fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Džiugas“ – „Riteriai“: kaip pralaužti tvirtą žemaitišką gynybą?

Po iškovotos puikios pergalės prieš Kėdainių „Nevėžį“ vilniečių rūbinėje pagaliau susirūpinimą pakeitė šypsenos. Be abejonės, ši pergalė „Riteriams“ itin vertinga dėl trijų taškų turnyro lentelėje. Tačiau ne tik tai – psichologinis momentas tokiais atvejais ne mažiau svarbus.

Data: 2021 m. balandžio 16 d. 17:00 val.

Vieta: „Ateities“ progimnazijos stadionas, Telšiai. Tiesioginė rungtynių transliacija – TV3play portale.

Varžovas

Žemaitijos sostinės komanda į A lygą prasibrovė ketvirtuoju numeriu. Dar praėjusiais metais galėję išmėginti jėgas aukščiausiame šalies divizione telšiškiai nusprendė nepersistengti bei sugrįžo į Pirmą lygą. Dabar jau galime pažymėti, kad tas sugrįžimas nebuvo toks, kokio „Džiugas“ tikėjosi.

Tarpsezonyje „Džiugas“ ir „Riteriai“ žaidė kontrolines rungtynes ir jose rezultatu 3:1 pajėgesnė buvo sostinės komanda. Tiesa, verta pažymėti, kad tose rungtynėse dar nežaidė labai daug žaidėjų, kuriuos galėsime matyti penktadienį.

Prasidėjęs sezonas „Džiugui“ kol kas yra labai sėkmingas. Nepaisant to, kad prieš čempionato pradžią telšiškiai buvo visų nurašomi, jie per šešerias rungtynes yra iškovoję net aštuonis taškus, o abu pralaimėjimai prieš „Panevėžį“ ir „Sūduvą“ buvo patirti dvikovoms skaičiuojant paskutines minutes.

Naujienos

Rungtynių su „Nevėžiu“ 84 minutę į aikštę žengė Angelis Lezama. Tai buvo pirmos šešios venesuliečio sužaistos minutės šiame sezone. Sezono pradžią „Riterių“ lyderis praleido dėl traumos, bet pagaliau po truputį grįžta į rikiuotę.

Vis tik, „Riteriai“ žais ne stipriausios sudėties. Jau minėtoje dvikovoje su „Nevėžiu“ ketvirtą geltoną kortelę užsidirbo Dominykas Barauskas. Maža to, jis likus pusvalandžiui iki dvikovos pabaigos patyrė traumą ir buvo pakeistas.

„Džiugo“ futbolininkai problemų dėl diskvalifikacijų neturi, tačiau turi problemų dėl Tomo Rapalavičiaus traumos. Būtent todėl vienas svarbiausių Telšių ekipos gynėjų jau praleido trejas rungtynes.

Praėjęs turas

Septintajame ture 4:0 nugalėję „Nevėžį“ „Riteriai“ įsirašė ne vieną geriausią šio sezono rezultatą. Keturi įmušti įvarčiai, pergalė keturių įvarčiu skirtumu, pirmoji pergalė, nepraleistas nei vienas įvartis, vieno žaidėjo (Marko Pavlovskio) dublis – visa tai 2021 metais „Riteriams“ buvo nauja.

„Džiugas“ septintojo turo akistatą prieš Marijampolės „Sūduvą“ pradėjo itin užtikrintai, tačiau pirmieji įvartį pelnė marijampoliečiai. Netrukus Nasko Milevas rezultatą išlygino, o lemiamą tašką 87 minutę padėjo Semiras Kerla. Kažkur girdėta? Ir ne vieną kartą.

Tarpusavyje

0-0-0. „Riteriai“ ir „Džiugas“ oficialių rungtynių dar nežaidė. Kaip jau rašėme, prieš šį sezoną kontrolinėse rungtynėse „Riteriai“ „Sportimos“ manieže triumfavo 3:1. Toks pat rezultatas buvo užfiksuotas ir kontrolinėse rungtynėse prieš prasidedant 2020 metų sezonui.

Tiesa, praėjusiais metais Telšių futbolininkai varžėsi prieš „Riterių B“ komandą. Tuomet rungtynės baigėsi lygiosiomis 1:1.

Akistata

Marko Pavlovskis prieš Nasko Milevą. „Riterių“ vidurio saugas savo sąskaitoje turi du pelnytus įvarčius ir vieną rezultatyvų perdavimą, „Džiugo“ puolėjas gali pasigirti trimis taikliais smūgiais. Pirmasis yra labiau kūrėjas, antrasis – išpildytojas. Neabejotinai, abiejų žaidėjų svarba būsimose rungtynėse – milžiniška.

Futbolininkai, pakeitę marškinėlius

„Riterių“ sudėtyje šiuo metu nėra nei vieno anksčiau „Džiugo“ marškinėlius vilkėjusio futbolininko. Savo ruožtu, Telšių komandoje rungtyniauja du anksčiau tuometiniuose „Trakuose“ žaidę saugai: Andrius Lipskis ir Rokas Stanulevičius. A. Lipskis komandą paliko 2015 metais ir persikėlė į „Džiugą“, R. Stanulevičius po 2015 metų sezono karjerą tęsė Izraelyje.

Klausimas

Kiek keisis „Riterių“ sudėtis nuo pirmadienio? Po itin nesėkmingo pasirodymo prieš „Hegelmann Litauen“ komandą „Riterių“ treneriai dvikovoje su „Nevėžiu“ pakeitė net keturis starto sudėties žaidėjus. Nugalėtojų komanda nekeičiama, tačiau jau aišku, kad šįsyk kažkas kitas turės užimti D. Barausko vietą. Ar tai bus vienintelis keitimas, sužinosime likus valandai iki rungtynių.

Orų prognozė

Rungtynių metu Telšiuose sinoptikai prognozuoja vienuolikos laipsnių šilumą, debesuotumą ir menką lietaus tikimybę. Taip pat prognozuojamas šešių metrų per sekundę šiaurės rytų vėjas.