fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Uraganinė antrojo kėlinio pradžia „Riteriams“ garantavo užtikrintą pergalę

„Optibet A lygos“ aštuntojo turo rungtynėse Telšiuose sostinės „Riteriai“ 4:1 sutriuškino Telšių „Džiugą“ bei iškovojo antrą pergalę iš eilės. Du įvarčius nugalėtojams pelnė Valdemaras Borovskis, po vieną – Valentinas Jeriomenko bei Mindaugas Grigaravičius.

Po pergalės prieš „Nevėžį“ „Riterių“ treneriai buvo priversti atlikti du keitimus – diskvalifikuotą Dominyką Barauską pakeitė V. Jeriomenko, o traumą patyrusį Artūrą Dolžnikovą – Lukas Kochanauskas.

Kaip ir dvikovoje prieš „Nevėžį“, „Riteriai“ nusprendė varžovus atakuoti nuo pirmosios susitikimo minutės. L. Kochanauskas nesužaidus net šešiasdešimties sekundžių turėjo galimybę, kurią nutraukė į gynybą grįžę aikštės šeimininkų gynėjai. Dar po kelių minučių Olaide Badmus po kampinio atliko smūgį galva, tačiau tą pavojų nesunkiai neutralizavo „Džiugo“ vartininkas Povilas Survila.

Kampiniai prie aikštės šeimininkų vartų liejosi vienas po kito ir dauguma tų kampinių „Džiugui“ kėlė pavojų. Vienas tų pavojų buvo paženklintas V. Jeriomenko užtikrintu smūgiu bei pelnytu įvarčiu. „Riterių“ gynėjas buvo paliktas visiškai vienas ir ta laisve jis pasinaudojo visu šimtu procentų.

Po įvarčio žaidimas sulėtėjo, tačiau kamuolio kontrolė ir toliau aiškiai priklausė „Riteriams“. Geriausias to pavyzdys – 30-oji minutė, kai vienas prieš varžovų vartininką atsidūręs L. Kochanauskas sukirto kamuolį į virpstą.

Iškart po pertraukos „Riteriai“ sužaidė geriausią dešimties minučių atkarpą, kuri buvo pažymėta trimis įvarčiais. Nesužaidus nė minutės į tuščius vartus kamuolį pasiuntė V. Borovskis. Tas pats V. Borovskis po keturių minučių užfiksavo ir dublį, kai pasižymėjo po idealaus L. Kochanausko perdavimo. Nesusigaudydami kas vyksta, telšiškiai praleido ir ketvirtąjį įvartį, kai iš už baudos aikštelės užtikrintu smūgiu pasižymėjo M. Grigaravičius.

Matydamas savo komandos krachą, „Džiugo“ vyriausiasis treneris Marius Šluta atliko keturgubą keitimą. Netrukus į tai Roko Masenzovo ir Roko Filipavičiaus pasirodymu atsakė ir „Riterių“ strategai. Dar po dešimties minučių į aikštę žengė Dovydas Virkšas, Angelis Lezama, o dar kiek vėliau ir Deividas Malžinskas.

Per visą tą kampinių karuselę „Džiugas“ pelnė garbės įvartį. Už baudos aikštelės ribų vienas likęs buvęs riteris Andrius Lipskis gražiu smūgiu sušvelnino komandos deficitą.

Per likusį laiką savųjų šansų turėjo abi komandos, tačiau dėsninga, kad daugiau įvarčių nebuvo įmušta nei į vienus, nei į kitus vartus.

Pirmojo rato paskutinėse rungtynėse  „Riteriai“ namie priims „Panevėžio“ futbolininkus. Šios rungtynės, pagaliau, vyks su žiūrovais.

„Riterių“ sudėtis: A. Vitkauskas, V. Borovskis (61 min. R. Masenzovas), A. Kalermo, O. Badmus, V. Jeriomenko, A. Levšinas (83 min. D. Malžinskas), M. Ramanauskas, M. Pavlovskis (72 min. D. Virkšas), M. Grigaravičius (72 min. A. Lezama), G. Paulauskas, L. Kochanauskas (61 min. R. Filipavičius).