fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Sostinės derbyje – nulinės lygiosios

„Optibet A lygos“ dvidešimt pirmojo turo rungtynėse sostinės „Riteriai“ ir Vilniaus „Žalgiris“ išsiskyrė nulinėmis lygiosiomis. Po šių rungtynių „Riteriai“ išliko šeštoje turnyro lentelės vietoje.

Lyginant su paskutinėmis rungtynėmis, „Riterių“ treneriai atliko vieną keitimą – į aikštę nuo pirmųjų akimirkų žengė po diskvalifikacijos grįžęs Dominykas Barauskas, kuris pakeitė prieš „Sūduvą“ puikiai padirbėjusį Valdą Paulauską.

Rungtynes žalgiriečiai pradėjo aktyviau – jie per pirmas tris susitikimo minutes atliko pakankamai pavojingus smūgius. Smagu, kad „Riterių“ tie smūgiai iš vėžių neišmušė. Netrukus jau jie keletą kartų kėlė kamuolį nuo kampinio gairelės ir sykį per plauką neišsiveržė į priekį. Po Valentino Jeriomenkos smūgio kamuolys sudrebino vartų konstrukciją.

Įpusėjus kėliniui, žalgiriečiai vėl perėmė iniciatyvą į savo rankas ir šįkart gana ilgam. Per tą seriją jie atliko ne vieną smūgį (tiesa, visus šalia vartų), ne kartą kėlė kamuolį nuo kampinio gairelės, o teritorinė persvara buvo akivaizdi.

Šis žalgiriečių spurtas baigėsi po „Riterių“ kontratakos, kuri vėl vos per plauką nesibaigė įvarčiu. Roko Filipavičiaus ir Mindaugo Grigaravičiaus šansą neutralizavo „Žalgirio“ vartininkas Edvinas Gertmonas.

Iki kėlinio pabaigos savo superprogą turėjo ir žalgiriečiai, tačiau toje situacijoje „Riterius“ išgelbėjo skersinis. Tai reiškė, kad pirmasis kėlinys baigėsi be įvarčių.

Antroji susitikimo pusė prasidėjo panašiai kaip baigėsi pirmoji. Žalgiriečiai ir toliau stengėsi žaisti pirmu numeriu, o „Riteriai“ savųjų šansų ieškojo kontratakose.

Sužaidus trečdalį kėlinio, traumą patyrė Olaidė Badmus, kurį pakeitė V. Paulauskas. Tiksliau tariant, V. Paulauskas užėmė D. Barausko vietą, o D. Barauskas tapo vidurio gynėju. Kartu su V. Paulausku pirmąkart su „Riterių“ marškinėliais aikštėje pasirodė ir naujokas Maksimas Marusičius.

Itin karšta „Riteriams“ buvo susitikimo pabaiga, kai prieš baigiantis pagrindiniam laikui ir jau per pridėtą laiką „Žalgiris“ sukūrė dvi puikias progas, tačiau abiem atvejais sėkmė šypsojosi aikštės šeimininkams.

„Riterių“ sudėtis: A. Vitkauskas, V. Borovskis, A. Kalermo, V. Jeriomenko, O. Badmus (62 min. V. Paulauskas), D. Barauskas, T. Dombrauskis, M. Pavlovski, M. Grigaravičius, R. Filipavičius (62 min. M. Marusičius), A. Lezama (74 min. M. Ramanauskas).