fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ grįžo į visavertes treniruotes

Šeštadienį „Riterių“ futbolininkai, treneriai ir personalas susirinko Vilniaus „Sportimos“ manieže tam, kad pratęstų pasiruošimo rungtynėms su Vilniaus „Žalgiriu“ darbus. Po ilgos pertraukos surengta visavertė komandinė treniruotė.

„Pagaliau išaušo ta diena, kai didžioji dalis komandos gali būti kartu! Trumpai tuo pasidžiaugsime ir kibsime į labai rimtus darbus. Liko vos trys dienos pasiruošimui rungtynėms prieš „Žalgirį“, todėl stengsimės šį laiką išnaudoti maksimaliai produktyviai“, – sakė klubo sporto direktorius Tadas Simaitis.

Pasveikę, anksčiau persirgę COVID-19 arba antikūnų turintys pirmieji „Riteriai“ kartu sportavo jau nuo pirmadienio. Tiesa, tuomet treniruotėse dalyvavo vos dešimt žaidėjų. Šiandieninėse pratybose nebuvo tik kelių „Riterių“, kurie, jeigu viskas pagal planą, sugrįš pirmadienį. Ligos laikotarpiu dauguma užsikrėtusiųjų jautė koronavirusui būdingus simptomus, tačiau persirgo nesunkia forma.

Anot Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) prie Sveikatos apsaugos ministerijos Vilniaus departamento užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus darbuotojos Austėjos Lukševičienės, „Riterių“ atvejis nėra neįprastas ir svarbiausia, kad protrūkis jau yra suvaldytas.

„Labai džiaugiamės, kad klubas noriai bendradarbiauja, vyksta nuolatinės konsultacijos. Šiai dienai džiugu, kad atlikti reikalingi veiksmai, laikomasi rekomendacijų, nuolat kontaktuojame ne tik su klubo atsakingu asmeniu, bet ir sulaukiame klausimų iš žaidėjų, trenerių“, – pasakojo A. Lukševičienė.

Specialistės teigimu, NVSC svarbiausia yra gauti visą informaciją apie asmenis, kurie galimai kontaktavo su užsikrėtusiais asmenimis ir kiek įmanoma greičiau, kad jie būtų informuoti ir apsaugoti. Taip pat, ypač aktualu išsiaiškinti užsikrėtimo aplinkybes, kad būtų galima imtis veiksmų, kurie sustabdytų tolimesnį viruso plitimą.

„Sužinoję apie patvirtintus COVID-19 atvejus, sureagavome greitai, tačiau pradžioje prireikė laiko gauti reikiamą informaciją. Pradėjus bendradarbiauti, išsiaiškinome, kad žaidėjai, kurie turėjo didelės rizikos sąlytį su sergančiaisiais nebuvo izoliuoti, nes klubas įvertino juos kaip mažos rizikos kontaktus. Tačiau vos susisiekus su „Riteriais“, paaiškinome, kad žaidėjai turėjo didelės rizikos kontaktą ir privalo būti izoliacijoje. Klubas sureagavo ir treniruočių veikla vėl buvo sustabdyta.

Jei su panašia situacija susidurtų kiti aukšto meistriškumo komandinio sporto šakų atstovai, A. Lukševičienės patarimu, jie nedelsiant privalėtų kreiptis į NVSC, konsultuotis ir bandyti laiku suvaldyti COVID-19 atsiradusį židinį komandoje. Tinkamai ir greitai reaguoti bei bendradarbiauti.

Priminsime, kad paskutinę vasario savaitę „Riteriai“ dėl koronaviruso atšaukė treniruočių procesą bei kontrolines rungtynes prieš Alytaus „Dainavą“, o vėliau buvo nukeltos ir naujojo sezono rungtynės prieš „Žalgirį“ bei „Bangą“.

Kaip jau užsiminė T. Simaitis, pirmojo turo rungtynės su „Žalgiriu“ bus žaidžiamos kovo 16 d. Dar po keturių dienų sostinės ekipos laukia išvykos dvikova su „Kauno Žalgiriu“.