fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Saviizoliacija padarė savo – „Riteriai“ nepasipriešino „Panevėžiui“

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės pusfinalyje sostinės „Riteriai“ išvykoje 0:4 nusileido „Panevėžiui“ bei į finalą nepateko. Panevėžiečiai dominavo visų rungtynių metu, o Riteriai per visas rungtynes didesnio pavojaus aikštės šeimininkams taip ir nesukūrė.

„Riterių“ vyriausiasis treneris Tommi Pikkarainenas dvikovos pradžiai pasirinko tą pačią starto sudėtį, kuri pradėjo ir paskutines pergalingas komandos rungtynes prieš Gargždų „Bangą“. Deja, dviejų savaičių saviizoliacija padarė savo. Jo auklėtiniai visur buvo lėtesni, pralaimėjo daugelį dvikovų ir, apskritai, buvo tarsi ne savi.

Panevėžiečiams iniciatyva priklausė nuo pat pradžių, o pirmoji proga prie „Riterių“ vartų buvo sukurta sužaidus vos tris minutes. Ignas Kružikas smūgiavo pakankamai pavojingai, tačiau Tadas Simaitis su tuo smūgiu užtikrintai susitvarkė. Netrukus T. Simaičio laukė susidūrimai su Ernestu Veliuliu bei Tautvydu Eliošiumi. Pastarasis iš kelių metrų mušė neatremiamai.

Atsigauti po praleisto įvarčio „Riteriams“ prireikė septynių minučių. Tuomet po truputį vilniečiai pradėjo mažinti žaidybinį atsilikimą ir netrukus žaidimą visiškai išlygino. Deja, priartėti prie panevėžiečių vartų vis tiek nepavykdavo. Panevėžiečiai, savo ruožtu, iki pertraukos turėjo dar kelis šansus, tačiau Riteriai su tais išpuoliais susitvarkydavo.

Iškart po pertraukos T. Pikkarainenas atliko du keitimus – Roką Masenzovą ir Dovydą Virkšą pakeitė Deividas Malžinskas bei Rokas Filipavičius. Panevėžiečiai atsitraukė giliau, o tai Riteriams leido visiškai perimti tiek žaidybinę, tiek teritorinę persvarą.

Deja, progų skaičiaus tai nepadidino. Anaiptol. „Panevėžys“ ilgą laiką buvo arčiau antrojo įvarčio nei pirmojo. Apmaudžiausia, kad jie tą antrąjį įvartį pasiekė iškart po to, kai Angelis Lezama buvo arčiausiai Riterių įvarčio.

Dar prieš šį įvartį T. Pikkarainenas į aikštę metė Michaelą Thuique, po įvarčio – Juozą Lubą. Pastarasis pakeitė Valdemarą Borovskį, „Riteriai“ pradėjo žaisti va bank.

Akivaizdu, kad trimis gynėjais „Riteriai“ žaisti nebuvo pasiruošę. Labai greitai įspūdingu baudos smūgiu įmušė trečią įvartį, o dar po kelių minučių po kampinio pasižymėjo Vytas Gašpuitis.

„Riteriai“ visiškai sugriuvo, tačiau rezultatas nebepasikeitė. Kova LFF taurės turnyre baigta pralaimėjimu 4:0.

„Riterių“ sudėtis: T. Simaitis, V. Borovskis (70 min. J. Lubas), R. Šveikauskas, D. Barauskas, R. Masenzovas (46 min. R. Filipavičius), M. Ramanauskas, A. Lezama, M. Grigaravičius (80 min. V. Paulauskas), L. Traore (68 min. M. Thuique), D. Virkšas (46 min. D. Malžinskas), G. Paulauskas.