fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Žalgirio“ revanšas – „Riteriai“ neatsilaikė prieš šalies čempionus

Penktose ikisezoninėse kontrolinėse rungtynėse „Riteriai“ patyrė pirmą nesėkmę. Po keturių iš eilės nepralaimėtų rungtynių Riterius 3:0 nugalėjo Vilniaus „Žalgiris.

„Riterių“ treneriai šiose rungtynėse ryžosi eksperimentui į aikštės vidurį pastumdami Valdemarą Borovskį ir Valentiną Jeriomenką. Pirmojo vietą dešiniajame gynybos krašte užėmė Deividas Malžinskas, o V. Jeriomenka pakeitė pastaruoju metu starto sudėtyje žaidusį Dovydą Virkšą.

Rungtynių pradžioje žalgiriečiai bandė primesti savo žaidimo stilių, bet jau ketvirtą minutę vos už tai nebuvo nubausti. Deividas Malžinskas tolimu perdavimu pradėjo ataką, prie baudos aikštelės aukštą dvikovą laimėjo Gytis Paulauskas, o netrukus galingu smūgiu Lukas Kochanauskas sudrebino vartų skersinį.

Nepaisant tokio šalto dušo, rungtynių pirmojo kėlinio pirmoje dalyje tiek žaidybinė, tiek teritorinė persvara buvo žalgiriečių pusėje.

Kai jau atrodė, kad žaidimas išsilygino, 28 minutę „Žalgiris“ įmušė pirmą rungtynių įvartį. Po standartinės situacijos „Riteriai“ neišsirinko varžovų ir už tai buvo nubausti.

Šis įvartis dar labiau užvedė žalgiriečius, kurie po šešių minučių skirtumą padvigubino. Vėl nesusikalbėjimas, vėl nereikalinga pražanga baudos aikštelėje, 11 metrų baudinys ir sėkminga varžovų realizacija.

Per likusį laiką iki pertraukos „Riteriai“ nustebino keliais įdomesniais, tačiau be išpildymo, išpuoliais. „Žalgiris“, savo ruožtu, ir toliau stengėsi valdyti aikštės vidurį – jiems tai visai neblogai sekėsi.

Po pertraukos vaizdas pasikeitė ne tik dėl naujos „Riterių“ sudėties. Kamuolys gerokai ilgiau užsilaikydavo „Žalgirio“ pusėje, o ir pats „Riterių“ žaidimas tapo įtikinamesnis. Tiesa, gynyboje bėdų atsirado dar daugiau. Vos per penkiolika antrojo kėlinio minučių žalgiriečiai turėjo labai geras galimybes – iš pradžių atsidūrus vienas prieš vieną, o netrukus ir bandant realizuoti 11 metrų baudinį. Abiem atvejais „Riteriams“ pasisekė.

Tiesa, du neblogus šansus turėjo Mindaugas Grigaravičius. Aktyviausias antrojo kėlinio žaidėjas netoli įvarčio buvo tiek po smūgio iš maždaug dvidešimties metrų, tiek ir po standartinės situacijos.

Antrojo kėlinio antroje pusėje abiejų komandų žaidime daugėjo broko. „Riteriai“ varžovų klaidomis pasinaudoti nesugebėjo, o žalgirietis Tomislavas Kišas pelnė trečiąjį susitikimo įvartį.

„Riterių“ sudėtis: L. Paukštė, D. Malžinskas (46 min. V. Paulauskas), O. Badmus (46 min. A. Kalermo), D. Barauskas (46 min. P. Kalimavičius), A. Levšinas (46 min. R. Masenzovas), T. Dombrauskis (46 min. M. Ramanauskas), V. Jeriomenko (46 min. A. Ymele), V. Borovskis (46 min. R. Filipavičius), A. Dolžnikovas (46 min. M. Grigaravičius), L. Kochanauskas(46 min. T. Ušagelovas), G. Paulauskas (46 min. J. Marazas, 67 min. J. Lubas).