fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ – „Nevėžis“: pirmojo susitikimo aukščiausioje lygoje apžvalga

Po pralaimėjimo „Hegelmann Litauen“ ekipai „Riterių“ stovykloje kilo nemažai klausimų. Pagrindinis jų: kas nutiko komandai, kuri prieš sezoną demonstravo kokybišką žaidimą ir „rinko“ pergales? Vienas taškas per ketverias rungtynes – tikrai ne tas rezultatas, kurio tikėjosi tiek klubas, tiek žaidėjai.

Kas toliau? Tikėtina, kad bus proga parodyti, kiek „Riteriai“ yra tvirti psichologiškai. Tarp rungtynių su „Hegelmann Litauen“ ir „Nevėžio“ yra keturių dienų tarpas – pakankamai ilgas laikas tam, kad būtų išsilaižytos žaizdos po dar vienos nesėkmės.

Data: 2021 m. balandžio 12 d. 20:00 val.

Vieta: LFF stadionas, Vilnius. Tiesioginė rungtynių transliacija – TV3play portale.

Varžovas

„Nevėžis“ 2020-uosius metus užbaigė kaip Pirmos lygos nugalėtojas. Itin nesėkmingai sezoną pradėjęs, bet vėliau komandą trimis legionieriais susistiprinęs Kėdainių klubas nuosekliai kilo aukštyn, o nugalėtojo titulą užsitikrino paskutiniajame ture.

„Nevėžis“ buvo vienas pirmųjų, kuris pareiškė, kad pasinaudos iškovota teise persikelti į A lygą. Klubas paliko prie vairo trenerį Vitalijų Stankevičių, didžiąja dalimi išlaikė buvusią sudėtį ir šiame sezone startavo viena pergale (prieš „Dainavą“) bei keturiais pralaimėjimais.

Naujienos

Kad ir kokios nesėkmingos buvo rungtynės su „Hegelmann Litauen“, teigiamų dalykų galima rasti ir jose. Pavyzdžiui tai, kad po traumos pirmą kartą ant atsarginių suolo sėdo Angelis Lezama. Reikia pripažinti, kad šio kūrybingo saugo komandai trūksta. Ir trūksta labiau nei buvo galima tikėtis prieš sezonui prasidedant.

„Nevėžis“ vis dar yra priverstas rungtyniauti be savo lyderio Evaldo Kugio. Be abejo, Kėdainių atstovams trūksta ir jo įvarčių, ir griežtesnio žodžio, kuris verčia stipriau dirbti komandos draugus.

Praėjęs turas

Tiek „Riteriai“, tiek „Nevėžis“ patyrė nesėkmes. Nors galutinis rezultatas abiejų komandų nenaudai, tačiau viskas galėjo pakrypti ir kita vaga. „Riterių“ rungtynes kardinaliai pakeitė nelaiminga situacija, kai kamuolys po rikošeto atsidūrė vartų tinkle, „Nevėžis“, savo ruožtu, esant rezultatui 0:0, nerealizavo 11 metrų baudinio.

Po 90 žaidimo minučių „Riteriai“ 0:2 pralaimėjo „Hegelmann Litauen“, „Nevėžis“ prieš Telšių „Džiugą“ neatsilaikė rezultatu 0:3.

Tarpusavyje

4-2-3. Komandos tarpusuvio istoriją pradėjo rašyti dar 2011 metais ir per trejus metus Pirmoje lygoje sužaidė devynerias rungtynes. Nei „Optibet A lygoje“, nei LFF taurės turnyre šių komandų akistatų dar nebuvo.

Akistata

Mindaugas Grigaravičius prieš Julių Kasparavičių. „Riterių“ saugas šiame sezone rungtynes dažniausiai pradeda ant atsarginių suolo, tačiau pasirodęs aikštėje „išjudina“ visą komandą ir žaidimas tampa aktyvesnis.

J. Kasparavičius Kėdainių ekipoje vaidina vieną svarbesnių vaidmenų. Be to, jei prisimintumėm praėjusius metus, kai jis atstovavo „Bangai“, prieš „Riterius“ dažniausiai sužaisdavo labai geras rungtynes.

Klausimas

Ar sugebės „Riteriai“ atlaikyti psichologinį spaudimą? Sportas taip jau yra sudėtas, kad kai sekasi, tada ir blogiau žaisdamas gali laimėti. Tačiau kai nesiseka, reikia įjungti kitus dalykus, kurie vadinami psichologija. Be abejo, trenerių štabo šiuo klausimu laukia labai sunkus darbas.

Orų prognozė

Nepaisant to, kad rungtynės prasidės tik 20 valandą, futbolui oras bus fantastiškas. Sinoptikai pirmadienio vakare prognozuoja keturiolikos laipsnių šilumą, keturių metrų per sekundę Pietų vėją bei praktiškai nulinę lietaus tikimybę.

Citata

Aleksandras Levšinas: „Pirmiausia, turime geriau sužaisti gynyboje. Jei sugebėsime sužaisti „ant nulio“, pergalės ateis“.