fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

L. Kochanauskas: „Šis kartas yra gerokai paprastesnis“

Kai Lukas Kochanauskas su „Riteriais“ pasirašė sutartį, prieš kitą treniruotę naujieji komandos draugai išsišiepę laukė puolėjo pasirodymo. Ne, ne su kamuoliu. Pagal tradiciją, „Riterių“ naujokai prisistatydami turi pademonstruoti savo vokalinius gebėjimus – netrukus „Sportimos“ manieže aidėjo Andriaus Rimiškio „Mes vyrai“ dainos žodžiai.

„Ne koks iš manęs dainininkas, bet tradicija yra tradicija, nelabai turėjau pasirinkimo. Kalbant apie pačią dainą, tai galvojau apie „Mango“, Ingą Valinskienę, bet komandos draugams pasakiau, kad esu atviras pasiūlymams. Taip ir gavosi su tuo Rimiškiu“, – pasakojo L. Kochanauskas.

L. Kochanausko karjera tuometiniuose „Trakuose“ prasidėjo 2014 metų vasarą, kai dėl finansinių problemų pradėjęs griūti Panevėžio „Ekranas“ nesugebėjo išlaikyti pretendento į Lietuvos rinktinę. Atvykęs į pirmąją Riterių treniruotę, L. Kochanauskas joje sutiko geromis karjeromis jau galėjusius pasigirti Darių Miceiką, Liną Klimavičių, Vytautą Lukšą, Tadą Labuką, Paulių Grybauską. Taip pat ir paties Luko autoritetą – vyriausiąjį trenerį Edgarą Jankauską.

„Kai tada atvykau, buvo ne taip drąsu. Kalbant tiek apie žaidėjus, tiek apie trenerį, į kurį pats ką tik žiūrėdavau ir bandžiau lygiuotis. Be abejo, jaudulys ėmė viršų. Kartais jis kišdavo koją, nes visada norėdavosi pasirodyti kuo geriau. Atvykdamas tąkart tikrai nežinojau, kaip pavyks pritapti.

Šis kartas yra gerokai paprastesnis. Dabar aš jau esu vienas vyriausių komandos žaidėjų, o vyresniam ateiti į jauną komandą yra žymiai lengviau nei jaunam žaidėjui patekti į autoriterų būrį“, – kalbėjo antrasis būsimo sezono naujokas.

L. Kochanauskas su „Riteriais“ treniravosi ir prieš 2020 metų čempionatą. Vėliau treniruotėms išvyko į „Panevėžio“ klubą, o galiausiai prisijungė prie Pirmoje lygoje žaidžiančios Alytaus „Dainavos“.

„To, kas buvo pernai, aš net nevadinu peržiūra. Man reikėjo su kažkuo treniruotis, pasiprašiau į komandą ir mane priėmė. Šiemet viskas kitaip – atvykau pasiruošęs ir į mane klubo vadovai žiūrėjo kaip į potencialų naujoką.

Praėjusiais metais neturėjau nei vienos traumos, „Dainavoje“ įgijau tiek psichologinių žinių, tiek žaidybinės patirties – galėjau žaidimą imtis „ant savęs“ ir prisiminti lyderio savybes. Jei kažkam atrodo, kad praradau dar vienus metus, tai aš taip nemanau. Man, norinčiam po traumos pajausti žaidimo skonį ir grįžti į žaidybinį ritmą, toks sprendimas buvo pats geriausias. Manau, jog ir tai prisidėjo prie fakto, kad prie „Riterių“ prisijungiau neblogai fiziškai pasiruošęs“, – pasakojo puolėjas.

Per trejas kontrolines rungtynes L. Kochanauskas jau spėjo pasižymėti dviem įvarčiais – realizuotu 11 metrų baudiniu į Telšių „Džiugo“ vartus bei po kontratakos pasiųstu kamuoliu į „Kauno Žalgirio“ vartų tinklą. Kalbėdamas apie būsimą sezoną, futbolininkas neketina sustoti ir neslepia siekio pasižymėti daugiau kartų nei praėjusiais metais.

„Norėtųsi žaisti akiai patrauklų futbolą. Taip pat norėtųsi, kad nekankintų traumos, galėtumėme sveikai konkuruoti su kiekvienu varžovu ir sugrįžtumėme tarp komandų, kurios gali kovoti UEFA turnyruose.

Suprantu, iki to laukia ilgas kelias. Nepamirškime, kad kol kas tik paruošiamasis periodas – daug dėmesio skiriame bėgimui, natūralu, jog žaidimas nėra geriausias, kokį galime demonstruoti. Esame jauna, perspektyvi komanda, tad šiais metais galime daug ką nuveikti. Asmeninis tikslas – visada būti pasiruošusiam, susikaupusiam ir gebančiam pasinaudoti šansu, net jei per rungtynes toks bus tik vienas. Pernai įmušiau šešis įvarčius, šiemet – norėčiau, kad tas skaičius būtų didesnis“, – reziumavo L. Kochanauskas.