fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ – „Hegelmann Litauen“: pirmojo karto belaukiant

Po praėjusių metų iš Pirmos į „Optibet A lygą“ pakilęs Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ klubas atrodo rimčiausiai tarp visų naujokų. Nepaisant ne itin sėkmingos sezono pradžios, Andriaus Skerlos auklėtiniai pradėjo kabintis į kiekvieną varžovą bei prasibrovė iki penktos pozicijos.

Puikus žaidimas nuo antrojo rato pradžios šios komandos neliko neįvertintas. Trenerio, geriausio mėnesio žaidėjo ar geriausio jaunojo mėnesio žaidėjo titulai tapo vos ne šios ekipos kasdienybe.

Be abejonės, gerėjantis žaidimas ir rezultatai komandai leido pradėti svajoti ir apie vietą tarp keturių geriausių lygos ekipų bei kelialapį į kito sezono UEFA Konferencijų turnyro atranką.

Data: 2021 m. rugsėjo 10 d. 18:00 val.

Vieta: LFF stadionas, Vilnius. Bilietus platina „Tiketa“. Tiesioginė rungtynių transliacija – TV6 kanalu.

Naujienos

Dvikova tarp „Riterių“ ir „Hegelmann“ komandoms bus pirmoji po rinktinių pertraukos. Besiruošdami susitikimui, abiejų komandų treneriai buvo priversti ilgą laiką tą daryti be būrio savo žaidėjų. Tiek „Riteriai“ tiek „Hegelmann Litauen“ rinktinėse turėjo po penkis savo atstovus.

Dominykas Barauskas akistatoje prieš Italiją į aikštę žengė iškart po pertraukos, Matas Ramanauskas ir Artūras Dolžnikovas prieš Ispanijos jaunimo rinktinę žaidė nuo dvikovos pradžios, Dominykas Kodz į dvikovą buvo mestas po keitimo. Dar vienas „Riterių“ atstovas Valdas Paulauskas praleido rungtynes su Ispanija, tačiau dar prieš kelias dienas 70 minučių atžaidė prieš Slovakiją.

Savo keturis atstovus jaunimo rinktinėje turėjo ir Kauno rajono ekipa. Antradienio dvikovoje prieš Ispaniją tiek Vilius Armalas, tiek Rokas Rasimavičius, tiek Nauris Petkevičius Mariaus Stankevičiaus buvo pasirinkti kaip starto sudėties žaidėjai. Reikia pripažinti, kad visa trijulė, stabdydama varžovų atakas, atliko milžiniška darbą. Be jų, M. Stankevičius dar buvo pasirinkęs ir Matą Dedurą, o į nacionalinę rinktinę buvo iškviestas vartininkas Ignas Plūkas. Jie abu rungtynes praleido ant atsarginių suolo.

Penktadienio rungtynėse nei vienas „Riterių“ žaidėjas nebus diskvalifikuotas, o tai pastaruoju metu nutinka itin retai. Paskutinėse „Optibet A lygos“ rungtynėse geltona kortele buvo nubaustas vienintelis Aleksandras Levšinas – jam tai buvo trečioji nuobauda šiame sezone. A. Skerlos treniruojamoje komandoje diskvalifikuotų žaidėjų taip pat nebus.

„Riteriai“ rugsėjo 10-ąją pradeda ir naują projektą, kurio metu per artimiausius dvejus metus su futbolu supažindins daugiau nei du tūkstančius vaikų. Ryte „Sportimos“ manieže startuos turnyras, o prieš rungtynes su „Hegelmann Litauen“ LFF stadione bus surengtas pirmasis projekto festivalis.

25 turas

Abiem penktadienį tarpusavyje susitiksiančioms komandoms praėjęs turas buvo dosnus. Ir vieni, ir kiti iškovojo pergales išvykose prieš pirmajame trejete esančias ekipas. „Riteriai“, sužaidę geriausias sezono rungtynes, nugalėjo „Panevėžį“, o „Hegelmann“ per paskutines šešiolika minučių įmušę du įvarčius (2:1) kiek netikėtai įveikė „Sūduvą“.

Tarpusavyje

0-0-2. „Hegelmann Lituaen“ yra vienintelė lygos komanda, prieš kurią „Riteriai“ dar nesugebėjo iškovoti taškų. Pirmose rungtynėse Kaune „Riteriai“ buvo netgi geresnė komanda, tačiau pralaimėjimą lėmė varžovų sėkmė bei šiurkščios pačių vilniečių klaidos.

Antrajame rate LFF stadione „Hegelmann Litauen“ buvo geresnė komanda ir pelnytai iškovojo pergalę.

Akistata

Olaide Badmus prieš Naurį Petkevičių. „Riterių“ legionierius turės labai aiškią užduotį stabdyti rezultatyviausią „Optibet A lygos“ žaidėją. Pagal tai, kokią sportinę formą šiemet demonstruoja „Hegelmann Litauen“ puolėjas, gali būti nelengva. Vis tik, norint iškovoti pergalę, tai yra vienintelė išeitis.

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja puikų rudenišką vakarą – 18:00 valandą termometro stulpelis bus pakilęs iki 22 laipsnių padalos, lietus ir debesuotumas – nenumatomi. Pūs dviejų metrų per sekundę pietvakarių vėjas.