fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Nacionalinėje vyrų rinktinėje – trys „Riteriai“

Šį penktadienį Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Valdas Urbonas pristatė kandidatus, su kuriais bandys siekti pergalių prieš Farerų salų, Baltarusijos ir Kazachstano rinktines. Tarp iškviestųjų – trys „Riterių“ atstovai: Dominykas Barauskas, Gytis Paulauskas ir Lukas Paukštė.

Tiek D. Barauskas, tiek G. Paulauskas V. Urbono dėmesio jau buvo sulaukę ir anksčiau, tačiau vartininkui L. Paukštei stovykla nacionalinėje vyrų rinktinėje bus pirmoji karjeroje.

„Sužinojęs nustebau. Jau turėjau pakvietimą į jaunimo rinktinę, tačiau paskutinėmis dienomis viskas taip apsisuko, kad turėsiu vykti į nacionalinę. Tikrai labai džiaugiuosi ir tikiuosi įgyti žinių.

Noriu parodyti treneriams, koks esu, kaip treniruojuosi, noriu pasisemti iš kolegų ir trenerių kuo daugiau patirties. Visi už mane vyresni, tad neabejoju, kad turės, ką parodyti“, – sakė L. Paukštė.

Nacionalinės vyrų rinktinės treneris dėl pasibaigusio A lygos čempionato bei daugelio Lietuvos komandų atostogų režimo šįkart nusprendė apjungti jėgas ir pristatė išplėstinį žaidėjų sąrašą.

„Noriu, kad draugiškoms rungtynėms su Farerų salomis čia būtų ir U-21 žaidėjai, tačiau po jų kartu su Donatu Vencevičiumi nuspręsime, ar šie futbolininkai judės su nacionaline rinktine, ar grįš į jaunimo komandos treniruočių procesą“, – komentavo V. Urbonas.

Trejų rungtynių ciklą lietuviai pradės lapkričio 11-ąją kontroline dvikova su Farerų salų futbolininkais. Iškart po to komandos laukia išvyka į Baltarusiją, o dar vėliau į Kazachstaną. Šiomis dvejomis rungtynėmis baigsis 2021 metų Tautų lygos C diviziono turnyras.

Nacionalinės vyrų rinktinės kandidatų sąrašas

Vartininkai: Tomas Švedkauskas („Lommel SK“, Belgija); Deividas Mikelionis (FK „Kauno Žalgiris“); Edvinas Gertmonas (FK „Žalgiris“ Vilnius, Lietuva); Lukas Paukštė (FK „Riteriai“, Lietuva);

Gynėjai: Mindaugas Palionis („Regensburg“, Vokietija); Egidijus Vaitkūnas (FK „Kauno Žalgiris“, Lietuva); Saulius Mikoliūnas (FK „Žalgiris“ Vilnius, Lietuva); Markas Beneta („Zagłębie Sosnowiec“, Lenkija); Edvinas Girdvainis (KFC „Uerdingen 05“, Vokietija); Vytas Gašpuitis (FK „Panevėžys“, Lietuva); Rolandas Baravykas (FC „Nea Salamis“, Kipras); Dominykas Barauskas (FK „Riteriai“, Lietuva);

Saugai: Domantas Šimkus (FK „Žalgiris“ Vilnius, Lietuva); Modestas Vorobjovas (FK „Žalgiris“ Vilnius, Lietuva); Justas Lasickas (FK „Voždovac“, Serbija); Ovidijus Verbickas (FK „Taraz“, Kazachstanas); Gratas Sirgėdas (FK „Kauno Žalgiris“, Lietuva); Arvydas Novikovas (BB „Erzurumspor“, Turkija); Daniel Romanovskij (FC „Olimpik“ Donetsk, Ukraina); Paulius Golubickas (HNK „Gorica“, Kroatija); Vykintas Slivka („Apollon Smirnis“, Graikija); Deimantas Petravičius (FC „Águilas“, Ispanija); Tautvydas Eliošius (FK „Panevėžys“, Lietuva); Edgaras Utkus (FC „Monaco“, Prancūzija); Linas Mėgelaitis (A.S. „Gubbio 1910“, Italija);

Puolėjai: Karolis Laukžemis (FC „Hibernians“, Malta); Donatas Kazlauskas (FC „Lviv“, Ukraina“); Gytis Paulauskas (FK „Riteriai“, Lietuva);

Rezervai: Martynas Dapkus (FK „Kauno Žalgiris“, Lietuva); Ernestas Veliulis (FK „Panevėžys“, Lietuva).

Artimiausios rungtynės

Lapkričio 11 d., 19:00 val., Lietuva – Farerų salos, LFF stadionas, Vilnius;
Lapkričio 15 d. 19:00 val., Baltarusija – Lietuva, „Dinamo“ stadionas, Minskas;
Lapkričio 18 d. 17:00 val., Kazachstanas – Lietuva, „Almaty Ortalyk“ stadionas, Almata.