fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ atnaujino treniruočių procesą

Po dvylikos dienų pertraukos sostinės „Riteriai“ šį šeštadienį Trakuose atnaujino treniruočių procesą. Pirmoje treniruotėje nepasirodė tik anksčiau traumas patyrę Aleksandras Levšinas, Dominykas Kodz ir Justinas Marazas. Visi kiti, įskaitant Dominyką Barauską, klausėsi Tommi Pikkaraineno nurodymų.

„Džiaugiuosi, kad pagaliau vėl kartu galime treniruotis ir ruoštis artimiausioms svarbioms rungtynėms. Kiek leido sąlygos, visi individualiai stengėsi palaikyti formą, tačiau kokia ji… geriau galėtų atsakyti treneriai“, – po treniruotės kalbėjo D. Barauskas.

Gynėjo nei šioje treniruotėje, nei LFF taurės pusfinalio rungtynėse prieš „Panevėžį“ galėjo nebūti, jei ne penktadienį Sveikatos apsaugos ministro išleistas įsakymo pakeitimas, pagal kurį įsigaliojo nauja COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) diagnostikos ir gydymo tvarka.

Nuo šiol besimptomiams asmenims, kuriems molekuliniu PGR metodu nustatyta COVID-19 liga, izoliacija gali būti nutraukiama po 10 dienų nuo tos dienos, kai pirmą kartą PGR metodu nosiaryklės mėginyje buvo aptiktas SARS-CoV-2 virusas. Be kita ko įsakyme numatyta, kad pacientams nebereikia atlikti ir pakartotinių PGR testų, pakanka tik šeimos gydytojo patvirtinimo pagal pateikiamą metodiką, kad pacientas pasveiko.

Būtent šiuos formalumus sutvarkius D. Barauskas vakar vakare Nacionalinės visuomenės sveikatos centro (NVSC) sistemoje buvo įtrauktas į pasveikusių sąrašą, kas reiškė, jog saviizoliacija nuo šeštadienio jam, kaip ir likusiems komandos nariams, nebereikalinga.

Pirmoje treniruotėje po ilgos pertraukos treneris T. Pikkarainenas savo auklėtinių stengėsi pernelyg nenuvarginti. Jos metu nemažai dėmesio buvo skiriama tiek fiziniam žaidėjų sustiprinimui, tiek taktiniam būsimos dvikovos pasiruošimui.

Priminsime, kad LFF taurės pusfinalio rungtynės dėl „Riterių“ saviizoliacijos buvo nukeltos į antradienį. Iki to laiko sostinės komanda dar surengs dvi treniruotes.

P