fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

T. Simaitis vartininko aprangą keičia į sporto direktoriaus kostiumą

Netrukus trisdešimtmetį minėsiantis „Riterių“ kapitonas Tadas Simaitis keičia rolę – nuo vakar jis naujasis klubo sporto direktorius.

2019-ųjų čempionato viduryje prie „Riterių“ prisijungęs klaipėdietis netrukus išsikovojo pagrindinio vartininko vietą, o prieš šį sezoną buvo išrinktas ir komandos kapitonu. Nepaisant neblogų asmeniškai metų, vartų sargas deda tašką profesionalaus sportininko karjeroje.

„Praėjusio sezono žaidimas aikštėje šiam apsisprendimui įtakos neturėjo. Pagrindinis veiksnys, kodėl iškeičiu futbolo batelius į kostiumą – mano asmeninės ateities vizija. Save matau vadyboje, klubo valdyme, todėl tai puiki proga žengti žingsnį šia linkme. Iniciatyva buvo abipusė, jau kuris laikas su klubo vadovais kalbėjome apie tokią galimybę.

Džiaugiuosi, kad diskusija virto realybe. Žinoma, gaila, kad kaip sportininkas nesugebėjau tapti nei A lygos nugalėtoju, nei taurės laimėtoju, tačiau tikiu, kad ant aukščiausių pakylų pavyks užlipti būnant naujoje rolėje“, – apie ambicijas kalbėjo T. Simaitis.

Dabar jau buvusio „Riterių“ kapitono vartininko karjera galėjo baigtis dar prieš dvejus metus. Tiksliau tariant, ji jau buvo pasibaigusi, kai tuometinis jo atstovaujamas „Jonavos“ klubas pasiūlė prisijungti prie vadovų komandos.

„Esu žmogus, kuris nuolat stengiasi tobulėti, kažko išmokti. Dėl to drąsiai galiu teigti, kad šįkart turiu sukaupęs daugiau žinių ir kompetencijų. Kuo skirsis mano darbas Jonavoje ir čia? „Riterių“ organizacija yra daug aukštesnio lygio nei buvusi mano, kaip sporto direktoriaus, stotelė“, – komentavo vartininkas.

Naujasis klubo sporto direktorius, kalbėdamas apie pareigas, neslėpė, jog pirmoji jo užduotis – suformuoti komandą kitam sezonui. Su ekipa jau atsisveikino Lajo Traore ir Michaelas Thuique, tad į jų vietas reiks ieškoti žaidėjų, galinčių ne tik pakeisti, bet ir sustiprinti vilniečių sudėtį.

„Riteriai“ visuomet kėlė aukštus tikslus, aukšti jie lieka ir 2021-iems. Būsiu tas žmogus, kuris prižiūrės, kad mūsų klubo sportinė pusė keliautų tinkama linkme. Puikiai pažįstu visus klube esančius žmones, todėl galvoju, kad tai palengvins mano darbų pradžią.

Tikiuosi, kad bendraudamas su žaidėjais, treneriais, administracija surasiu sąlyčio tašką, kuris sujungs visas grandis bei padės siekti rezultato. Be abejonės, naujokų tikrai bus. Nenoriu kalbėti apie kažkurias konkrečias pozicijas aikštėje, bet faktas, kad stiprinsimės, – teigė T. Simaitis ir pridūrė, jog jau šiemet, kaip kapitonui pridera, dažniau teko atstovauti komandai tam tikrais klausimais, spręsti kilusias problemas ar organizuoti bendrą laisvalaikį.

Panašios užduotys Tado laukia ir ateityje, tik atsakomybių dirbant klubo vadovybėje teks prisiimti daugiau.

„Vertinu pagarbą, atvirumą – šiais principais vadovausiuosi ir bendraudamas su kolegomis jau kaip sporto direktorius“, – kalbėjo rūbinėje idėjiniu lyderiu buvęs T. Simaitis.

Galime prisiminti, kad praėjęs sezonas „Riteriams“ buvo itin nesėkmingas ir komanda šešių ekipų turnyre liko paskutinė. Šis rezultatas lėmė, jog vilniečiai pirmą kartą po šešerių metų nedalyvaus UEFA Europos lygos atrankoje.

„Akivaizdu, kad kiti metai tokie blogi būti negali – komandai reikia susitelkti, eiti viena kryptimi. Visi klubo nariai privalo žinoti, ko siekiame, sunkiai ir nuoširdžiai dirbti. Laukia sunkus laikotarpis, bet tikiu mūsų sėkme“, – neabejojo T. Simaitis.

Grįždamas prie komandos sudėties formavimo, Tadas pabrėžė, jog lietuviai liks klubo pasirinkimų prioritetu. Jo teigimu, „Riteriai“ visada buvo ta organizacija, kuri sukuria palankiausią aplinką ir galimybes jaunų futbolininkų tobulėjimui, todėl nereiktų abejoti, jog 2021-aisiais komandą papildys ir mūsų šalies atstovai.

„Tikiu, kad planuojamas dešimties komandų čempionatas būtų įdomesnis tiek futbolo fanams, žaidėjams, tiek ir visai futbolo bendruomenei. Kokią įtaką tai turės mano darbui? Be jokios abejonės, žaidėjai gaus daugiau pasiūlymų iš įvairių klubų, todėl juos prisivilioti į savąją pusę bus sudėtingiau. Bet nuo to futbolas tik įdomesnis. Laukia kovos ne tik aikštėje, bet ir derybose“, – pabrėžė iššūkius mėgstantis T. Simaitis.

Pasak pašnekovo, A lygos formatas ir rungtynių skaičius tiesiogiai koreliuosis su pasiruošimo procesu. „Be visų išvardintų veiksnių, reiktų nepamiršti ir pandemijos. Jie visi vienodai svarbūs, tad privalėsime atsižvelgti į esamą situaciją planuodami kiekvieną žingsnį ir būti pasiruošę greitai reaguoti. Laukiame sprendimų dėl tvarkaraščių, tada klubo viduje rengsime geriausią įmanomą pasiruošimo sezonui planą“, – pokalbį reziumavo naujasis FK „Riteriai“ sporto dalies vadovas.

P