fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ – „Žalgiris“: centrinė turo dvikova

Per tuos šešerius metus, kai Riteriai pradėjo savo epopėją A lygoje, paskutinės sezono tarpusavio rungtynės su „Žalgiriu“ dažniausiai komandoms nieko nelemdavo arba beveik nelemdavo. Taip buvo 2015, 2016 ir 2017 metais. 2019-aisiais dvikovos svarbios buvo tik „Riteriams“.

Šiemet situacija visiškai kitokia. Nors iki sezono pabaigos dar likę penki turai, tačiau abi komandos barstyti taškų negali. Jei praranda taškus „Žalgiris“, jam susigrąžinti titulą taptų nežmoniškai sudėtinga. Jei nelaimi „Riteriai“, ketvirta vieta nutols per daug.

Data: 2020 m. rugpjūčio 20 d. 20:00 val.

Vieta: LFF stadionas, Vilnius

Bilietus platina: „Tiketa“

Naujienos

Vos prieš savaitę „Žalgiryje“ pristatytas ir rungtynėse su „Sūduva“ debiutavęs Karlas Kamenaras prieš būsimą dvikovą pabrėžė, kad jo naujoji komanda turi laimėti likusias penkerias sezono rungtynes. Kiek anksčiau panašiai apie tai, kad kiekvienos likusios rungtynės bus, tarsi, finalas, pasisakė ir „Riterių“ senbuvis Valdemaras Borovskis.

„Žalgiris“ būsimose rungtynėse bus priverstas rungtyniauti be diskvalifilkuoto veterano Sauliaus Mikoliūno. „Riteriai“ versis be traumą patyrusio Aleksandro Levšino.

Abiem ekipoms tai bus paskutinė pasiruošimo galimybė prieš kitą savaitę startuosiančią UEFA Europos lygos atranką. Pagal UEFA taisykles, žaidėjai ir personalas prieš pirmąsias rungtynes turi atlikti COVID-19 testus. Klubai šią procedūrą po kartą jau atliko – visų testų rezultatai neigiami.

Varžovas

Vilniaus „Žalgirio“ sezonas yra pakankamai banguotas ir nuspėti konkrečiose rungtynėse jų jėgą – sudėtinga. Pirmajame ture žaliai balti sutriuškino „Panevėžį“, tačiau antrajame – pralaimėjo „Riteriams“. Septintajame ture sutriuškino „Riterius“, aštuntajame nenugalėjo „Bangos“, o devintajame įspūdingai nugalėjo „Sūduvą“.

Lyginant su ankstesnėmis rungtynėmis, ekipa pasipildė Andrija Kaludžerovičiumi ir jau minėtu Karlo Kamenaru, vis tik didžiausią naudą komandai neša Richlordas Enninas ir Hugo Videmontas.

15 turas

Tiek „Riteriai“, tiek „Žalgiris“ patyrė nesėkmes. Pirmieji 0:1 nusileido „Kauno Žalgiriui“, antrieji – 0:2 Marijampolės „Sūduvai“. Verta pabrėžti, kad „Riteriai“ sužaidė vienas geresnių šio sezono rungtynių, tačiau sėkmė buvo kauniečių pusėje. „Žalgiris“ ilgą laiką buvo neatsiliekančių vaidmeny, tačiau per paskutines dvidešimt susitikimo minučių dusyk leido pasižymėti Semirui Kerlai.

Tarpusavyje

9-10-17. Visos trejos šį sezoną sužaistos tarpusavio rungtynės buvo visiškai skirtingos. Pirmose įspūdingą žaidimą demonstravęs Tadas Simaitis varžovams neleido pasižymėti nei karto (1:0), antrose rungtynėse žalgiriečiai darė, ką norėjo ir mušė, kiek norėjo (7:0), trečiose rungtynėse debiutavo Angelis Lezama.

Po keitimo tąsyk pasirodęs „Riterių“ naujokas nuo pirmųjų minučių pademonstravo savo sugebėjimus. Rungtynės vyko apylygiai, tačiau Riterių nesėkmę (0:1) lėmė klaida dvikovos pradžioje.

Akistata

Angelis Lezama prieš Mantą Kuklį. Kiekvienose rungtynėse savo žaidimą gerinantis A. Lezama penkioliktajame ture buvo naudingiausias lygos žaidėjas. Nedažnai nutinka, kad pralaimėjusios ekipos futbolininkas surinktų 282 naudingumo balus pagal „Instat“ statistiką. M. Kuklys – „Žalgirio“ senbuvis. Galbūt jo reikšmė komandai nebėra tokia didelė kaip prieš penketą metų, tačiau rūbinėje jis – vienas svarbiausių komandos žaidėjų.

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja 21 laipsnio šilumą, 2 metrų per sekundę Šiaurės vėją, debesuotą, bet be lietaus vakarą.

P