fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ – „Džiugas“: ko tikėtis šįsyk?

Po sėkmingos atkarpos, kurios metu buvo atimti taškai iš „Panevėžio“, „Sūduvos“ ir „Žalgirio“, „Riteriai“ pateko į dar vieną duobę, kuri galutinai užbraukė galimybes pakovoti dėl vietos Europoje kitame sezone.

Tuo paskutiniu duobkasiu tapo… būsimieji „Riterių“ varžovai“ – Telšių „Džiugo“ futbolininkai, prieš porą savaičių namuose pasinaudoję šiurkščiomis sostinės atstovų klaidomis bei iškovoję pelnytą pergalę.

Data: 2021 m. liepos 23 d. 18:00 val.

Vieta: LFF stadionas, Vilnius. Bilietus platina „Tiketa“. Tiesioginė rungtynių transliacija – TV6 kanalu.

Naujienos 

Praėjusiame ture į „Dainavos“ vartus savo pirmąjį karjeros įvartį „Optibet A lygoje“ pelnęs Valdas Paulauskas pateko į simbolinę čempionato savaitės rinktinę. Deja, tai buvo vienas iš nedaugelio pozityvių dalykų praėjusiame ture.

„Džiugas“ taip pat turėjo vieną atstovą simbolinėje rinktinėje – Leo Ribeiro. Vieno iš įvarčių paskutinėje akistatoje prieš „Riterius“ autorius tokio įvertinimo sulaukė jau ketvirtą kartą.

Japonas Yudai Koike paskutinio turo rungtynėse prieš „Bangą“ užsidirbo dvi geltonas korteles, buvo pašalintas iš aikštės bei užsidirbo vienų rungtynių diskvalifikaciją.

Varžovas

Nepaisant to, kad „Džiugas“ turi trumpą atsarginių suolą, šios ekipos iš vėžių neišmuša net ir svarbių žaidėjų netektys. Galime prisiminti, kad jau ilgą laiką ekipai padėti negali Tomas Rapalavičius, o prieš kurį laiką buvo iškritęs ir Davydas Arlauskis.

Komandos žaidimas didžiąja dalimi yra pastatytas ant dviejų legionierių – jau minėto L. Ribeiro bei puolėjo Nasko Milevo.

„Džiugas“ trečiajame rate per trejas rungtynes yra iškovojęs septynis taškus, o tai yra vienas geriausių rezultatų tarp visų „Optibet A lygos“ komandų.

Paskutinės rungtynės

„Riteriai“ paskutines rungtynes 1:2 Alytuje pralaimėjo „Dainavai“, „Džiugas“ Telšiuose su „Banga“ išsiskyrė lygiosiomis1:1.

Nei vieni, nei kiti neliko sužavėti nei žaidimu, nei rezultatu. Ieškant pozityvo, galima būtų išskirti „Riterių“ antrojo kėlinio pirmąją pusę (kai „Dainava“ jau pirmavo 2:0) bei „Džiugo“ dvikovos pradžią, kai komanda išsiveržė į priekį ir ilgą pirmo kėlinio dalį pirmavo 1:0.

Tarpusavyje

1-1-1. Kai „Riteriai“ prieš tris mėnesius Telšiuose „Džiugui“ nepaliko absoliučiai jokių šansų, sunku buvo įsivaizduoti, kad besibaigiant liepai komandų tarpusavio istorijoje bus visiška lygybė.

Deja, faktas yra toks, kad antrose rungtynėse, nepaisant įspūdingo Angelio Lezamos įvarčio, pavyko pasiekti tik lygiąsias, o trečiose – nepavyko pasiekti net ir to. Tų trečiųjų rungtynių pirmajame kėlinyje „Riteriai“ buvo geresnė komanda, tačiau po pertraukos buvo praleistas greitas įvartis, žaidimas išsiderino ir tai lėmė dar vieną nesėkmę.

Akistata

Marko Pavlovskis prieš Andrių Lipskį. Sezono pradžioje Marko buvo ryškiausia „Riterių“ figūra, o A. Lipskis buvo tas žaidėjas, kuris rungtynes pradėdavo ant atsarginių suolo. Dabar situacija yra pasikeitusi – M. Pavlovskis neberanda žaidimo, kuris leistų būti lyderiu, o buvęs „Riterių“ saugas tampa tuo žaidėju, aplink kurį kuriamas žaidimas.

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja 25 laipsnių šilumą, nedidelį debesuotumą ir beveik nulinę lietaus tikimybę. Pūs penkių metrų per sekundę vakarų vėjas.