fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

D. Kazlauskas: „Pakvietimas į rinktinę turėtų likti visų svajone“

Lietuvos nacionalinė rinktinė šiandien pradeda naują Tautų lygos ciklą. Pasiruošimo stovykloje dalyvauja du „Riterių“ atstovai Donatas Kazlauskas ir Dominykas Barauskas. Pastarasis rinktinės duonos ragauja pirmą kartą, D. Kazlausko debiutas įvyko dar prieš šešerius metus, kai nacionalinę komandą treniravo Igoris Pankratjevas.

„Tuomet dar buvau labai jaunas, daug kas buvo nedrąsu. Šiuo metu esu patyręs, arti savo karjeros piko, todėl, manau, kad esu geresnis nei buvau tada. Nepaisant to, kad rinktinei toli gražu ne visada gerai sekasi, visi trokšta būti pakviesti į ją. Tai yra kiekvieno futbolininko svajonė ir tai niekada neturėtų pasikeisti. Aš asmeniškai kiekvieną kartą žengdamas į aikštę su rinktinės marškinėliais, jaučiuosi pakylėtas. Tuo pačiu, tikiu, kad nors ir po truputį, rezultatai gerės“, – sakė D. Kazlauskas.

Praėjusiais metais namų rungtynėse su serbais „Riterių“ saugas pelnė įvartį, tačiau lietuviai pralaimėjo 1:2. Jau per pridėtą laiką nedaug trūko, kad po D. Kazlausko perdavimo lietuviai būtų išlyginę rezultatą.

„To pamiršti neįmanoma (šypsosi). Iš esmės, tai buvo vaikystės svajonės išsipildymas. Atrodo, dar neseniai S. Dariaus ir S. Girėno stadione savo idealams padavinėdavau kamuolį, o dabar pačiam pavyko įmušti įvartį. Be abejo, jausmas fantastiškas“, – prisiminimais dalinosi D. Kazlauskas.

D. Barausko istorija visiškai kitokia. Jo CV yra įrašas apie jaunimo rinktinę, taip pat – įrašas apie atstovavimą U-22 rinktinei, kuri praėjusiais metais vyko į Kiniją, tačiau svarbiausio štricho iki šiol nebuvo – 23-ejų gynėjas iki šio pirmadienio net į rinktinės stovyklą nė karto nebuvo kviestas. V. Urbono sprendimu – situacija pasikeitė.

„Dabar jau pakviestas, todėl galiu daug ką papasakoti (juokiasi). Iš tikro, kažko stebuklingo nepasakysiu – pamačiau rinktinės virtuvę iš vidaus, čia žaidėjai greičiau mąsto, verčia tave mąstyti greičiau, jaučiasi kokybė“, – sakė D. Barauskas.

Penktadienio rungtynėse Lietuvos rinktinei teks kautis prieš daugiausiai Kazachstano klubų žaidėjų pagrindu sudarytą Kazachstano rinktinę. Optimizmo prieš šias rungtynes lietuviams netrūksta.

„Kazachstano rinktinėje daug jaunų žaidėjų, kurie rungtyniauja pajėgiuose šalies klubuose ir, tuo pačiu, palieka gerą įspūdį. Mūsų privalumas tas, kad jų čempionatas tik dabar atsinaujino, o tai reiškia, kad daugumos žaidėjų sportinė forma nebus ideali. Varžovas tikrai įveikiamas, mums labai reikia grįžti į pergalių kelią, todėl tikslas tik vienas – pergalė“, – reziumavo D. Kazlauskas.

„Pastebėjome, kad jie mėgsta spausti varžovus, pasižymi gerais smūgiais iš toli. Mes, savo ruožtu, turime kokybiškų žaidėjų, kurie gali sukurti įvarčius, taip pat, manau, esame kompaktiški gynyboje. Pora metų tekdavo žaisti prieš stipresnes rinktines, buvo gera patirtis, o dabar priešininkai – panašaus lygio. Tas suteikia užtikrintumo“, – sakė D. Barauskas.

Rungtynių Lietuva – Kazachstanas pradžia 19:00 valandą. Kitą pirmadienį lietuvių laukia dar viena dvikova Albanijoje.