fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Kiek „Riterių“ išvysime jaunimo rinktinės akistatoje su škotais?

Lietuvos U-21 rinktinė rungtynėmis su Škotija antradienį pratęs atranką į 2021 metų Europos jaunimo čempionatą. Donato Vencevičiaus komandoje yra ir keturi Riteriai: Justinas Marazas, Gytis Paulauskas, Matas Ramanauskas bei Deividas Malžinskas. Šioje komandoje galėjo būti ir Dominykas Kodz, tačiau prieš pat stovyklos pradžią sunegalavo.

„Riterių“ ketvertukas praėjusią savaitę buvo išbandytas ir kontrolinėse rungtynėse prieš vieną stipriausių Pirmos lygos klubų „Hegelmann Lituaen“. J. Marazas ir G. Paulauskas žaidė pirmajame kėlinyje, M. Ramanauskas ir D. Malžinskas – antrajame.

Priminsime, kad D. Vencevičiaus vadovaujama komanda laimėjo 4:0, o J. Marazas pelnė net tris įvarčius.

„Nepaisant to, kad į rinktinę grįžome po ilgo laiko, spėjome pakankamai apsiprasti vienas su kitu, susižaisti ir parodyti, ką galime. Manau, kad rungtynės klostėsi visai gerai. Aišku, buvo klaidų, bet dar daugiau buvo gerų momentų, o įvarčiai krito po komandinių darbų. Galiu užtikrintai teigti, jog dvikovai su Škotija būsime pasiruošę“, – po sėkmingo pasirodymo kalbėjo J. Marazas.

Pirmasis įvartis ketvirtadienį krito po puikaus perdavimo iš atakos krašto. J. Marazas pirmas prišoko prie atšokusio kamuolio ir pasiuntė jį į vartus. Netrukus po dar vienos U-21 rinktinės atakos Eligijus Jankauskas atliko perdavimą J. Marazui, šis „apėjo“ vieną varžovą bei užtikrintu smūgiu padvigubino skirtumą. Trečiasis įvartis buvo labai panašus į pirmąjį, kai prie atšokusio kamuolio vėl pirmas prišoko geriausias 2019-ųjų metų Lietuvos jaunasis futbolininkas.

J. Marazui ir M. Ramanauskui kvietimai į U–21 rinktinę nėra naujiena. Savo ruožtu, G. Paulauskas ir D. Malžinskas iškviesti pirmą kartą. Kiek „Riterių“ išvysime jaunimo rinktinės akistatoje su škotais, sužinosime jau rytoj.

Sužaidę penkerias atrankos į Europos jaunimo čempionato rungtynes, lietuviai iškovojo keturis taškus bei grupėje užima penktąją vietą. Škotijos rinktinė su aštuoniais taškais yra ketvirta. Dvikova tarp Lietuvos ir Škotijos įvyks rugsėjo 8 dieną 18:30 val. LFF stadione. Žiūrovai į rungtynes įleidžiami nebus.

P