fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Kauno Žalgiris“ – „Riteriai“: ketvirta, penkta ar šešta?

Sunkiausias per visą klubo istoriją sezonas šį šeštadienį bus baigtas. Paskutinės išvykos rungtynės prieš „Kauno Žalgirį“ atsakys, kurią vietą turnyro lentelėje „Riteriai“ užims. Situacija dabar tokia, kad, sėkmės atveju, įmanoma pakilti iki ketvirtos pozicijos, nesėkmės – nukristi į šeštąją.

Data: 2020 m. spalio 31 d. 17:00 val.

Vieta: NFA stadionas, Kaunas

Naujienos

Paskutinėse rungtynėse „Riteriai“ buvo gerokai išretėję. Dėl įvairių priežasčių nežaidė nei Angelis Lezama, nei Lajo Traore, nei Matas Ramanauskas. Legionierių likimas neaiškus ir rytojaus rungtynėse, o diskvalifikaciją atlikęs M. Ramanauskas būsimai dvikovai jau bus pasiruošęs. Tiesa, dėl keturių geltonų kortelių susitikimą bus priverstas praleisti vyriausias komandos žaidėjas Valdemaras Borovskis.

Situacija

Turnyro lentelėje Riteriai vienu tašku lenkia „Panevėžį“ ir trimis atsilieka nuo Gargždų „Bangos“. Tam, kad vilniečiai pakiltų iki ketvirtos pozicijos, jiems reikia iškovoti pergalę Kaune bei tikėtis „Panevėžio“ pergalės prieš „Bangą“. Jei „Riteriai“ nelaimės savo rungtynių, jiems belieka tikėtis, kad jų nelaimės ir Panevėžys. Kitu atveju komanda nusiristų į paskutinę, šeštą poziciją.

Varžovas

„Kauno Žalgirio“ klubas šiemet pirmąkart istorijoje pasidabins bronzos medaliais. Po paskutinėse rungtynėse prieš „Sūduvą“ pasiektų lygiųjų oficialiai tapo aišku, kad komanda iš šios vietos nepasijudins. Nors sezoną vertindamas treneris Rokas Garastas tvirtina, kad trečia vieta ne ta, kuri tenkintų jo treniruojamą komandą, vis tik reikia sutikti, kad dar šiemet kauniečiai tiek už „Sūduvą“, tiek už „Žalgirį“ žingsneliu buvo žemiau.

Vertinant visą sezoną, tai klubo sėkmę garantavo tiek sėkminga komplektacija, tiek nenuilstančio Lino Pilibaičio žaidimas. Kad ir kiek gerų futbolininkų yra „Kauno Žalgirio“ ekipoje, reikia pripažinti, kad tikrasis lyderis buvo būtent Linas.

Tarpusavyje

17-5-7. „Riteriai“ dar ilgai turės tarpusavio rungtynių pranašumą, nepaisant to, kad šį sezoną jis labai stipriai sumažėjo. Šiemet kauniečiai laimėjo visas trejas tarpusavio rungtynes, kurios visos skyrėsi iš esmės.

Dar prieš pirmąjį karantiną kauniečiai „Sportimoje“ aikštės šeimininkams nepaliko jokių šansų ir sutriuškino juos 3:0. Maža to, tose rungtynėse Matas Ramanauskas ir Mindaugas Grigaravičius patyrė traumas.

Antroje dvikovoje Kaune „Riterių“ žaidėjai buvo žymiai geresnė savo versija nei pirmajame rate. Tuomet jie po Gyčio Paulausko įvarčio išsiveržė į priekį, tačiau sužaidė labai prastą pirmojo kėlinio pabaigą, o tai lėmė du praleistus įvarčius ir pralaimėjimą.

Trečiajame rate „Riteriai“, jau vadovaujami Tommi Pikkaraineno, buvo dar geresni ir pralaimėjimo nenusipelnė. Tuomet visus reikalus išsprendė L. Pilibaitis. Po pertraukos vilniečiai buvo visiškai perėmę iniciatyvą, deja, sėkmė buvo kauniečių pusėje.

Akistata 

Gytis Paulauskas prieš Egidijų Vaitkūną. Jei nežais A. Lezama, G. Paulausko vaidmuo rungtynėse vėl turėtų būti itin svarbus. Jis yra vienintelis komandos žaidėjas šiemet pasižymėjęs rungtynėse prieš „Kauno Žalgirį“. Egidijus Vaitkūnas yra vienas svarbiausių Kauno komandos žaidėjų, kuris neabejotinai darys viską, kad G. Paulausko reikšmingumą rungtynėse nuslopintų.

Orų prognozė

Rungtynių metu prognozuojama 9 laipsnių šiluma, apniukęs, bet be lietaus dangus ir dviejų metrų per sekundę Šiaurės vėjas. Sąlygos užbaigti sezoną pozityviai tiesiog idealios.