fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ antrąsyk nenugalėjo „Dainavos“

„Optibet A lygos“ keturioliktojo turo rungtynėse Vilniaus „Riteriai“ Alytuje susitikimą su „Dainava“ baigė lygiosiomis 1:1. Aikštės šeimininkai pirmavo po Tito Vitukyno realizuoto baudinio, o Valentinas Jeriomenka antrajame kėlinyje rezultatą išlygino.

„Riterių“ nelaimės prasidėjo pirmomis susitikimo minutėmis. Luko Kochanausko įsiveržimas į „Dainavos“ baudos aikštelę baigėsi puolėjo trauma. Kelias minutes mažumoje žaidę „Riteriai“ vėliau sulaukė Gyčio Paulausko prisijungimo.

Deja, iki Gyčio kamuolys dažniausiai neatskriedavo ir apskritai iki pertraukos „Riterių“ žaidimas buvo neįtikinantis. Kažko ypatingo nesukūrė ir „Dainava“, išskyrus epizodą, kai buvo skirtas vienuolikos metrų baudinys. Kamuolys nekaltoje situacijoje pataikė į ranką ir alytiškiai netrukus realizavo jau trečią baudinį per du šio sezono tarpusavio mačus.

Reikia pripažinti, kad tas praleistas įvartis „Riteriams“ įpūtė kažkiek gyvybės. Deja, ta gyvybė pasijuto tik kalbant apie žaidimo persvarą, bet ne apie progų kūrimą.

Po pertraukos „Dainavos“ komanda atsitraukė giliau, dar labiau atidavė „Riteriams“ iniciatyvą, tačiau sostinės ekipa tuo pasinaudoti nesugebėjo. Treneriai metė į aikštę Dominyką Kodzą ir Deividą Malžinską, bet norimo efekto keitimai neatnešė.

Žaidimas visiškai persikėlė į „Dainavos“ aikštės pusę, vienas po kito buvo skiriami kampiniai ir po vieno iš jų V. Jeriomenka pelnė išlyginamąjį įvartį. Iki susitikimo pabaigos dar buvo likusios daugiau nei 20 minučių.

Vilniečių trenerių štabas į aikštę pirmąsyk šį sezoną metė Justiną Marazą bei Valdą Paulauską. Pastarasis vos per kelias žaidimo minutes turėjo idealią galimybę išvesti „Riterius“ į priekį. Po tobulo Marko Pavlovskio perdavimo vienas prieš varžovų vartininką atsidūręs V. Paulauskas pastarojo įveikti, deja, nesugebėjo. Daugiau tokių užtikrintų progų „Riteriai“ nebesukūrė.

Trečios iš eilės nelaimėtos rungtynės „Riterius“ paliko ant penktojo turnyro lentelės laiptelio, nuo kurio aukštyn – tik tolstančios komandos. Kitas rungtynes vilniečiai gegužės 19 dieną namuose žais prieš Kauno rajono „Hegelmann Litauen“.

„Riterių“ sudėtis: L. Paukštė, V. Borovskis, A. Kalermo (55 min. D. Malžinskas), V. Jeriomenko, O. Badmus, R. Masenzovas (69 min. V. Paulauskas), M. Ramanauskas, M. Pavlovskis, M. Grigaravičius (55 min. D. Kodz), L. Kochanauskas (5 min. G. Paulauskas), R. Filipavičius (69 min. J. Marazas).

P