fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

V. Paulauskas: „Įvarčiai kiekvienam yra malonus dalykas, tik ne tada, kai pralaimi“

Dvidešimtmetis „Riterių“ gynėjas/saugas Valdas Paulauskas šio pirmadienio „Optibet A lygos“ rungtynėse prieš „Dainavą“ pasižymėjo gražia ataka bei efektingu smūgiu, pelnytu įvarčiu bei vieta simbolinėje čempionato savaitės rinktinėje. Iki šiol tokiais nors ir mažais pasiekimais jaunasis Vilniaus ekipos futbolininkas pasigirti negalėjo.

„Viskam savas laikas. Dar praėjusio rato rungtynėse prieš „Dainavą“ turėjau puikų šansą, tačiau tąsyk juo pasinaudoti nepavyko. Be abejo, kiekvienam futbolininkui įvarčiai yra malonus dalykas, tik ne tada, kai pralaimi. Ta komandinė nesėkmė nuotaiką gerokai sugadino, tad jausmas dviprasmiškas“, – apie paskutinį savo pasirodymą kalbėjo V. Paulauskas.

Nacionalinėje futbolo akademijoje pamatus dėjęs ir 2019 metais prie „Riterių“ prisijungęs futbolininkas iki šio sezono daugiausiai laiko praleido B komandoje. Pagrindinės komandos vairą perėmus Valdui Trakiui, V. Paulausko žaidimo minučių skaičius kaip mat išaugo.

„Visada yra lengviau, kai treneris tave drąsina ir pasitiki. Aš pats jaučiu, kad galėčiau būti dar drąsesnis ir aikštėje priimti geresnius sprendimus, bet, kaip minėjau, tam reikia laiko. Neabejoju, kad ateis diena, kai matysite mane visiškai kitokį (šypsosi).

Jei atvirai, galvoju, kad užtrukau su perėjimu į vyrų futbolą. Žmonės man sakė, kad šis procesas nebus lengvas, bet niekada negalvojau, kad jis toks sudėtingas“, – kalbėjo V. Paulauskas.

Per šio sezono 21 rungtynes futbolininkas aikštėje buvo pasirodęs jau trylika kartų. Iš jų tris kartus – starto sudėtyje. Paskutinėje minėtoje dvikovoje prieš „Dainavą“ V. Paulauskas į aikštę žengė iškart po pertraukos.

„Man nėra sudėtinga kilti nuo suolo. Visi matėme, kad komandai pirmasis kėlinys nesiklijavo, todėl blogiau nelabai galėjo būti. Treneris prašė, kad būčiau aktyvesnis, todėl stengiausi įsiklausyti į jo prašymus.

Be abejo, tas epizodas, kai apėjau kelis varžovus ir atlikau neblogą smūgį, dar labiau įtikino mane, jog turiu nesustoti. Manau, kad tai ir padėjo pelnyti įvartį. Labai gaila, kad po jo nebesugebėjome palaikyti tokio tempo, atlikti varžovų vartų šturmo, kuris būtų leidęs bent išlyginti rezultatą“, – kalbėjo V. Paulauskas.

Dažniausiai gynėjo pozicijoje žaidžiantis dvidešimtmetis šiemet spėjo sulaukti ir Lietuvos U-21 rinktinės vyriausiojo trenerio Mariaus Stankevičiaus kvietimo prisijungti prie jo vadovaujamos ekipos. Tai dar vienas pirmas kartas V. Paulausko karjeroje.

„Tikiuosi, kad ne paskutinis kartas (šypsosi). Iš tikro, toks trenerių dėmesys ypatingai motyvuoja. Nieko naujo nepasakysiu – atstovavimas savo šaliai yra didžiulė garbė. Dėl to noriu kuo daugiau padėti komandai „Optibet A lygoje“, kad atsirastų kvietimai į U-21 rinktinę.

Bandau iš savęs išspausti daugiau pasitikėjimo. Jei persilaušiu, tai garantuos daugiau minučių, geresnį žaidimą ir vis dažnesnius įvertinimus“, – reziumavo praėjusio turo simbolinės rinktinės narys.

P