fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

G. Paulauskas su U-21 rinktine išskrido į Kroatiją

Iš Minsko su Lietuvos nacionaline futbolo rinktine sugrįžęs „Riterių“ puolėjas Gytis Paulauskas prisijungė prie Donato Vencevičiaus treniruojamos U-21 komandos bei su ja pirmadienį išskrido į Kroatiją. Šioje šalyje jaunieji lietuviai lapkričio 17 d. užbaigs atrankos ciklą į 2021-ųjų Europos čempionatą.

„Tarp nacionalinės vyrų ir jaunimo rinktinių skirtumas tik toks, kad Kroatijoje bus galima tikėtis gauti daugiau žaidimo minučių. Man tai svarbu, dėl to ir sutikau su pasiūlymu keliauti ne į Kazachstaną. Apskritai, dėl šio trenerių sprendimo esu labai laimingas“, – sakė G. Paulauskas.

Jaunasis puolėjas Valdo Urbono pasiūlymo prisijungti prie vyrų rinktinės sulaukė jau ne vieną kartą, tačiau, išskyrus kontrolines rungtynes Estijoje, visada likdavo tarp atsarginių. Vakarykštėse rungtynėse su Baltarusija G. Paulauskas savojo šanso žengti į aikštę taip pat nesulaukė.

„Tikslas yra žaisti ir atiduoti visą save tam, kad pasiektumėm geriausią įmanomą rezultatą. Nepaisant to, kad turnyrine prasme šios rungtynės prieš kroatus nėra kažkokios lemiamos, noro kovoti mums tikrai netrūks.

Daugeliui komandos žaidėjų tai bus atsisveikinimas su U-21 rinktine, be to, pažiūrėjus prieš kokius futbolininkus teks rungtyniauti, motyvuoja faktas, kad gerai sužaidę, galime sau padėti tolimesnėje karjeroje“, – stimulo stengtis aspektus vardino G. Paulauskas.

Per devynerias rungtynes lietuviai iškovojo dešimt taškų ir šešių komandų ketvirtoje grupėje užima penktąją vietą. Lietuvių sėkmės ir Kroatijos U-21 komandos suklupimo atveju, D. Vencevičiaus auklėtiniai pakiltų į ketvirtąją poziciją.

Priminsime, kad be G. Paulausko U-21 rinktinei atstovauja dar vienas Riteris Deividas Malžinskas. Pastarasis laimėtoje dvikovoje prieš San Marino rinktinę žaidė visas rungtynes.

P