fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

M. Pavlovskis: „Svarbiausias dalykas, kurį stengiamės atlikti – tikime tuo, ką darome“

„Riterių“ atakų dirigentas Marko Pavlovskis praėjusio penktadienio rungtynėse prieš Telšių „Džiugą“ įspūdingu įvarčiu išvedė „Riterius“ į priekį ir tokiu būdu maksimaliai prisidėjo prie komandos nutrauktos nelaimėtų penkerių rungtynių serijos. Tuo pačiu, Marko nutraukė ir savo dešimties sausų rungtynių seriją, kuri tęsėsi dar nuo balandžio mėnesio.

„Visada yra malonu įmušti įvartį, o ypač, kai tas įvartis toks, koks buvo įmuštas penktadienį. Mes visi sunkiai dirbame dėl tokių momentų, kurie reikalauja daug atsidavimo ir atkaklumo. Stebuklų nebūna – paskutinių rungtynių rezultatas yra fantastinio darbo vaisius. Džiaugiuosi, kad padėjau komandai iškovoti tris taškus, nes šiuo metu mums tai yra svarbiausia“, – sakė buvęs Serbijos U-19 rinktinės kapitonas.

Rungtynėse prieš „Džiugą“ „Riteriai“ gerokai viršijo savo sukurtų ir išnaudotų progų vidurkį, o tai lėmė tris įvarčius. Per visą šį sezoną vilniečiai tokį rezultatą pasiekė vos ketvirtą kartą.

„Iš esmės, lyginant su kitomis rungtynėmis, niekas per daug nepasikeitė. Paprasčiausiai pats žaidimas yra nenuspėjamas, todėl kartais rungtynės yra laimimos, kartais pralaimimos. Pats svarbiausias dalykas, kurį stengiamės atlikti – tikime tuo, ką darome. Kaip jau minėjau, mes labai daug dirbame, o prieš paskutines rungtynes treneriai sėkmingai išanalizavo ir paruošė žaidimą, kas leido ir kurti progas, ir mušti įvarčius“, – kalbėjo M. Pavlovskis.

Marko, komanda penktadienį laimėjo po labai ilgo laiko. Kodėl, tavo nuomone, to laiko prireikė tiek daug?

Sutinku su tuo, kad trys taškai yra svarbiausias dalykas futbole, tačiau į viską noriu pažvelgti plačiau. Pavyzdžiui, aš nemanau, kad mes turėjome labai blogą atkarpą. Prisiminkime, kad per toje penkerių nelaimėtų rungtynių serijoje mes žaidėme su trimis pačiomis stipriausiomis lygos komandomis ir dvejose iš tų rungtynių nusipelnėme laimėti. Tačiau su jaunomis komandomis taip nutinka.

Tuomet žaidėme dvejas rungtynes, kuriose ilgą laiką buvome geresnė komanda, tačiau futbole ne visada geresnė komanda laimi. Reziumuodamas, pasakysiu, kad tokiais atvejais svarbiausia yra suprasti situaciją ir išmokti pamokas. Galvoju, kad mes tai padarėme.

Pabandykime sužaistą sezono dalį suskirstyti į kelias dalis.

Nėra lengva tai daryti, nes nėra su kuom palyginti. Tarkime, vadovaujant Sergejui Gurenkai, mes mokėmės įgauti nugalėtojų mentalitetą. Vėliau pasikeitė treneriai, pasikeitė ir jų idėjos. Visada norisi suprasti trenerio mintis kuo greičiau, tačiau ne visada tai pavyksta. Bet kokiu atveju, tikiu, kad einame teisinga linkme.

Kaip paaiškintum fenomeną, kad „Riteriai“ prieš stipriausias lygos komandas žaidžia žymiai geriau negu prieš vidutiniokes?

Labiausiai tai susiję su jauna sudėtimi. Rungtyniaudami prieš stiprias komandas mes sugebame parodyti savo potencialą, tačiau žaisdami su silpnesnėmis, deja, kartais pritrūkstame stabilumo. Mes ir patys suprantame, kad taip būti neturėtų.

Pakalbame apie tave. Kaip keitėsi tavo rolė tau atvykus, po dviejų mėnesių ir dabar?

Esu daugiau nei patenkintas. Po tokio sunkaus laikotarpio tiek laiko praleisti aikštėje yra didžiulė privilegija. Sportinė forma? Ji ateina natūraliai, todėl bandau sutelkti dėmesį į kasdienę rutiną, kuri man atnešė sėkmę per visą mano karjerą.

Pasakyk atvirai, ar prieš sezono pradžią tikėjaisi, kad jis bus toks sunkus?

Taip, tikėjausi. Tuo pačiu, tai yra sezonas, suteikiantis daug teigiamų dalykų. Be abejo, erdvės tobulėjimui yra labai daug – esu tikras, kad tai ir padarysime.

Kokius tikslus komanda kelia šioje sezono fazėje? Kokius tikslus keli sau?

Tikslai nepasikeitę nuo sezono pradžios. Niekas nepasikeitė – norime laimėti kuo daugiau rungtynių. Mano tikslai tokie patys – mėgautis kiekviena minute aikštėje ir atiduoti save šimtu procentų.

Kaip, tavo nuomone, „Riteriai“ atrodys per likusią sezono dalį?

„Riteriai“ visada atrodys kaip komanda, kuri nori žaistų modernų, atakuojantį futbolą. Norime dominuoti ir kontroliuoti žaidimą, kaip tai darėme daug kartų šį sezoną. Štai kodėl džiaugiuosi būdamas šios komandos dalimi.

P