fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Dainava“ – „Riteriai“: Alytaus stadiono atidarymas

Dvi praėjusią savaitę patirtos nesėkmės „Riterių“ nesugniuždė. Tiek prieš „Sūduvą“, tiek prieš „Kauno Žalgirį“ sostinės ekipa žaidė tikrai neblogai, sukūrė nemažai progų, tačiau futbole viskas yra vertinama iškovotais arba neiškovotais taškais. Deja, praėjusi savaitė įsiminė šiurkščiomis klaidomis, Angelio Lezamos sunkiai suvokiamu veiksmu ir nepapildyta taškų sąskaita.

Data: 2021 m. gegužės 14 d. 20:00 val.

Vieta: Alytaus miesto stadionas. Tiesioginė rungtynių transliacija – TV3 play portale.

Naujienos

Geriausia šios savaitės naujiena ta, kad po menisko operacijos atsigaunantis Tomas Dombrauskis pradėjo visavertes treniruotes. Nors tiksli jo sugrįžimo į oficialias rungtynes data dar neaiški, akivaizdu, jog tai turėtų nutikti gana greitai. Be T. Dombrauskio į Alytų nevyks ir daugiau „Riterių: Dominykas Barauskas, Aleksandras Levšinas, Artūras Dolžnikovas diskvalifikuotas A. Lezama.

Šią savaitę buvo ištraukti LFF taurės turnyro pirmojo etapo burtai. „Riterius“ jie suvedė su šio sezono lydere Marijampolės „Sūduva“. „Dainavai“, savo ruožtu, teko gerokai lengvesnis varžovas – alytiškiai turnyrą pradės Kretingoje prieš „Miniją“.

Alytaus komandai būsima dvikova bus pirmoji gimtajame miesto stadione. Šioje situacijoje tenka tik apgailestauti, kad į rungtynes bus įleidžiami 150 žiūrovų. Kitu atveju, neabejotinai, palaikančiųjų susirinktų gerokai daugiau.

Varžovas

Būsimoji „Riterių“ varžovė Alytaus „Dainava“ išgyvena neįtikėtinų dramų sezoną. Prieš pat sezono pradžią apie persikėlimą į „Optibet A lygą“ sužinoję dzūkai vos po dviejų savaičių jau šventė iškovotą tašką prieš čempioną Vilniaus „Žalgirį“. Dar po kelių savaičių komanda keistomis aplinkybėmis neteko vyriausiojo trenerio, o jį pakeitęs Tomas Ražanauskas per ketverias rungtynes taškų sąskaitą sugebėjo padidinti nuo nulio iki devynių.

Praėjęs turas

Kaip jau užsiminėme, „Riteriams“ tryliktasis turas buvo pažymėtas nesėkme. Itin šiurkščios gynėjų klaidos „Kauno Žalgiriui“ suteikė dviejų įvarčių persvarą, o bandymai ją panaikinti buvo bevaisiai. Nepadėjo net tai, kad paskutinis pusvalandis priklausė „Riteriams“, o ir epizodų prie varžovų vartininko netrūko.

„Dainava“ tryliktajame ture Telšiuose 3:2 nugalėjo „Džiugą“. Įspūdinga septynių minučių atkarpa pirmajame kėlinyje alytiškiams suteikė trijų įvarčių persvarą. Besibaigiant kėliniui, buvo puikus šansas pasižymėti ir ketvirtą kartą, tačiau nepavykus, po minutės teko traukti kamuolį iš savų vartų tinklo.

Futbolininkai, pakeitę marškinėlius

Dar pernai „Dainavai“ atstovavęs Lukas Kochanauskas prieš šį sezoną sugrįžo į „Riterių“ klubą.

Alytaus ekipai šiame sezone atstovauja net keturi anksčiau „Riterių“ garbę gynę žaidėjai. L. Klimavičius ir V. Lukša čia žaidė su pertrauka, Titas Vitukynas – prieš penkerius metus, o Cirylle Tchamba – praėjusiais metais.

Tarpusavyje

5-1-0. Iki šio sezono šimtaprocentinę pergalių seriją skaičiavę „Riteriai“ 2021 metų pirmajame rate skaudžiai nudegė. Tuometinių aikštės šeimininkų neišgelbėjo nei milžiniška žaidybinė persvara, nei dviejų įvarčių pranašumas.

Aukštyn kojomis tąsyk situacija pasikeitė po teisėjo klaidos ir skirto vienuolikos metrų baudinio. Sušvelninę atsilikimą iki 1:2, „Dainavos“ futbolininkai pradėjo rodyti savo geriausią žaidimą, o „Riteriai“ bandė tik atsimušinėti. Nelaimingas epizodas susitikimo pabaigoje, kai kamuolys pataikė į Aleksandro Levšino ranką, vilniečiams kainavo dar vieną baudinį ir antrąjį svečių įvartį.

Akistata

Mindaugas Grigaravičius prieš Titą Vitukyną. Pirmose šio sezono tarpusavio rungtynėse abu šie futbolininkai mušė įvarčius. Apskritai, M. Grigaravičius yra rezultatyviausias „Riterių“ ir vienas rezultatyviausių visos lygos futbolininkų. Tuo tarpu T. Vitukynas – svarbi „Dainavos“ figūra, tad natūralu, kad abiejų šių žaidėjų įtaka būsimose rungtynėse gali lemti daug.

Klausimas

Kaip „Riteriai“ formuos gynybos grandį? Dar vienas iššūkis, su kuriuo pastaruoju metu gana sunkiai susitvarko sostinės komanda. Apmaudžiausia, kad rungtynėse netrūksta gerų epizodų, tačiau juos „sudegina“ vaikiškos klaidos, kainuojančios įvarčius.

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja itin permainingą orą – tiek saulę, tiek pragiedrulius, tiek vidutinę lietaus tikimybę. Termometro stulpelis turėtų rodyti penkiolikos laipsnių šilumą, pūs dviejų metrų per sekundę pietryčių vėjas.

P