fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Panevėžys“ – „Riteriai“: galimybė pakilti iš šeštos vietos

Kai šiemet „Riteriams“ tvarkaraštis lemdavo rungtynes su „Panevėžiu“, taip jau sutapdavo, kad varžovai prieš tai pakeisdavo trenerį. Pirmajame rate panevėžiečiams pirmąsyk vadovavo Dainius Gleveckas, antrajame – Joao Martinsas. Trečiajame rate tarp trenerių pasikeitimų nebus, todėl ruošdamasis rungtynėms „Riterių“ štabas bent jau gali numatyti, ko iš varžovų tikėtis.

Data: 2020 m. rugpjūčio 8 d. 17:00 val.

Vieta: „Aukštaitijos“ stadionas, Panevėžys

Varžovas

Prieš šį sezoną kardinaliai pasikeitęs „Panevėžys“ tik dabar atranda savo tikrąjį veidą. Sunku pasakyti, ar tai susiję su trenerių pasikeitimu, ar su tuo, kad žaidėjai tik dabar pradėjo pažinti vienas kitą, tačiau faktas, kad komanda pastaruoju metu žaidimu nei kiek nenusileidžia ir šio sezono lyderiams.

Apskritai, „Panevėžys“ ir „Riteriai“ turi nemažai bendro. Abi komandos puolime nesugeba realizuoti savųjų šansų, o gynyboje daro per daug klaidų, kurios kainuoja taškus.

Šeštadienio rungtynių kaina – neišpasakytai didelė. Pralaimėjusi komanda iki minimumo sumažins galimybes šį sezoną pakilti iki ketvirtosios pozicijos.

13 turas

Prieš savaitę „Riteriai“ savo akistatą Gargžduose baigė lygiosiomis 1:1, „Panevėžys“ – po itin įtemptos kovos 0:1 nusileido „Sūduvai“. Verta pažymėti, kad ir vieni, ir kiti savo rungtynes galėjo užbaigti žymiai geriau.

Riteriai pelnė greitą įvartį, vėliau per 10 minučių sukūrė dar dvi progas, kurių realizavimas, iš esmės, galėjo padėti tašką rungtynėse. „Banga“, savo ruožtu, sulaukė Riterių gynėjų klaidos, gavo šansą realizuoti 11 metrų baudinį, jį realizavo, o Akselis Kalermo buvo pašalintas iš aikštės. Beveik du trečdalius laiko kiekybinę persvarą turėję gargždiškiai pradėjo žaisti drąsiau ir rungtynių pabaigoje turėjo porą tikrai puikių galimybių iškovoti tris taškus.

„Panevėžys“ taip pat turėjo savų progų, tačiau jos įvarčiais nevirto, todėl „Sūduvai“ užteko vienintelio tikslaus smūgio 13 susitikimo minutę.

Tarpusavyje

2-2-3. Nors praėjusiais metais tarp komandų buvo nemažas skirtumas, šio sezono pradžia panevėžiečiams jau leido tarpusavio istorijoje išsiveržti į priekį.

Kalbant apie šio sezono abejas rungtynes, tai jos buvo visiškai skirtingos. Vilniuje pirmajame kėlinyje „Riteriai“ turėjo milžinišką persvarą, įmušė įvartį, bet.. sustojo.

Panevėžyje pirmasis kėlinys buvo labai nykus. Abi komandos tarsi nežaidė futbolo, tačiau tai nesutrukdė aikštės šeimininkams išsiveržti į priekį. Dvikovos pabaigoje „Riteriai“ bandė atstatyti pusiausvyrą, tačiau to nepadarė ir pralaimėjo 1:2.

Akistata

Donatas Kazlauskas prieš Justiną Januševskį. „Riterių“ lyderio žaidimo kreivė po truputį kyla į viršų. Būtent Panevėžyje jis pelnė pirmąjį sezono įvartį, būtent čia jis pabandys tą padaryti dar kartą. Neabejotina, kad prieš save D. Kazlauskas neretai išvys buvusį komandos draugą J. Januševskį.

Orų prognozė

Arbitrui paskelbus rungtynių pradžią, termometro stulpeliai Aukštaitijos sostinėje bus pakilę iki 27 laipsnių karščio. Anot sinoptikų, debesuotumo tikimybė maža, o lietaus – artima nuliui. Vėjo stiprumas – šiaurės krypties vos du metrai per sekundę. Panašu, kad rungtynėse gali būti skelbiama ne viena atsigaivinimo pertraukėlė.