fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Sūduva“ – „Riteriai“: spaudimas prieš pasimėgavimą

Pasitelkime matematiką. Jei „Riteriai“ per likusias penkerias rungtynes iškovotų penkias pergales, jie surinktų 55 taškus. Tai yra trimis daugiau nei trečioje vietoje esantis „Kauno Žalgiris“. Kadangi kauniečiai turi pranašumą tarpusavio kovose, tai reiškia, kad viena pergalė per septynerias rungtynes jiems leistų užimti aukštesnę vietą nei „Riterių“.

Leidžiamės žemyn. „Panevėžys“ šiuo metu turi 51 tašką ir galutinėje rikiuotėje norint aplenkti „Riterius“ jiems per likusias rungtynes reiktų iškovoti ne daugiau nei keturis taškus. Tiesa, jeigu taip atsitiktų, „Riteriams“ dar reikia, kad „Hegelmann Litauen“ per likusias penkerias rungtynes iškovotų ne daugiau nei šešis taškus.

Teoriškai įmanoma, tačiau visi klube supranta, kad kova dėl vietos Europos turnyre kitame sezone yra baigta. Visiškai kitokioje situacijoje yra atsidūrusi Marijampolės „Sūduva“, kuriai kiekvienas prarastas taškas gali kainuoti čempionų titulą.

Be abejonės, marijampoliečiai tarpusavio rungtynėse jaus žymiai didesnį spaudimą nei „Riteriai“, kurie darsyk pabandys įrodyti, kad su šia sudėtimi gali kovoti prieš absoliučiai visas lygos komandas.

Data:  2021 m. spalio 15 d. 18:00 val.

Vieta: „Hikvision“ arena, Marijampolė. Tiesioginė rungtynių transliacija – TV6 kanalu.

Naujienos

„Riterių“ ketvertukas, atstovavęs nacionalinei vyrų ir jaunimo iki 21 metų rinktinėms, į klubo stovyklą grįžo tik ketvirtadienį, tad Dominykas Barauskas, Matas Ramanauskas, Artūras Dolžnikovas ir Valdas Paulauskas prieš rungtynes su „Sūduva“ turėjo vos vieną treniruotę.

„Sūduva“ šioje situacijoje turi pranašumą, nes vienintelis į jaunimo rinktinę kviestas Vilius Stebrys, veikiausiai, dvikovoje prieš „Riterius“ nepasirodys. Tiesa, Valdas Ivanauskas savo komandoje norėjo matyti ir Vaidą Slavicką, tačiau šis dėl traumos į rinktinę atvykti negalėjo. Ar galės V. Slavickas pasirodyti dvikovoje prieš „Riterius“, sužinosime prieš rungtynes.

Varžovas

Po praėjusio nesėkmingo sezono Marijampolės „Sūduva“ pasikeitė iš esmės. Neliko trenerio, daugybės žaidėjų, tačiau į jų vietas atvyko kiti. Nors daugelis į tuos naujokus žiūrėjo skeptiškai, tačiau jie savo žaidimu įrodė, kad gali būti ne tik vieni geriausių „Optibet A lygoje“, bet gal net ir patys geriausi.

Galime prisiminti, kad vasarą „Sūduva“ buvo nurašyta ir UEFA Konferencijų lygoje, tačiau pirmajame atrankos etape marijampoliečiai nugalėjo „Valmierą“, o antrajame – tik po baudinių serijos nusileido Čenstakavos „Rakow“ ekipai iš Lenkijos.

Dar garsiau apie save „Sūduva“ pranešė prieš mėnesį, kai paskelbė apie sutarties pasirašymą su įspūdingą karjerą turinčiu japonu Keysuke Honda. Pastarasis jau debiutinėse rungtynėse pelnė įvartį, o rinktinės langas jam padėjo dar labiau pritapti prie komandos.

Paskutinės rungtynės

Prieš rinktinių pertrauką tiek „Riteriai“, tiek „Sūduva“ sužaidė lygiosiomis. „Riterių“ – „Kauno Žalgirio“ rungtynėse įvarčių įmušta nebuvo, o „Sūduva“ dvikovoje prieš „Panevėžį“ buvo priversta vytis varžovus, kol galiausiai tai įgyvendino.

„Riteriai“ šiuo metu nepralaimi jau šešerių rungtynių iš eilės, „Sūduva“ – ketverių. Beje, paskutinį kartą „Riteriai“ prieš du mėnesius pralaimėjo būtent „Sūduvai“.

Tarpusavyje

13-8-20. Paskutinį kartą „Riteriai“ marijampoliečius nugalėjo dar 2019 metais, kai komandoje žibėjo Teremo Moffi žvaigždė. Tuomet nigerietis į „Sūduvos“ vartus sumušė tris įvarčius, o „Riteriai“ laimėjo 5:1. Tiesa, reikia prisiminti, kad tuomet rungtynės vyko vos po kelių dienų, kai „Sūduva“ buvo užsitikrinusi čempiono titulą.

Nuo to laiko buvo sužaisti aštuoneri tarpusavio mačai, iš kurių net septyniuose triumfavo „Sūduva“. Dar vienoje dvikovoje užfiksuotos lygiosios 1:1. Būtent tąsyk „Riteriai“ buvo labai arti pergalės, tačiau dabar jau buvęs komandos saugas Angelis Lezama nerealizavo vienuolikos metrų baudinio.

Orų prognozė

Dvikovos metu termometro stulpelis Marijampolėje turėtų būti pakilęs iki aštuonių laipsnių padalos. Numatomas debesuotumas, taip pat ir nestiprus lietus. Pūs keturių metrų per sekundę pietų vėjas.

P