fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Nesėkminga rungtynių pradžia lėmė dar vieną pralaimėjimą

Vienuoliktojo A lygos turo rungtynėse Vilniaus „Riteriai“ sostinės derbyje 0:1 pralaimėjo „Žalgiriui“ bei pratęsė nelaimėtų rungtynių seriją. Nepaisant nesėkmės, Riterių žaidime, lyginant su pastarosiomis paskutinėmis rungtynėmis, buvo galima išvysti tikrai daug pozityvumo.

Vaido Sabaliausko sprendimu, šįsyk rungtynes pradėjo net keturi žaidėjai, kurie savaitgalį Kaune liko ant atsarginių suolo. Po ilgesnės pertraukos į aikštę nuo pirmų minučių grįžo Michaelas Thuique, Justinas Marazas, Tomas Dombrauskis ir Lajo Traore.

Dvikovą galima padalinti į dvi dalis: iki įvarčio ir po jo. Sunkiai pradėję dvikovą, Riteriai per 6 minutes varžovams leido sukurti dvi progas, iš kurių viena virto įvarčiu. Apmaudžiausia, kad ir vėl prasileista po atsikirtimo ir varžovams dovanotos progos.

Po įvarčio „Riteriai“ pabudo, o įpusėjus kėliniui netgi perėmė kamuolio kontrolę. Sužaidus 20 minučių Riteriai sukūrė nuostabią progą, deja, kamuolys vartuose neatsidūrė. Netrukus aikštės svečiai pabėgo trise prieš du žalgiriečius, tačiau patys sužaidė netiksliai ir ataka buvo baigta. Per pirmąjį kėlinį daugiau momentų nebesukurta.

Po pertraukos žalgiriečiai nebebuvo linkę rizikuoti ir vėl buvo geresnė komanda aikštėje. Po Hugo Videmonto baudos smūgio puikiai pasidarbavo Tadas Simaitis, o kitoje aikštės pusėje debiutavęs Angelis Lezama taip pat privertė į žaidimą įsijungti ir „Žalgirio“ vartininką.

Venesuelietis debiutinėse rungtynėse sužaidė beveik pusvalandį. Keliose situacijose jis paisrodė itin techniškai, bet vis tik geriausias epizodas buvo tas jau minėtas smūgis maždaug iš dvidešimties metrų.

V. Sabaliauskas į aikštę metė Dominiką Kodzą, vėliau Gytį Paulauską, tačiau jų kamuolys dažniausiai nepasiekdavo.

Trečiasis ratas prasidėjo nesėkme, o jau kitą antradienį laukia susitikimas su šalies čempione Marijampolės „Sūduva“. Čempionatas nenumaldomai artėja prie pabaigos, tad pergalės jau reikia čia ir dabar.

„Riterių“ sudėtis: T. Simaitis, V. Borovskis, A. Kalermo, D. Barauskas, A. Levšinas, T. Dombrauskis, L. Traore (61 A. Lezama), J. Marazas (72 min. G. Paulauskas), D. Virkšas, D. Kazlauskas, M. Thuique (61 min. D. Kodz).