fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Nugalėję pakiliai žaidusią „Dainavą“ „Riteriai“ žengė į LFF taurės turnyro pusfinalį

Hegelmann LFF taurės turnyro ketvirtfinalyje „Riteriai“ 2:0 nugalėjo Alytaus „Dainavą“ bei iškovojo kelialapį į pusfinalį. Pirmąjį įvartį sostinės ekipai pelnė Deividas Malžinskas. Tai buvo pirmasis gynėjo įvartis atstovaujant pagrindinei Riterių komandai. Dvikovos pabaigoje pasižymėjo ir Dovydas Virkšas.

Gausiai palaikoma savo sirgalių „Dainava“ susitikimą pradėjo itin drąsiai. Ta drąsa pasireiškė Riterių spaudimu jų pačių aikštės pusėje, bandymais žaisti greitai bei smūgiais į vartus. Sužaidus trečdalį pirmojo kėlinio dainaviškių aktyvumas buvo vainikuotas itin gera proga, kuri per plauką nevirto įvarčiu. Deja, tampa liūdna tradicija, kad progas varžovai kuria ne patys, o jiems jas padeda sukurti Riteriai.

Galima sakyti, kad tas neišnaudotas „Dainavos“ šansas buvo kertinis šioje dvikovoje. Svečiai atsigavo, visiškai perėmė iniciatyvą ir pradėjo kurti progas. Pirmasis sukūrė Dominykas Barauskas, kai sukirto kamuolį į skersinį, o po akimirkos labai pavojingai smūgiavo Aleksandras Levšinas.

Deja, A. Levšino rungtynės netrukus baigėsi. Dėl traumos jis šlubuodamas paliko aikštę, o į ją žengė Valdemaras Borovskis, kuriam tai buvo 350 rungtynės per karjerą. Veteranui pasirodžius aikštėje, jis žengė į sau įprastą poziciją dešinėje, o į kairę pasitraukė D. Malžinskas.

Sužaidus pusvalandį pirmajame kėlinyje, didžioji dalis „Riterių“ atakų buvo rezgamos kairiuoju kraštu, kuriame itin aktyvus buvo Mindaugas Grigaravičius. Po vieno jo reido kamuolys į vartus neįskriejo tik dėl gero „Dainavos“ vartininko žaidimo.

Likus žaisti dešimčiai minučių iki pirmojo kėlinio pabaigos D. Malžinskas atsidūrė vienas prieš varžovų vartininką, tačiau jo smūgiuotas kamuolys praskriejo virš vartų. Dar po minutės tas pats D. Malžinskas ir vėl atsidūrė vienas, o jį pamatęs ir puikų perdavimą atlikęs Lajo Traore, suteikė jaunajam komandos draugui unikalią galimybę pasižymėti. Šįsyk jis neklydo.

Po pertraukos abi komandos nusprendė žaisti dar aktyviau. Iš pradžių pusprogę sukūrė „Riteriai“, netrukus ir „Dainava“. Svečiai lyg ir valdė aikštės vidurį, tačiau klaidų gynyboje ir vėl buvo per daug. Ir vėl atsikirtimai, ir vėl palikti varžovai, ir vėl prie Tado Simaičio vartų keliami nemalonumai. Džiugu, kad „Dainavos“ futbolininkai tuo nepasinaudojo.

Iki dvikovos pabaigos likus žaisti penkias minutes, į aikštę žengė D. Virkšas. Vos po trijų minučių jis sulaukė idealaus perdavimo iš Angelio Lezamos bei technišku smūgiu į tolimąjį vartų kampą pelnė antrąjį rungtynių įvartį. Įvartį, kuris garantavo pergalę.

„Riteriai“ tapo antrąja komanda, pasiekusia šio sezono LFF taurės pusfinalį. Šį etapą jau yra pasiekęs ir „Panevėžys“. Likusios dvi komandos paaiškės rugsėjo mėnesį.

„Riterių“ sudėtis: T. Simaitis, D. Malžinskas, D. Barauskas, A. Kalermo, A. Levšinas (25 min. V.Borovskis), T. Dombrauskis, L. Traore (85 min. D. Virkšas), A. Lezama, M. Grigaravičius (62 min. D. Kodz), M. Thuique (62 min. M. Ramanauskas), G. Paulauskas.

P