fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

M. Ramanauskas: „Privalome kitąmet atsigriebti“

Prieš 2020-ųjų sezoną tuomet dar devyniolikmetis Matas Ramanauskas savo karjeroje tikėjosi galingo žingsnio į priekį. Deja, pirmojo A lygos turo rungtynėse su „Kauno Žalgiriu“ netyčinėje situacijoje varžovas jam smogė į galvą, o pats „Riterių“ saugas netrukus atsidūrė greitosios pagalbos automobilyje ir ligoninėje. Šis epizodas ilgam Matą paliko be sporto ir sugrįžimas U-21 rinktinės futbolininkui nebuvo toks geras, kokio tikėjosi.

„Ši trauma, neabejotinai, padarė didžiulę įtaką visam sezonui ir pristabdė mano progresą. Buvau gerai pasiruošęs, tačiau viena dvikova viską nubraukė. Iki šiol puikiai prisimenu momentą – kovodamas dėl kamuolio praleidau stiprų smūgį. Vis tik, pirma mintis buvo tokia, kad nieko baisaus nenutiko ir galėsiu tęsti rungtynes. Tačiau, kai jau vedė iš aikštės, viena akimi nieko nemačiau, buvau stipriai apsvaigęs“, – kovo 8 dienos įvykius prisiminė M. Ramanauskas.

Gydytojams buvo sunku suprasti, kaip futbolo rungtynėse žalgirietis sugebėjo iš rankos pataikyti Matui būtent taip, kad skiltų ir lūžtų daugelis veido kaulų. Verdiktas – operacija bei ilgas laikas be futbolo. Tiesa, netrukus paaiškėjo, jog šalyje skelbiamas karantinas, todėl be futbolo liko ne tik jis, bet ir visi kiti A lygos futbolininkai.
„Paskelbtas karantinas mane dalinai išgelbėjo (šypsosi). Viskam sustojus, galėjau daugiau mažiau išsigydyti traumą ir grįžti į komandą. Džiaugiuosi, kad nereikėjo praleisti daug sezono rungtynių. Jaunam žaidėjui tai yra labai svarbu.

Su gydytojais sutarėme, jog reikalingas minimalias korekcijas bus galima atlikti jau pasibaigus sezonui. Deja, šito išvengti nepavyks ir ant operacinio stalo gulsiuosi visai netrukus. Noriu pažymėti, jog su gydytojais man labai pasisekė. Tiek jų, tiek komandos, tiek artimųjų palaikymas nuo pat pirmos minutės vedė į priekį“, – sakė M. Ramanauskas.

Po sugrįžimo vasarą visa „Riterių“ komanda nedemonstravo tokio žaidimo, kokio iš jos tikėjosi tiek žaidėjai, tiek futbolo sirgaliai. Nepaisant pergalės prieš „Žalgirį“, vėliau vilniečiai krito į gilią duobę, iš kurios neišsikapstė iki pat sezono pabaigos.
„Susiklosčiusi situacija mus labiau nei varžovus išmušė iš vėžių. Žaidėjų, trenerių pasikeitimas taip pat davė savo. Aišku, dabar, žiūrint į ateitį, tai neabejoju, kad būsime žymiai geriau pasiruošę. Tokios nesėkmės suteikia vertingos patirties. Pamokomis būsimame sezone privalėsime pasinaudoti.

Mes jau dabar pradėjome treniruočių procesą – visi užsivedę, kiekvienas nuotolinių treniruočių metu atiduoda save šimtu procentų. Labai noriu tikėti, kad tai sugebėsime perkelti ir į gyvas komandines pratybas, o vėliau ir į rungtynes.

Jei kitąmet lygoje žais dešimt komandų, manau, kad čempionatas bus ir spalvingesnis, ir įdomesnis. Žiūrint iš mūsų pusės, tai dabar mažiausiai reiktų galvoti apie tai, kas žais arba nežais. Privalome koncentruotis į save, pamiršti šį sezoną, priimti jį kaip gerą patirtį ir kitąmet atsigriebti už tai, kas nepavyko šiemet“, – pokalbį baigdamas dėstė M. Ramanauskas.

Saugas prie „Riterių“ prisijungė 2019 metų pradžioje. Per du sezonus A lygoje jis sužaidė 31 rungtynes. Dar dvejas rungtynes Matas sužaidė UEFA Europos lygos atrankoje.

P