fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Itin aktyvios rungtynės Kaune nugalėtojo neišaiškino

Lietuvos futbolo „Optibet A lygos“ dvidešimt antrojo turo rungtynėse sostinės „Riteriai“ išvykoje 1:1 sužaidė su „Kauno Žalgiriu“ ir iki trejų padidino nepralaimėtų rungtynių seriją. Įvartį vilniečiams pelnė Marko Pavlovskis.

Naujasis „Riterių“ vyriausiasis treneris Miguelis Moreira, lyginant su paskutinėmis rungtynėmis dar vadovaujant Valdui Trakiui, atliko du keitimus. Šįsyk ant suolo liko Matas Ramanauskas ir Valdas Paulauskas, o į aikštę žengė Valentinas Jeriomenko bei Rokas Filipavičius.

Vos prasidėjus dvikovai, Linas Pilibaitis pabandė patikrinti Armanto Vitkausko budrumą, tačiau tuo kauniečių išpuoliai ir baigėsi. Netrukus tolimu smūgiu pasižymėti pabandė Angelis Lezama, o dar vėliau (pirmajame kėlinyje) „Riteriai“ visiškai apsigyveno varžovų aikštės pusėje. Itin aktyvus buvo dešinysis kraštas, kuriame pirmyn atgal nuolat kursavo Valdemaras Borovskis.

Būtent jis prieš komandai pelnant įvartį perėmė kamuolį, atliko perdavimą M. Pavlovskiui ir šis nestipriu, bet labai tiksliu smūgiu išvedė komandą į priekį. Verta pažymėti, kad vos prieš kelias minutes gerą galimybę turėjo ir Mindaugas Grigaravičius.

Po praleisto įvarčio žalgiriečiai atsigavo. „Riteriai“ atsitraukė atgal ir vaizdas nebepriminė to, kuris lydėjo per pirmas trisdešimt penkias minutes. Ir jei iki pertraukos kauniečiai dar negalėjo pasigirti superprogomis, tai antrajame kėlinyje tų progų ilgai laukti nereikėjo.

Sužaidus mažiau nei dvi minutes antroje rungtynių dalyje fantastišką šansą turėjo Deividas Šešplaukis, bet ne ką blogiau sužaidė A. Vitkauskas. Dar po penkių minučių Philipas Otele „Riteriams“ jų klaidos nedovanojo.

Išlyginę rezultatą, kauniečiai kiek pristabdė tempą ir žaidimas apsilygino. Vis tik, „Riterių“ tai netenkino. Sužaidus dvidešimt minučių, savo šansą turėjo Maksimas Marusičius. Iškart po to, M. Moreira iš aikštės išėmė M. Pavlovskį ir A. Lezamą, suteikdamas šansą M. Ramanauskui ir V. Paulauskui. Pastarasis vos po keliasdešimties sekundžių, kai žengė į aikštę, atliko pirmą smūgį į vartų plotą. Tiesa, jis nebuvo labai pavojingas.

Paskutinė dvidešimties minučių atkarpa buvo labai gyva tiek vienoje, tiek kitoje aikštės pusėje. „Riteriai“ buvo kažkiek aktyvesni, tačiau geriausią progą turėjo Linas Pilibaitis.

Niekam laimėti nepavyko ir tai buvo tas kartas, kai abi komandos gali jaustis, jog ne iškovojo tašką, o prarado du.

„Riterių“ sudėtis: A. Vitkauskas, V. Borovskis, A. Kalermo, O. Badmus, D. Barauskas, V. Jeriomenko (89 min. T. Dombrauskis), M. Pavlovskis (67 min. M. Ramanauskas), M. Grigaravičius, R. Filipavičius (77 min. J. Lubas), A. Lezama (67 min. V. Paulauskas), M. Marusičius.