fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

V. Borovskis: „Per savo karjerą tokio pasiruošimo rungtynėms dar neturėjau“

Po keturių dienų „Riterių“ laukia svarbiausias sezono išbandymas – LFF taurės pusfinalio rungtynės, kurioms pasiruošti komanda turės vos tris treniruotes. Paskutinį kartą Tommi Pikkarainenas treniruočių procesui vadovavo prieš vienuolika dienų. Būtent tą pirmadienį gautas teigiamas Dominyko Barausko COVID-19 testo rezultatas visą komandą pasiuntė į saviizoliaciją, kurioje didžioji dalis žaidėjų yra iki šiol.

„Žmonės, tikriausiai, sakys, kad gyvenime yra daug blogesnių dalykų už saviizoliaciją, tačiau profesionaliam sportininkui dvi savaites iškristi iš treniruočių proceso yra žiauru. Pavasarį bent jau sąlygos visiems buvo lygios, o dabar… jei atvirai, aš sunkiai įsivaizduoju, kokios formos grįšime ir kaip mes atrodysime antradienį“, – sakė vyriausias komandos žaidėjas Valdemaras Borovskis.

Jis, kaip ir nacionalinės bei jaunimo U-21 rinktinių stovyklose dalyvavę Gytis Paulauskas, Deividas Malžinskas, Matas Ramanauskas ir Lukas Paukštė, jau šiandien gali pradėti visavertį gyvenimą.

„Po rungtynių su „Banga“ treneris man suteikė laisvą dieną (šeštadienį), tad į laisvę dabar išėjau viena diena anksčiau (šypsosi). Bandžiau prasibėgti, tai jausmas kaip pirmoje treniruotėje besiruošiant naujam sezonui. Įvertinus faktą, kad taurės pusfinalis jau po keturių dienų, galiu drąsiai sakyti, jog per savo karjerą tokio pasiruošimo rungtynėms dar neturėjau“, – pasakojo V. Borovskis.

Rinktinių žaidėjų situacija yra žymiai geresnė, nes teisės aktais pagrįsti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) nurodymaijiems leido su nacionaline bei jaunimo U-21 komandomis dalyvauti treniruočių procese. Tai reiškia, kad G. Paulausko saviizoliacija truko vos vieną dieną, U-21 žaidėjų – dvi. T. Pikkarainenas jau pažymėjo, kad šie žaidėjai ir turėtų tapti būsimos dvikovos prieš „Panevėžį“ ašimi. Vis tik, aišku, kad keli žaidėjai svarbiausių sezono rungtynių nelaimės. Taip pat treneris minėjo, kad tik prieš treniruotę nuspręs, ar pagrindinį dėmesį skirti taktikai, ar fiziniam paruošimui.

„Aš galvoju, kad reikės visko, nes organizmas ir kojos nuo visaverčių treniruočių bus atpratusios. Visi gi supranta, kad jokios treniruotės namie niekaip negali atstoti normalių treniruočių lauke su kamuoliu. Dvi savaitės saviizoliacijos yra ilgas laiko tarpas. Tokiais atvejais, kūnas atpranta nuo fizinės veiklos, tad šiai sezono stadijai, neabejotinai tai atsilieps.

Aišku, yra motyvacinis momentas. Tuo mes tikrai nenusileisime“, – tikino praėjusiame ture į simbolinę A lygos rinktinę patekęs Mindaugas Grigaravičius.

P