fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Su didžiuoju futbolu mergaitę supažindinęs D. Malžinskas: „Norėčiau, kad tokie žmonės ateityje užpildytų Lietuvos stadionus“

„Riterių“ gynėjas Deividas Malžinskas neplanuotai tapo gražios socialinės akcijos iniciatoriumi, kurios rezultatas – nauja futbolo gerbėja Lietuvos stadionuose.

Ši istorija prasidėjo dar vasarą, kai su tėvais į svečius atvykusi devynmetė Miglė su Deividu senelio sode pabandė išsiaiškinti, kuris daugiau išmano apie futbolą. Tiesa, mergaitė dar nežinojo, kad jos pašnekovas – A lygoje ir šalies U-21 rinktinėje žaidžiantis futbolininkas.

Papasakojęs apie profesionalaus sportininko kasdienybę, parodęs futbolo batelius, Deividas įkvėpė mergaitę. Po poros savaičių ji jau lankė futbolo treniruotes, tėvai ieškojo specialių, sportui pritaikytų, akinių, o žaislus kambaryje pakeitė populiariausios sporto šakos pasaulyje atributika.

Futbolininkas, matydamas neblėstantį Miglės užsidegimą, sugalvojo padaryti jai mažą šventę, pakviesdamas į stadioną. Paskutinės „Riterių“ namų rungtynės šiame sezone tapo simbolinėmis, nes būtent jose apsilankius mergaitei D. Malžinskas į savo CV įsirašė pirmąjį rezultatyvų perdavimą karjeroje.

„Mergaitės susižavėjimas futbolu, o ne aš atvedė ją į stadioną. Pasirodo, ji mus jau palaikė rugpjūčio mėnesio rungtynėse prieš Vilniaus „Žalgirį“, kuomet aš to visiškai nežinojau“, – pasakojo D. Malžinskas.

Iškart po rungtynių su „Panevėžiu“ gynėjas mergaitei padovanojo vardinius „Riterių“ marškinėlius. Tos akimirkos, neabejoja Deividas, jie abu neužmirš ilgai.

„Pirmiausia, džiaugiuosi galėjęs nustebinti ir padovanoti šypseną. Atrodo, tik supažindinau su didžiuoju futbolu, bet degančios akys ir šilta artimųjų reakcija negalėjo nežavėti. Emocijos įsimins ilgam“, – neabejojo futbolininkas.

Šiais metais tai ne pirmas kartas, kai gynėjas sulaukia asmeninio palaikymo. Jo debiutinėse rungtynėse A lygoje apsilankė kariai, kurie garsiai atidavė duoklę prieš metus tarnavusiam D. Malžinskui.

„Visada nešam atsakomybę už save, komandos draugus, trenerius, o kai žinai, kad tave dar ir palaiko tribūnose, tas atsakomybės jausmas išauga. Tikiuosi, kad palaikymas išliks ir toliau.

Norėčiau, kad tokie jauni žmonės kaip Miglė ateityje užpildytų Lietuvos stadionus. Futbolas vienija visus ir tikrai žinau, kad mūsų šalyje juo domisi daug žmonių. Jei patys darysime daugiau dėl futbolo, bendruomenės, ateityje turėsime galimybę ir vėl išvysti pilnus stadionus“, – motyvacijos nestokojo D. Malžinskas.

Prisiminęs trečiadienio vakarą, gynėjas neslėpė apmaudo tik dėl nepavykusio visaverčio revanšo „Panevėžio“ ekipai.

„Gaila, kad nelaimėjome. Žinoma, žiūrint iš kitos pusės, sužaidėme neblogas rungtynes, parodėme charakterį, o tas išlyginamasis įvartis leidžia mums dar pakovoti dėl aukštesnės vietos lentelėje“, – pridėjo D. Malžinskas.