fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

M. Ramanauskas: „Laukia labai įdomus čempionatas“

Prieš mėnesį į pirmą komandinę treniruotę susirinkę sostinės „Riteriai“ rytoj sužais jau ketvirtąsias ikisezonines kontrolines rungtynes. Varžovas – praėjusių metų A lygos čempionas Vilniaus „Žalgiris“. Komandos jėgas pasitikrins kovodamos tris kėlinius po 45 minutes.

„Įprasta, kad kontrolinėse rungtynėse žaidžiame dviem sudėtimis. Po mėnesio pasiruošimo jau atėjo tas laikas, kai futbolininkams sužaisti po 45 minutes nebeužtenka. „Žalgirio“ situacija identiška, todėl ir priimtas toks sprendimas“, – sakė „Riterių“ sporto direktorius Tadas Simaitis.

Per trejas ligšiolines ikisezonines rungtynes „Riteriai“ 3:1 nugalėjo Telšių „Džiugą“, lygiosiomis 2:2 sužaidė su „Kauno Žalgiriu“ ir 4:1 įveikė „Bangą“. Nepaisant gerų rezultatų, patys futbolininkai jaučia, kad geriausia sportinė forma dar toli gražu nepasiekta.

„Pagal tai, kaip žaidėme, forma lyg ir nebloga, tačiau tikrai yra, kur pasitempti. Visi žinome, kad galime žaisti dar geriau. Aišku, ir pačios rungtynės buvo skirtingos. Jei prieš „Džiugą“ ar prieš „Bangą“ kontroliavome kamuolį ilgiau, turėjome daugiau progų, tai prieš „Kauno Žalgirį“ vargome. Jie metė rimčiausią iššūkį ir labai aiškiai parodė, kokioje stadijoje dabar esame.

Esu tikras, kad po rungtynių su „Žalgiriu“ turėsime dar daugiau atsakymų. Puikiai suprantame, kad lengva nebus, tačiau tai dar labiau motyvuoja stengtis pasirodyti kuo geriau – įmušti įvartį ar atlikti rezultatyvų perdavimą. Laukia įdomios rungtynės“, – sakė Dovydas Virkšas.

Panašios nuomonės laikosi ir dar vienas saugas Matas Ramanauskas. Trečiąjį sezoną „Riterių“ gretose pradėsiantis futbolininkas neabejoja, kad būsimas sezonas bus įdomiausias jo trumpoje karjeroje.

„Jei palygintumėme mūsų dabartinę sportinę formą ir tą, kuri buvo prieš keturias savaites – tai sakyčiau, kad ji yra tikrai gera. Iš kitos pusės žiūrint, po mėnesio ji bus dar geresnė. Šiai dienai, vienintelis objektyvus mūsų sportinės formos vertinimo kriterijus yrai kontrolinės rungtynės, kuriose ir žaidimas, ir rezultatai buvo teigiami.

Dirbame sunkiai, tad tikiu, jog iki sezono pradžios būsime pasiruošę šimtu procentų. Beje, kalbant apie patį artėjantį čempionatą, tai jis bus labai įdomus, o šeštadienio rungtynės su „Žalgiriu“ – vienas geriausių pasiruošimo etapų. Kaip komanda, tikimės laimėti, o mano asmeninis noras būtų pademonstruoti geresnį žaidimą nei demonstravau prieš savaitę“, – sakė M. Ramanauskas.

Per tas keturias pasiruošimo savaites „Riteriai“ paskelbė apie dviejų naujokų Armanto Vitkausko ir Luko Kochanausko prisijungimą. Klubas savaitinį kontrolinių rungtynių ciklą planuoja išlaikyti iki pat 2021-ųjų sezono pradžios.