fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ pradėjo kitokį pasiruošimą 2021 metų sezonui

Po nesėkmingo sezono „Riteriai“ keičia kursą ir pasiruošimą naujajam pradeda anksčiau nei įprastai. Šią savaitę klubo fizinio rengimo treneris Arnas Juozaitis žaidėjams išdalino „Polar“ diržus, sudėliojo pasiruošimo programą bei pradėjo nuotolinių treniruočių procesą.

„Toks pasikeitimas labiausiai susijęs su tuo, kad šiemet labai anksti baigėsi sezonas. Žaidėjai atostogavo keturias savaites, o tai yra pakankamas laiko tarpas tam, kad jie spėtų pailsinti kūną ir „išsivalyti galvą“. Sudarėme mėnesinį planą, o sausio 4-ąją, jei COVID-19 nepadiktuos kitaip, renkamės į pirmąją komandinę treniruotę“, – trenerių štabo pasirinkimus argumentavo A. Juozaitis.

Pagal tvarkaraštį Riteriai per savaitę rengia dvi treniruotes lauke, dar dvi – naudodamiesi nuotolinio darbo programa „Zoom“. Neatsiejama futbolininkų kasdienybės dalimi jau tapę „Polar“ diržai, treneriams leidžia kontroliuoti auklėtinių darbą bei širdies ritmą. Būtent šis faktas, anot žaidėjų, keičia patį treniruočių procesą.

„Treniruočių krūvis, ypač po atostogų, jaučiasi, todėl, aišku, įdomu matyti, kaip kūnas reaguoja. Treneriams dar geriau – jie seka žaidėjų treniruočių procesą, gali koreguoti ir valdyti. Neabejoju, kad tai padės mums sugrįžti į komandinio darbo ritmą geriau pasirengusiems. Programėlė suteikia daugiau informacijos bėgant, taip pat ji padeda kontroliuoti krūvius.

Kitas svarbus dalykas – ryšys su komandos draugais. Smagu juos matyti, ypač tokiu metu, kai viešose vietose reikia vengti susitikimų. Jau baigėsi tas laikas, kai po sezono norėjosi poilsio, atokvėpio ir buvimo su artimais žmonėmis. Kūnas jau pats prašėsi krūvio. Pagaliau gavo (šypsosi). Kiekvienais metais taip būna“, – komentavo šiemet į rinktinės radarus patekęs Dominykas Barauskas.

„Manau, kad tokiam darbui dabartinis laikotarpis yra idealus. Sezono metu tiek dėmesio fiziniam paruošimui ar pasportavimui salėje tiesiog nėra laiko. Be abejo, treniruotės nėra tokios pačios, kaip su komandos draugais susitikus gyvai, tačiau bendravimas per kamerą pandemijos sukaustytame pasaulyje yra puikus išsigelbėjimas.

Dar vienas faktorius, jog tai yra naujiena, prie kurios turime pratintis. Tokie tie 2020-ieji, kai esi priverstas išbandyti vis kažką naujo. Tas pats dabartinis mūsų bėgimas su diržais. Niekada to neturėjome, o dabar turime. Galiu stebėti savo širdies darbą ir tokiu būdu kontroliuoti bėgimo tempą. Džiugina tai, jog priešingai nei Lietuvoje, Suomijoje šiuo metu veikia sporto klubai, kuriuose apsilankydamas turiu galimybę pasiruošimą paįvairinti“, – pasakojo tėvynėje viešintis Akselis Kalermo.

Suomis yra vienas iš trijų „Riterių“ gretose likusių legionierių. Pavyzdžiui, Angelis Lezama taip pat yra grįžęs į savo gimtąją Venesuelą. Anot A. Juozaičio, su šiuo saugu darbas vyksta kitaip nei su likusia komandos dalimi.

„Su Akseliu yra paprasta, nes lietuviai ir suomiai gyvena toje pačioje laiko juostoje. Tuo tarpu su Angeliu, dėl šešių valandų laiko skirtumo Venesueloje, dirbame individualiai. Jį tenka šiek tiek paspausti, kad gyventų mūsų ritmu, bet kažkokiu būdu susitariame (šypsosi).

Apskritai, susitariame su visais. Įsijungiame programėlę dešimčia minučių anksčiau nei treniruotės pradžia, pajuokaujame, atnaujiname emocinį ryšį ir kimbame į darbus. Labai svarbu išlaikyti tokį tempą ir būseną. Visų bendras tikslas – sausio 4 dieną būti pasiruošus kiek įmanoma geriau“, – apibendrino A. Juozaitis.