fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

A. Levšinas: „Gyvename mintimi, kad be pralaimėjimų nebus ir pergalių“

Dar praėjusiais metais Lietuvos jaunimo rinktinei atstovavęs „Riterių“ gynėjas Aleksandras Levšinas pastaruosius dvejus metus gyvena amerikietiškų kalnelių režimu – kilimas į sportinės formos piką ir… reabilitacija, bandant atsigauti po kojos lūžio traumos.

Prie tų kalnelių galime pridėti ir tarpines stoteles, kurios buvo pažymėtos COVID-19 liga bei pretendavimu į geriausio mėnesio „Optibet A lygos“ žaidėjo titulą.

„Įvertinimas malonus, tačiau aš laikausi nuomonės, kad kiekvienam žmogui yra kur augti. Tikrai žinojau, kad tas žaidimas, kurį demonstravau balandį, nėra joks mano pikas. Siekiau žaisti dar geriau, bet tuo pačiu dar labiau norėjau, kad laimėtų komanda. Man visada tai atrodė svarbiau nei mano paties įdėtas indėlis.

Deja, viskas nuėjo perniek. Trys mėnesiai be futbolo nebūna lengvi. Ieškojau, kuo pakeisti treniruotes, dienotvarkę, kad tik kuo mažiau galvočiau apie traumą. Mums, futbolininkams, toli gražu ne visada pavyksta daug laiko praleisti su šeima ar draugais, tačiau patyrus traumą viskas pasikeičia. Man asmeniškai tiek tėvai, tiek draugai tuo metu labai padėjo“, – sakė A. Levšinas.

Pirmojo rato rungtynėse su „Sūduva“ Aleksandras spėjo sužaisti vos dešimt minučių, kai klubo gydytojai treneriams parodė, kad pagrindinis „Riterių“ kairysis gynėjas tęsti rungtynių nebegali. Nors oficiali diagnozė jam buvo pranešta vėliau, tačiau dar iki tol pačiam futbolininkui buvo aišku, kad lūžo ta pati koja, kuri sutrumpino ir taip trumpą 2020 metų sezoną.

„Tokie keisti metai, kurie buvo itin sunkūs tiek man, tiek komandai. Jaučiau apmaudą, tačiau visada susikoncentruodavau į vieno trenerio pasakytus žodžius, kad po lietaus visada pasirodo saulė. Tai mane ramino.

Šie metai prasidėjo ne ką geriau. Užsikrėčiau koronaviruso infekcija, po kurios sugrįžti į ritmą buvo sudėtingiausia užduotis. Mūsų komanda labai sunkiai sugrįžo į normalų treniruočių procesą, o tai, be abejo, atsiliepė ir rezultatams. Aš pats asmeniškai po saviizoliacijos jaučiausi taip, lyg būčiau nesitreniravęs ilgą laiką“, – pasakojo gynėjas.

Nepaisant sunkios pradžios, „Riteriai“ atsigavo, pradėjo rinkti taškus bei vytis pirmojo ketverto komandas. Viskas sustojo Marijampolėje – A. Levšinas iškrito dėl sunkios traumos, „Riteriai“ pateko į dar vieną didelę duobę.

„Mano forma gerėjo, tad kelias dienas po patirtos traumos negalėjau patikėti, kad tai nutiko. Laikas gydo žaizdas, užgydė ir manąsias. Dabar stengiuosi net negalvoti apie negatyvius dalykus, tik mėgaujuosi žaidimu ir tuo pačiu bandau padėti komandai siekti pergalių.

Aišku, pirmosiomis dienomis tą padaryti nebuvo taip paprasta. Tiesiog nežinojau, ką darau ne taip ir klausiau savęs, kodėl man taip nesiseka. Tėvai taip pat klausė, draugai teiravosi… o aš net ir tokioje situacijoje bandžiau ieškoti pozityvo“, – kalbėjo A. Levšinas.

Kai po reabilitacijos futbolininkas sugrįžo į rikiuotę, jį treniruočių procese pasitiko naujasis treneris. Kaip ir bet kuriuo kitu atveju, gynėjui nekilo problemų prisitaikyti prie jo reikalavimų.

„Mano darbas – suprasti trenerį, jo mintis, idėjas. Kai tai nepavyksta, žaisti yra labai sudėtinga. Manau, kad mes radome bendrą kalbą, dėl to labai džiaugiuosi.

Apskritai, galvoju, kad visa komanda suprato trenerį ir to rezultatas – stipriai pagerėjusi mūsų gynyba. Per paskutines šešerias rungtynes praleidome tik vieną įvartį, o tai man, kaip gynėjui, papildoma motyvacija. Aišku, norėtųsi daugiau pergalių, bet neabejoju, kad jos ateis. Sukuriame daug progų, tačiau dažnai pritrūksta paskutinio perdavimo arba realizacijos. Dirbam ir to rezultatą, tikiu, pamatys visi.

Jokia paslaptis, kad sezoną pradėjome silpnokai, tačiau netgi tokioje situacijoje sugebėjome parodyti, kad mokame žaisti futbolą ir su mumis niekam nėra lengva. Be abejo, norėjosi iškovoti vietą, kuri garantuotų kelialapį į UEFA turnyrus, tačiau šie metai dar ne tie. Gyvename mintimi, kad be pralaimėjimų nebus ir pergalių. Svarbiausia daryti išvadas, pozityvius dalykus perkelti į kitą sezoną ir viskas bus gerai“, – teigė A. Levšinas.

Jau šį penktadienį „Riteriai“ „Optibet A lygos“ rungtynėse išvykoje priims „Sūduvos“ iššūkį. A. Levšinas dėl praėjusio turo rungtynėse gautos ketvirtos geltonos kortelės šį susitikimą bus priverstas praleisti.

„Visada norisi žaisti prieš lyderius, deja, negalėsiu. „Sūduva“ neabejotinai yra labai gera komanda, tačiau jei „Riteriai“ sužais taip, kaip sugeba, tai tikrai galime pasiekti teigiamą rezultatą. To ir palinkėsiu“, – reziumavo gynėjas.