fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ lieka saviizoliacijoje, perkeliamos A lygos ir LFF taurės rungtynės

Lietuvos futbolo A lygos ir „Hegelmann LFF taurės“ varžybų tvarkaraščiuose įvyko pokyčiai.
Šį šeštadienį, spalio 17 dieną, Panevėžio „Aukštaitijos“ stadione turėjęs vykti „Hegelmann LFF taurės“ antrasis pusfinalis tarp vietos „Panevėžio“ bei Vilniaus „Riterių“ yra perkeltas į spalio 20-ąją. Susitikimas vyks 18 val.

Tokiu būdu 19-ojo A lygos turo mačas, kuris tarp šių abiejų klubų spalio 20 dieną turėjo vykti Vilniuje, bus žaidžiamas taip pat LFF stadione spalio 28-ąją 18:30 val.

COVID-19 atvejį nustačius į Lietuvos rinktinę pakviestam „Riterių“ atstovui Dominykui Barauskui, jis ir su juo kontaktavę komados nariai iki spalio 16 dienos yra priversti likti saviizoliacijoje.

Nors „Riteriai“ kartu su Lietuvos futbolo federacija bei Lietuvos futbolo kluba asociacija A lyga prašė Vyriausybės ir Sveikatos apsaugos ministerijos pakoreguoti teisės aktus atsisakant privalomos izoliacijos visai komandai, kuomet užsikrečia vienas ar keli jos atstovai, antradienį įsigaliojęs įsakymo pakeitimas tokią išimtį numatė tik tarptautiniuose turnyruose dalyvaujantiems sportininkams.

Ši nauja izoliavimosi taisyklių redakcija galioja nacionalinėje vyrų bei jaunimo U-21 rinktinėse esantiems futbolininkams, tačiau nėra pritaikoma likusiems „Riterių“ komandos nariams bei personalui.

Į visavertį treniruočių procesą, laikydamiesi Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) nurodymų, vilniečiai grįš šeštadienį. Tuo tarpu sergančiu laikomas D. Barauskas prisijungti prie komandos galės tik tuomet, kai praėjus ne mažiau kaip 14 dienų nuo diagnozės nustatymo bus atlikti du pakartotiniai PGR testai dėl koronaviruso infekcijos ir abu iš jų, esant paros intervalui, bus neigiami.