fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riterių“ šimtukininkas baigia karjerą

Trejus metus Riteriams atstovavęs 35-erių legionierius iš Baltarusijos Aleksandras Byčenokas baigė karjerą. Prieš penkerius metus į A lygą atvykęs saugas net tris sezonus buvo viena ryškiausių komandos ašių. Kartu su juo tuometiniai „Trakai“ dukart tapo Lietuvos vicečempionais, kartą – bronzos medalių laimėtojais.

A.Byčenoko pavardė Riterių metraščiuose įrašyta kaip pirmojo ir kol kas vienintelio legionieriaus, pasiekusio šimto sužaistų rungtynių ribą. Šimtukininkų sąraše yra ir du lietuviai: Justinas Januševskis bei Deividas Česnauskis.

UEFA Europos lygos atrankoje prie A. Byčenoko pavardės taip pat yra svarbus įrašas – jis čia tapo pirmojo „Trakų“ įvarčio autoriumi. Priminsime, kad klubo debiutas įvyko 2015-aisiais rungtynėse prieš Farerų salų HB „Torshavn“ klubą. 20-ąją minutę iš baudos aikštelės technišku smūgiu pasižymėjęs A. Byčenokas išvedė savo komandą į priekį. Tas rungtynes Lietuvos ekipa laimėjo 3:0.

Išvykęs iš Lietuvos, saugas grįžo į gimtinę, kur paskutinius trejus karjeros metus atstovavo Minsko rajono „Isloch“ klubui. Pastarojo vadovai pasiūlė A. Byčenokui ir toliau dirbti kartu, tad jis lieka „Isloch“ struktūroje.

P