Juk į abiejų  rungtynes susirenka nemažai žmonių, jos abi turi nemažą aktyvių fanų palaikymą, o tai suteikia didesnį stimulą kautis.

Tomas Dombrauskis: Labai įdomi situacija, būtent tokios ir tikėjausi. Visgi, „Bangą“ būčiau dėjęs laipteliu aukščiau. Abi komandos gerai ginasi autobusu, išeina į kontratakas, laiku nesustabdžius tokių žaidėjų kaip Hamuličius, Urbys, Shogo ar Renato gali kilti rimtų problemų. Tostas visiems už pastangas ir sėkmės ateityje.

Gytis Paulauskas: Čia tikrai įdomi kova vyksta ir pasakyti labai sunku. Atrodo, aplinkybės palankesnės „Bangai“, tačiau nemanau, kad „Dainava“ pasiduos lengvai. Sunku pasirinkti, nors prieš sezoną „Bangą“ būčiau įrašęs šeštoje vietoje. Dėl tų neaiškumų sezono pradžioje, tai galvojau, kad „Dainava“ neturės gero sezono. Aišku, paties čempionato metu teko nuomonę pakeisti. Kalbant apie privalumus, tai abi komandos labai kovingos ir prieš jas žaisti 2021-aisiais buvo tikrai sunku.

P