fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai B“ atsirevanšavo „Žalgiriui B“

Pirmos lygos šešioliktojo turo rungtynėse „Riteriai B“ 4:2 nugalėjo „Žalgirio B“ ekipą bei atsirevanšavo už pirmajame rate patirtą skaudų pralaimėjimą. Įvarčius nugalėtojams pelnė Povilas Kalimavičius, Artūras Dolžnikovas, Rokas Masenzovas ir Emilis Andriuškevičius.

Nepaisant stipraus nusiteikimo, rungtynių pradžia „Riteriams“ nesusiklostė. Žalgiriečiai itin aktyviai ieškojo savo galimybių ir po vieno iš kampinių pelnė pirmąjį susitikimo įvartį. Kaip parodė tolimesni įvykiai, patiems žalgiriečiams tas įmuštas įvartis tapo meškos paslauga.

Atsilikdami nuo varžovų, „Riteriai B“ visiškai perėmė iniciatyvą ir per keturias minutes pelnę du įvarčius išsiveržė į priekį. Iš pradžių po gero perdavimo iš krašto galva pasižymėjo P. Kalimavičius, o netrukus, pasinaudojęs sumaištimi baudos aikštelėje, A. Dolžnikovas į priekį išvedė formalius aikštės šeimininkus.

Patikėję, kad ir toliau galima didinti persvarą, „Riteriai“ buvo nubausti. Besibaigiant pirmajam kėliniui, po apmaudžios klaidos, kai kamuolys nukrito už gynėjų nugarų, o Ervinas Vilkaitis pasinaudojo sukurta proga, rezultatas tapo 2:2.

Antrąją mačo pusę „Riteriai“ pradėjo dar užtikrinčiau ir tuomet beveik jau nekilo klausimų, kas laimės šias rungtynes. Taip, žalgiriečiai sukūrė kelias pusproges po kontratakų, tačiau jos neprilygo tiems epizodams, kuriuos „Riteriai“ pavertė įvarčiais.

Likus žaisti dvidešimčiai minučių, R. Masenzovas nusimetė kamuolį ant kairės kojos ir iš dvidešimties metrų vėl išvedė komandą į priekį, o dar po aštuonių minučių po perdavimo iš krašto vienu lietimu ataką uždarė E. Andriuškevičius.

Ši pergalė „Riteriams B“ turnyro lentelėje pagal surinktus taškus leido pavyti Vilniaus BFA ir Klaipėdos „Neptūno“ klubus.