fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Kauno Žalgiris“ – „Riteriai“: kova su dar viena šiemet nenugalėta komanda

Dvi pergales iš eilės iškovoję bei pirmadienį naują trenerį pristatę sostinės „Riteriai“ penktadienio vakarą praleis Kaune, kur jų laukia „Kauno Žalgirio“ iššūkis. Tikslas labai aiškus – nutraukti pernelyg ilgai užsitęsusią nelaimėtų rungtynių seriją prieš Roko Garasto auklėtinius.

Data: 2021 m. rugpjūčio 6 d. 20:00 val.

Vieta: „Kauno Žalgirio“ FA stadionas, Kaunas. Tiesioginė rungtynių transliacija – TV3 play portale.

Naujienos

Šį pirmadienį „Riteriams“ buvo pristatytas naujas komandos vedlys – treneris iš Portugalijos Miguelis Moreira. Jis pakeitė laikinąjį vyriausiąjį trenerį Valdą Trakį, kuris nusprendė nelikti naujojo trenerio štabe.

Šią savaitę į visaverčių treniruočių procesą sugrįžo gynėjas Aleksandras Levšinas. Balandžio pradžioje koją susilaužiusio futbolininko gijimo procesas buvo trumpesnis nei tikėtasi, tad gali būti, kad jau šį penktadienį jis bus registruotas rungtynėms.

„Kauno Žalgiris“ pirmadienį sugrįžo į „Optibet A lygos“ kovas. Po netikėtai prastos pabaigos UEFA fronte, kauniečiai lygiosiomis 3:3 sužaidė su Marijampolės „Sūduva“. Viena vertus, komanda per trejas paskutines rungtynes praleido net 13 įvarčių, kita vertus – ji 89 minutę dar turėjo dviejų įvarčių deficitą, kuris buvo panaikintas.

Valdemaras Borovskis po pergalės prieš „Dainavą“ pateko į turo simbolinę rinktinę. Veteranui toks įvertinimas buvo jau penktasis per šį sezoną. Į rinktinę taip pat pateko ir įvartį į alytiškių vartus įmušęs Dominykas Barauskas. Jam tai trečiasis kartas turo rinktinėje.

Beje, paskutinės „Riterių“ rungtynės į statistiką bus įrašytos kaip pirmos šiame sezone, kai komanda neužsidirbo nei vienos geltonos kortelės.

Varžovas

Jei prisimintumėm „Kauno Žalgirį“ praėjusiais metais, tuomet komandos žaidimas laikėsi ant Jurijaus Bušmano ir Grato Sirgėdo pečių. Pirmasis tarpsezonyje išvyko į Kazachstaną, antrasis – prieš mėnesį patyrė sunkią traumą ir ilgam iškrito iš rikiuotės. Jei J. Bušmano išvykimas komandos veido pernelyg nepakeitė, tai be G. Sirgėdo „Kauno Žalgiris“ yra gerokai sunkesnis.

Nepaisant to, kad žalgiriečiai labai skaudžiai (0:5 ir 1:5) pralaimėjo Velso „The New Saints“ futbolininkams, klubas gali pasidžiaugti, kad šiemet pirmąkart istorijoje buvo įveiktas bent vienas UEFA turnyro etapas.

Paskutinės rungtynės

„Riteriai“ paskutinėse „Optibet A lygos“ rungtynėse 2:1 nugalėjo Alytaus „Dainavą“, o „Kauno Žalgiris“, kaip jau minėjome, susitikimo pabaigoje panaikino dviejų įvarčių deficitą ir su „Sūduva“ sužaidė lygiosiomis 3:3.

Sostinės ir Dzūkijos ekipų susitikime „Riteriai“ nuo penktos minutės buvo priversti vytis varžovus, tačiau vien per pirmąjį kėlinį sukūrė tiek progų, kad daugeliui rungtynių būtų užtekę norint pasiekti pergalę. Po pertraukos Dominykas Barauskas po kampinio, o Mindaugas Grigaravičius nuo vienuolikos metrų žymos, įvarčiais pakeitė rungtynių eigą ir laimėtoją.

Kauno komandai dvikova su „Sūduva“ sekėsi labai sunkiai, tačiau patys sūduviečiai jiems padovanojo net du įvarčius. Iš pradžių, esant rezultatui 0:1, marijampoliečiai padovanojo kamuolį prie savo baudos aikštelės, o ketvirtą pridėtą teisėjo laiko minutę vartininko paleistas iš rankų kamuolys žalgiriečiams dovanojo tašką. Dar vieną įvartį Linas Pilibaitis pelnė baudos smūgiu.

Tarpusavyje

17-5-10. „Kauno Žalgiris“ „Riteriams“ per pastaruosius dvejus metus tapo pačia neparankiausia komanda. Serija jau išaugo iki devynerių nelaimėtų rungtynių. Tiesa, net septynerios iš tų devynerių rungtynių buvo pralaimėtos VIENO įvarčio skirtumu.

Šiame sezone abejos rungtynės baigėsi 2:1 Kauno komandos pergalėmis, nepaisant to, kad „Riteriai“ ir pirmuoju, ir antruoju bandymu žaidė tikrai neprastai. Vienintelis dalykas, kurio geresni buvo žalgiriečiai – gerokai mažesnis klaidų skaičius besiginant.

Akistata

Olaide Badmus prieš Philipą Otele. „Riterių“ vidurio gynėjas turės labai stipriai pasistengti, kad sustabdytų dabartinį „Kauno Žalgirio“ komandos lyderį. Ph. Otele ypač aktyvus buvo antrose šio sezono tarpusavio rungtynėse. Galime neabejoti, kad kažką panašaus pademonstruos ir penktadienį.

Orų prognozė

Sinoptikai numato, kad tokiomis sąlygomis, kokiomis vyks būsimos rungtynės, komandos nežaidė jau seniai. Dvikovos metu prognozuojama tik šešiolikos laipsnių šiluma, debesuotumas ir nemaža lietaus tikimybė. Be to, pūs šešių metrų per sekundę šiaurės vakarų vėjas.

P