fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Žalgiris“ – „Riteriai“: trečiojo rato startas

Rungtynės su „Žalgiriu“ „Riteriams“ šį sezoną tampa savotišku atskaitos tašku. Pirmajame rate tai buvo pirmoji dvikova po karantino, antrajame – paskutinioji dvikova buvusiam vyriausiajam treneriui Mindaugui Čepui. Pirmoji dvikova turėjo tapti įkvėpimu ir pasitikėjimo šaltiniu, antroji – priversti susimąstyti. Ketvirtadienio dvikova – trečiojo rato startas ir nuo šiol sezone nesužaistų rungtynių liks mažiau nei jų sužaista.

Data: 2020 m. liepos 23 d. 20:00 val.

Vieta: LFF stadionas, Vilnius

Naujienos

„Riteriai“ pagaliau pasirašė sutartį su venesuliečiu Angeliu Lezama. Penkis mėnesius Lietuvoje esantis saugas visą laiką buvo su komanda, tačiau jam tik dabar uždegta žalia šviesa. Ar A. Lezama pasirodys ketvirtadienio rungtynėse, priklauso tik nuo trenerių sprendimo.

„Žalgirio“ stovykla per pastarąją savaitę susitraukė vienu žaidėju. Abipusiu susitarimu sutartis nutraukta su brazilu Higoru Vidaliu. Kadangi futbolininkas nežaidė, tai vadinti šį faktą praradimu būtų neteisinga.

Varžovas

Šio sezono Vilniaus „Žalgiris“ yra visiškai nenuspėjamas. Viename ture jis gali sutriuškinti „Riterius“, kitame ture nenugalėti „Bangos“, o dar kitame – sutriuškinti Marijampolės „Sūduvą“. Nuotaikos komanda? Panašu. Tai reiškia, kad numatyti, koks „Žalgiris“ bus konkretų vakarą yra beveik neįmanoma.

Tiesa, prie šio nenuspėjamumo komandą privedė ir puolėjų traumos bei Davido Ngogo pasitraukimas iš futbolo. Šią problemą žalgiriečiai nutarė spręsti į ekipą susigrąžindami Andriją Kaludjerovičių. Sunku vertinti šio puolėjo sportinę formą, bet faktas, kad su juo esminę problemą žalgiriečiai gali išspręsti.

Praėjęs turas

Antrojo rato paskutinėse rungtynėse tiek „Riteriai“, tiek „Žalgiris“ sužaidė vienodu rezultatu 2:1. Tiesa, „Riteriai“ pralaimėjo, „Žalgiris“ laimėjo. „Riteriai“ išvykoje po permainingos kovos nusileido „Kauno Žalgiriui“, „Žalgiris“ po nelengvos kovos laimėjo Panevėžyje.

Praėjęs turas įsimintinas buvo jaunajam „Riterių“ saugui Gyčiui Paulauskui. Jo pelnytas įvartis buvo pirmasis A lygos įvartis karjeroje.

Tarpusavyje

9-10-16. Per visą istoriją klubai yra sužaidę 35 rungtynes, iš kurių, kaip minėjome, dvejos sužaistos šiemet. Priminsime, kad pirmoje dvikovoje Justino Marazo įvartis lėmė „Riterių“ pergalę. Tąsyk įspūdingas rungtynes sužaidęs Tadas Simaitis tapo rungtynių MVP.

Antrųjų rungtynių prisiminti nelabai norisi, nes tąsyk žalgiriečiai darė tai, ką norėjo. Galime tik paminėti, kad pralaimėjimas 0:7 tapo visų laikų Riterių antirekordu.

Akistata 

Richlordas Eninas prieš Tadą Simaitį. Vienas įdomiausių šio sezono A lygos žaidėjų, be abejo, bus didžiausia grėsmė ir būsimose rungtynėse, o tai reiškia, kad Riterių vartininkas ir vėl turės smagaus darbelio. Nuo to, kaip seksis su juo susitvarkyti, priklauso ir galutinis šios dvikovos rezultatas.

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja 18 laipsnių šilumą, 5 metrų per sekundę Vakarų vėją ir nedidelę lietaus tikimybę.