fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

D. Barausko kraujo tyrimo rezultatai parodė, kad futbolininkas COVID-19 neserga ir nesirgo

Pirmadienio vakarą apie teigiamą COVID-19 testo rezultatą išgirdęs Dominykas Barauskas gali ramiau atsipūsti – ketvirtadienį jam atliktas kraujo tyrimas parodė, kad futbolininkas nei yra, nei buvo užsikrėtęs koronavirusu.

„Neslėpsiu, labai liūdna, kad veltui teko palikti nacionalinės rinktinės stovyklą. Apmaudu ir dėl to, kad visiems klubo žaidėjams bei administracijai teko saviizoliuotis bei stabdyti treniruočių procesą. Tikiuosi, kad tai didelio poveikio mūsų sportinei formai nepadarys ir nepakenks pasiruošimui artėjančioms svarbioms rungtynėms“, – vylėsi D. Barauskas.

Po pirmojo testo pirmadienį „Riterių“ gynėjas buvo atskirtas nuo nacionalinės rinktinės. Likę jo komandos draugai tiek rinktinėje, tiek klube buvo priversti darytis papildomus testus, kurie visi buvo neigiami. Maža to, neigiamas buvo ir antradienį atliktas paties D. Barausko pakartotinio testo rezultatas.

Nepaisant pastarųjų testų rezultatų, remiantis Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) įsakymu bei Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) nurodymais, „Riterių“ klubo žaidėjai ir personalas privalėjo išlikti saviizoliacijoje. Klubas ir Lietuvos futbolo federacija (LFF) laukia laboratorijos mokslinio išaiškinimo, o po jo gavimo – atitinkamų NVSC leidimų, siekiant grįžti į normalų gyvenimo ritmą.