fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ nugalėjo „Bangą“ bei žengė į LFF taurės ketvirtfinalį

Hegelmann LFF taurės aštuntfinalyje „Riteriai“ Vilniuje 2:0 nugalėjo Gargžų „Bangą“ bei žengė į turnyro ketvirtfinalį. Įvarčius nugalėtojams pelnė Donatas Kazlauskas ir Michaelas Thuique.

Lyginant su savaitgalio rungtynėmis Panevėžyje Vaidas Sabaliauskas pakeitė net keturis žaidėjus. Šįsyk nuo pirmųjų minučių į aikštę žengė Dovydas Virkšas, Mindaugas Grigaravičius, Lajo Traore ir Akselis Kalermo. Pastarasis nuo rungtynių pradžios A komandos marškinėlius vilkėjo pirmą kartą.

Nepaisant to, kad nuo sezono pradžios „Riteriai“ ir „Banga“ žaidė jau trečią kartą, šios rungtynės nuo pirmųjų dvejų skyrėsi kaip diena ir naktis. Jei pirmais dviem atvejais gargždiškiai žaidė nuo gynybos, tai šįkart jau nevengė paspausti Riterių ir jų pačių aikštės pusėje.

Pirmosios dešimt susitikimo minučių priklausė „Bangai“, tačiau įsibėgėję Riteriai prie varžovų vartų tapo vis dažnesniais svečiais. Itin gerai žiūrėjosi D. Kazlausko ir Gyčio Paulausko duetas, kuris per trumpą laiką sukūrė porą gražių epizodų.

„Banga“ savo pavojingiausias progas sukūrė po standartinių situacijų, iš kurių viena kėlinio viduryje per plauką nesibaigė įvarčiu. Atšokęs nuo virpsto, kamuolys prariedėjo pro vartų liniją, tačiau į vartus neįskriejo.

Netrukus puikų šansą turėjo M. Grigaravičius, tačiau jo iš keturiolikos metrų smūgiuotą kamuolį atmušė „Bangos“ vartininkas Ignas Driomovas. Apskritai, kėliniui besibaigiant, Riteriai prie varžovų vartų lankėsi vis dažniau, tačiau sukurtos pusprogės rezultato nedavė.

D. Kazlauskas pasižymėjo 41 minutę, kai po prasiveržimo smūgiu į tolimą apatinį vartų kampą I. Driomovui nepaliko jokių galimybių.

Po pertraukos žaidimas tapo aktyvesnis. „Banga“ nuo kėlinio pradžios labai aukštai presingavo aikštės šeimininkus, tačiau pastarieji tam buvo pasiruošę.  Vis tik, kai kuriose situacijose gargždiškiai sugebėjo rasti prieigas prie Riterių vartų, o Tadas Simaitis buvo priverstas demonstruoti savo geriausias savybes.

V. Sabaliauskas po keitimų į aikštę metė Michaelą Thuique, Justiną Marazą ir Dominyką Kodzą. „Banga“ dar bandė ieškoti savųjų šansų, tačiau jėgos seko, o M. Thuique jau pridėto laiko metu užtikrintu smūgiu padėjo tašką rungtynėse.

Ši pergalė Riteriams dovanoja kelionę į LFF taurės ketvirtfinalį. Iki titulo liko trys žingsniai.

„Riterių“ sudėtis: T. Simaitis, V. Borovskis, A. Kalermo, D. Barauskas, A. Levšinas, M. Ramanauskas, L. Traore (69 min. D. Kodz), D. Virkšas, M. Grigaravičius (59 min. J. Marazas), D. Kazlauskas, G. Paulauskas (59 min. M. Thuique).