fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Šiuo metu „Riteriuose“ yra 19 patvirtintų koronaviruso atvejų, tarp jų – užsikrėtę žaidėjai ir personalas

Šiandien turėjusios vykti „Optibet A lygos“ 1-ojo turo sostinės derbio rungtynės dėl COVID-19 protrūkių komandose nukeltos į kovo 16 dieną. Neatmetama galimybė, kad būtent tądien ir prasidės naujasis Vilniaus „Riterių“ sezonas.

Šiuo metu klube yra 19 patvirtintų koronaviruso atvejų, tarp kurių – didžioji dalis žaidėjų. Koronavirusas neaplenkė ir trenerių bei personalo.

„Situacija tikrai nepavydėtina. Šiemet iš visų A lygos komandų pasiruošimą pradėjome vieni pirmųjų, vyrai įdėjo daug darbo, buvome nusiteikę startuoti čempionate, tačiau virusas mums ir vėl pakišo koją.

Nuolat kintant skaičiams, iki šiol nesame tikri, ar būsime pasirengę stoti į kovą antrojo turo rungtynėse. Tikėtina, kad mūsų sezonas prasidės kiek vėliau nei visų likusių ekipų. Darome viską, kad sportinės formos neprarastume, o šis nemalonus nutikimas padarytų kuo mažesnį neigiamą poveikį mūsų komandai“, – susiklosčiusią situaciją apibendrino klubo sporto direktorius Tadas Simaitis.

Kaip jau buvo skelbta vasario 26 d., pirmieji atvejai, dėl kurių ir buvo atšauktos treniruotės bei kontrolinės rungtynės su Alytaus „Dainava“, užfiksuoti būtent praėjusios savaitės pabaigoje.

PGR testus atliekant likusiai komandos daliai, atvejų skaičius keitėsi kasdien, buvo sekama visų galimai sąlytį turėjusių asmenų savijauta. Kovo 2 d. paaiškėjo, kad komandoje atsirado vienas naujas besimptomis, tačiau teigiamas COVID-19 atvejis. Ryšium su tuo, bendradarbiaujant su NVSC Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus specialiste, toliau vykdomas likusių sveikų, iki šiol neigiamus PGR testų rezultatus gavusių komandos narių testavimas, vėl sustabdytos treniruotės.

Svarbu paminėti, kad dauguma užsikrėtusių simptomų nejaučia arba serga lengva koronaviruso forma. Komandoje yra koronavirusu per pastarąsias 90 dienų persirgusių asmenų, taip pat COVID-19 imunitetą (antikūnų) turinčių futbolininkų.

Bendravimas su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) prie SAM Vilniaus departamentu vyko nuo vasario vasario 27 d. (šeštadienio), tuo tarpu FK „Riteriai“ organizacijos viduje atliekamas COVID-19 valdymo proceso auditas.

P