fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Nacionalinėje vyrų rinktinėje – D. Barauskas ir G. Paulauskas

Prieš artėjančias Lietuvos nacionalinės rinktinės kontrolines rungtynes su Estija bei Tautų lygos susitikimus su Baltarusija ir Albanija vyriausiasis treneris Valdas Urbonas į komandą iškvietė du „Riterių“ futbolininkus – Dominyką Barauską bei Gytį Paulauską. Pirmajam tai antras iškvietimas, antrajam – pirmas.

„Pirmas kartas visada būna ypatingas, nors dabar džiaugsmas ne ką mažesnis. Skirtumas toks, kad dabar žinau, ko laukti ir kaip viskas atrodo iš vidaus. Kita vertus, ar pirmą, ar antrą, ar šešioliktą kartą į rinktinę reikia vykti tam, kad parodytum save iš pačios geriausios pusės“, – sakė D. Barauskas.

G. Paulauskas rinktinės trenerių dėmesio sulaukė po įspūdingai sužaistų UEFA Europos lygos atrankos pirmojo etapo rungtynių prieš „Derry City“. Priminsime, kad tąsyk „Riterių“ puolėjas pasižymėjo dviem įvarčiais.

„Be abejo, sužinojęs labai apsidžiaugiau. Banalu, bet kiekvieno futbolininko siekis – būti pakviestam į savo šalies vyrų rinktinę. Ta svajonė išsipildė. Tiek jaunam, tiek vyresniam žaidėjui tai yra svarbu, nes nieko negali būti maloniau nei gauti galimybę atstovauti savo šaliai ir ginti jos garbę. Dabar viskas priklauso nuo manęs, todėl tikiuosi demonstruoti gerą formą ir išnaudoti stipriausias savo savybes“, – kalbėjo prieš mėnesį U-21 rinktinėje žaidęs G. Paulauskas.

Šiuo metu UEFA Tautų lygos C diviziono 4 grupėje, kurioje žaidžia Lietuva, visos keturios komandos yra iškovojusios po tris taškus. Spalio mėnesį cikle abejas rungtynes lietuviai žais namuose.

Nacionalinės rinktinės sudėtis

Vartininkai: Tomas Švedkauskas („Lommel SK“, Belgija), Emilijus Zubas (FC „Demispor“, Turkija), Edvinas Gertmonas (FK „Žalgiris“, Lietuva);

Gynėjai: Mindaugas Palionis („Regensburg“, Vokietija), Egidijus Vaitkūnas (FK „Kauno Žalgiris“, Lietuva), Saulius Mikoliūnas (FK „Žalgiris“, Lietuva), Dominykas Barauskas (FK „Riteriai“, Lietuva), Markas Beneta („Zagłębie Sosnowiec“, Lenkija), Edvinas Girdvainis (KFC „Uerdingen 05“, Vokietija), Vytas Gašpuitis (FK „Panevėžys“, Lietuva);

Saugai: Domantas Šimkus (FK „Žalgiris“, Lietuva), Modestas Vorobjovas (FK „Žalgiris“, Lietuva), Donatas Kazlauskas (FC „Lviv“, Ukraina), Justas Lasickas (FK „Voždovac“, Serbija), Martynas Dapkus (FK „Kauno Žalgiris“, Lietuva), Ovidijus Verbickas (FK „Taraz“, Kazachstanas), Gratas Sirgėdas (FK „Kauno Žalgiris“, Lietuva), Arvydas Novikovas (BB „Erzurumspo“, Turkija), Daniel Romanovskij (FC „Olimpik“, Ukraina), Paulius Golubickas (HNK „Gorica“, Kroatija);

Puolėjai: Fedor Černych („Jagiellonia“, Lenkija), Karolis Laukžemis (NK „Istra 1961“, Kroatija), Gytis Paulauskas (FK „Riteriai“, Lietuva).

P