fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Hegelmann Litauen“ – „Riteriai“: gal jau dabar?

Praėjusį penktadienį „Riteriai“ atsidūrė per plauką nuo pirmosios pergalės. Deja, milžiniška žaidybinė ir dviejų įvarčių persvara buvo per mažas rodiklis tam, kad į taupyklę būtų įrašyti trys taškai. Taip, galime prisiminti neteisingą paskirtą baudinį, Mindaugo Grigaravičiaus galimybę dvikovos pabaigoje, tačiau faktas toks, kad pergalių „Riterių“ sąskaitoje „Optibet A lygos“ turnyrinėje lentelėje dar nėra.

Data: 2021 m. balandžio 8 d. 18:00 val.

Vieta: LFF treniruočių centro stadionas, Kaunas. Tiesioginė rungtynių transliacija – TV3play portale.

Varžovas

Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ komanda praėjusiame Pirmos lygos sezone užėmė antrą vietą ir iškart pareiškė, kad 2021 metais pasinaudos sportiniu principu bei keliaus į A lygą.

Tuomet prasidėjo darbai: vyriausiuoju treneriu paskirtas Andrius Skerla, komandą papildė būrys anksčiau Kauno „Stumbrui“ atstovavusių žaidėjų, liko nemaža dalis praėjusio sezono ekipos narių, be to, atvyko ir daugiau legionierių, kurie šiuo metu  vaidina svarbų vaidmenį.

Per ketverias čempionato rungtynes „Hegelmann Litauen“ spėjo surinkti tris taškus ir čempionate yra ant šeštojo laiptelio.

Naujienos  

Kai rungtynėse su „Dainava“ pirmajam kėliniui artėjant į pabaigą „Riteriai“ surengė gražią ataką ir pelnė pirmąjį susitikimo įvartį, ant atsarginių suolo buvęs M. Grigaravičius klausė trenerių nurodymų bei ruošėsi netrukus pakeisti įvarčio autorių Artūrą Dolžnikovą. Pastarasis dar priešrungtyninėje treniruotėje buvo šiek tiek pasitempęs kirkšnį, o keturiasdešimt žaidimo minučių labai aiškiai priminė apie tai.

Po penktadienio „Riterių“ naujokui skausmas nuslūgo ir futbolininkas tikina, kad bus pasiruošęs ketvirtajai sezono dvikovai. Ar žengs jis į aikštę, priklausys tik nuo trenerių.

Aikštės šeimininkų stovykloje per pastarąją savaitę įvyko vienas pasikeitimas – jų vadovas Dainius Šumauskas išrinktas Kauno apskrities futbolo federacijos prezidentu ir nuo šiol antrajai pagal dydį šalies regioninei asociacijai atstovaus LFF Vykdomajame komitete.

Praėjęs turas

Paskutinėse rungtynėse „Riteriai“ itin apmaudžiai išleido pergalę iš savo rankų, kai į komandos vartus buvo skirti du vienuolikos metrų baudiniai, kuriuos „Dainavos“ futbolininkai Deivydas Matulevičius ir Titas Vitukynas užtikrintai realizavo.

Šias rungtynes būtų galima suskirstyti į dvi dalis: iki pirmojo baudinio ir po jo. Sušvelninę atsilikimą, „Dainavos“ futbolininkai pajuto, kad gali užsikabinti už taško ir galiausiai savo šansu pasinaudojo.

„Hegelmann Litauen“ savaitgalį iškovojo pirmą pergalę „Optibet A lygoje“ klubo istorijoje. Kauniečiai nepaliko „Nevėžiui“ jokių šansų ir jį nugalėjo 2:0. Įvarčius nugalėtojams pelnė geriausi komandos žaidėjai Vilius Armanavičius ir Levanas Mačarašvilis.

Tarpusavyje

Būsimoji akistata tarp „Riterių“ ir „Hegelmann Lituaen“ bus pirmoji oficiali dvikova klubų istorijoje.

Akistata

Marko Pavlovskis prieš Vilių Armanavičių. Tiek „Riterių“, tiek „Hegelmann Litauen“ vidurio saugai yra vieni svarbiausių komandų žaidėjų. Marko nuo pirmųjų rungtynių atstovaujant „Riteriams“ pasižymi puikiu aikštės matymu, Vilius – neįtikėtina energija, kuri Kauno rajono ekipą daro stipresnę.

Skirtumas tarp šių futbolininkų kol kas yra toks, kad Marko svarbiausiuose statistiniuose rodikliuose vis dar nuliai, o Vilius jau gali pasigirti įmuštais įvarčiais.

Klausimas

Kas rinksis žaidimą pirmuoju numeriu? „Riteriai“ prieš „Dainavą“ beveik valandą aiškiai rodė, kad gali sėkmingai ne tik gintis, bet ir pulti. Turbūt, kad žaidimo pergrupavimas per paskutinį pusvalandį ir lėmė prarastus taškus.

„Hegelmann Litauen“ žaidžia namuose, o tai šiai komandai gali papildomai pridėti pasitikėjimo bei noro įvarčiu nubausti „Riterių“ komandą.

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja aštuonių laipsnių šilumą, pragiedrulius ir penkių metrų per sekundę Šiaurės vakarų vėją. Lietaus nenumatoma.

P