fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

T. Pikkarainenas: „Dabar situacija keičiasi į gerą – tiek man, tiek žaidėjams“

„Riterių“ strategas Tommi Pikkarainenas gali lengviau atsikvėpti – jo pirmoji misija įvykdyta. Prieš kelias savaites prie komandos prisijungęs suomių specialistas nuo pirmosios savo darbo dienos Vilniuje žinojo, kad paskutinė rugpjūčio savaitė jam ir jo komandai bus maksimalių išbandymų metas.

Sužinojęs, kad teks kautis su Šiaurės Airijos „Derry City“ klubo treneris savo auklėtiniams nuolat kartojo, kad šis barjeras yra įveikiamas. Paskutinėje A lygos dvikovoje su „Žalgiriu“ jau buvo galima matyti nemažai užuomazgų, kurios turėjo būti pritaikytos ir rungtynėse su „Derry City“.

Vis tik, atsakomybės našta ir patirties trūkumas bent jau rungtynių pradžioje „Riteriams“ demonstruoti to žaidimo, kurį jie norėjo, neleido.

„Žinoma, esame labai patenkinti, kad keliaujame į kitą etapą. Toks buvo tikslas ir, galiausiai, nėra svarbu, kokiu būdu jį pasiekėme. Pirmos penkiolika rungtynių minučių buvo labai nervingos, kai kurie vaikinai sutrikę, tačiau sužaidus šiek tiek daugiau, supratome, kad tai tik futbolo rungtynės. Tuomet jau pasirodėme gerai. Išlyginome rezultatą, vėliau įmušėme dar vieną įvartį. Du puikūs Gyčio įvarčiai – jis parodė, ką sugeba.

Vėliau antrajame kėlinyje sekė prasta atkarpa. Praleidome įvartį, kuris tikrai buvo geras, tačiau tuomet vėl parodėme charakterį per pratęsimą susikurdami progą ir įmušdami dar vieną įvartį. Donato Kazlausko lemiamas įvartis buvo tiesiog šedevras. Nuostabus ir genialus sprendimas toje situacijoje. Galiausiai, po sunkių rungtynių keliaujame toliau ir dėl to esu labai laimingas“, – spaudos konferencijoje po rungtynių kalbėjo T. Pikkarainenas.

Treneris vakarykštėse rungtynėse savo dispozicijoje neturėjo trijų svarbių žaidėjų: Aleksandro Levšino, Michaelo Thuique ir sekmadienį susirgusio Valdemaro Borovskio. Bent du iš jų antrojo etapo rungtynėms turėtų būti pasiruošę. Tiesa, ir „Derry City“ sudėtis dėl neįvardintų priežasčių buvo kiek kitokia nei komanda rungtyniauja Airijos pirmenybėse.

„Kai kurie varžovų žaidėjai, kurių tikėjomės, nežaidė, tačiau buvome pasiruošę viskam. Visa trenerių komanda dirbo labai sunkiai dvi savaites, kad surastų visą reikiamą informaciją apie varžovus. Mes turėjome privalumą, nes žaidėme namie ir mums nereikėjo niekur keliauti. Dabar situacija keičiasi į gerą – tiek man, tiek žaidėjams. Ir tai mums suteikia pasitikėjimo savimi.

Mes žinome, kad mūsų laukia daug svarbių rungtynių per artimiausius du mėnesius. Turime kelias savaites pasiruošimo būsimoms rungtynėms antrajame UEFA Europos lygos atrankos etape“, – dėstė T. Pikkarainenas.

Po pergales savo komandai treneris suteikė dvi poilsio dienas.

P