fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

V. Sabaliauskas: „Tikrai žaisime geriau nei pirmose rungtynėse“

Vilniaus „Riteriams“ įtemptas metas – sezono debiutinis Vilniaus derbis, atstatomios pratybos, pasiruošimas būsimai dvikovai prieš „Kauno Žalgirį“, priešrungtyninė treniruotė ir šeštadienį laukiantys dabartiniai A lygos lyderiai.

Šis maratonas gerokai skiriasi nuo pastarųjų dviejų savaičių, kai COVID-19 „Riterius“ išmušė iš darbo ritmo ir pasiruošimui pirmosioms sezono rungtynėms liko vos keturios dienos.

„Nesame pirmi, kurie atsidūrė tokioje situacijoje, o praktika rodo, kad sugrįžti po ligų ar saviizoliacijos yra labai sudėtinga. Nenoriu, kad tai skambėtų lyg pasiteisinimas, tačiau tokiu metu praradus dvi savaites reiškia sunkiau sugrįžtančią sportinę formą, tarpusavio ryšio praradimą ir, be abejonės, žaidybinės praktikos trūkumą“, – po ketvirtadienio treniruotės kalbėjo treneris Vaidas Sabaliauskas.

Rungtynės prieš „Žalgirį“ atskleidė dar vieną dalyką – „Riteriai“ pirmajame kėlinyje nesugebėjo susitvarkyti su įtampa. Būtent per tas 45 minutes žalgiriečiai visiškai kontroliavo žaidimą ir įmušė abu įvarčius.

„Tiksliai išmatuoti įtampos lygį yra labai sudėtinga. Tarkime, per pirmojo kėlinio pirmą pusę mes irgi sukūrėme dvi pusproges, o tai rodo, kad visiškai susikaustę nebuvome. Kitas dalykas – leidome progas kurti ir varžovams, tad sakyčiau, jog pati komanda įtampos nejautė, bet atskiri žaidėjai kažkuria prasme su ja nesusitvarkė“, – sakė V. Sabaliauskas.

Būsimieji „Riterių“ varžovai per pirmas dvejas naujojo sezono rungtynes iškovojo dvi pergales, per kurias nepraleido nei vieno įvarčio. Iš pradžių kauniečiai 1:0 nugalėjo Gargždų „Bangą“, o dar po savaitės – 5:0 sutriuškino „Nevėžį“.

„Agresyvi, kovinga, su kamuoliu mėgstanti žaisti komanda. Mūsų tikslas – reaguoti atitinkamai, kad tas jų žaidimas su kamuoliu nepridarytų žalos. Tikrai žaisime geriau nei nei pirmose rungtynėse su „Žalgiriu“ ir bandysime primesti savo žaidimą. Nuo to, kiek mums tai pavyks, priklausys būsimų rungtynių rezultatas“, – teigė treneris.

Kaip ir antradienį, artėjančiame mače „Riteriai“ turės nuostolių – dėl traumų komandai padėti vis dar negalės Angelis Lezama ir Dominykas Kodz. Pasak V. Sabaliausko, dar ne visi atsigavę po saviizoliacijos, yra žaidėjų, kurie patyrę mikrotraumas ir treniruojasi individualiai.

Kol minėti futbolininkai reabilituojasi, į komandą atvyko ir puikiai pirmose rungtynėse užsirekomendavo serbas Marko Pavlovskis bei prieš pat sezono startą sutartį pasirašęs Arthuras Ymele.

„Arthuras antradienį sužaidė vos kelias minutes, o Marko aiškiai parodė, ko iš jo ir tikimės. Tai kvalifikuotas, lyderio savybių turintis ir savo požiūriu atviras žaidėjas. Su juo mūsų komanda bus dar lankstesnė. Net ir rungtynėse prieš „Žalgirį“, antrajame kėlinyje pradėjus jį labiau išnaudoti, visa komanda ėmė žaisti geriau. Be abejo, toks žaidėjas papuoš ne tik mūsų komandą, bet ir visą A lygą“, – pokalbį motyvuojančiai baigė V. Sabaliauskas.

Rungtynės su „Kauno Žalgiriu“ bus žaidžiamos šeštadienį 13:00 valandą Marijampolės „Hikvision“ arenos manieže.

P